Σαββατο 28 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

''Λύσεις Σήμερα, Όχι Στη ...Δευτέρα Παρουσία''!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μεγάλο συλλαλητήριο ετοιμάζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Κιλελέρ με αφορμή τον επετειακό εορτασμό,

αλλά οι αγρότες τονίζουν πως θέλουν κοντά τους και κόσμο από όλα τα λαϊκά στρώματα για να διεκδικήσουν όλοι μαζί ότι δικαιούνται από τη νέα κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, τόνισε τα εξής:
"Τιμάμε αγωνιστικά την 105η επέτειο από την εξέγερση στο Κιλελέρ την Κυριακή που έρχεται στις 12 το μεσημέρι με ένα μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο, αγροτών και κτηνοτρόφων, και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που τους καλούμε να έρθουν στο συλλαλητήριο, διότι είμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται τα αγροτικά προβλήματα.
Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία αυτή την στιγμή ακόμη και να καλλιεργήσουμε τα χωράφια γιατί τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες δεν έχουνε δοθεί και εκφράζουμε και την ανησυχία μας ότι την ίδια ώρα φεύγουν αποθεματικά από ταμεία για να πάνε στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, την ίδια στιγμή που οι αγρότες είναι απλήρωτοι και για την επιστροφή του φόρου καυσίμων για τις βιολογικές καλλιέργειες κλπ.

Την ίδια περίοδο τα προϊόντα ή έχουν πουληθεί σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε παραμένουν απούλητα, ή και αν πουλήθηκαν οι αγρότες δεν πήραν χρήματα. Είναι πολύ δύσκολη η περίοδος για τους αγρότες και χρειάζεται στο συλλαλητήριο μαζική συμμετοχή για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος που βιώνουμε, αλλά και την αποφασιστικότητά μας, ότι μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα, μπορεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να βρει ένα αποκούμπι, να μπορεί να διεκδικήσει και κυρίως να μπορέσει να κατακτήσει νίκες που θα βελτιώσουν τη ζωή του.
Ζητάμε άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και είναι πολλά αυτά και μετά το Κιλελέρ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον νέο υπουργό για να δούμε τι λύσεις και απαντήσεις θα μας δώσει. Εμείς ζητάμε στο σήμερα να υπάρξουν λύσεις και όχι στη ...Δευτέρα Παρουσία!

Δεν υπάρχει για εμάς στάση αναμονής ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες.

Κάνουμε συνέχεια αγώνες, κινητοποιήσεις και συσκέψεις αυτό το διάστημα, υπάρχει μια διάθεση στον κόσμο, να βγει να διεκδικήσει γιατί μόνο έτσι θα έχουμε κατακτήσεις.

Το Κιλελέρ για μας δεν είναι μουσείο, δεν είναι ιστορία, είναι η ζωντανή μας ιστορία και η συνείδηση μας, ο δρόμος και τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα".

Από την πλευρά του το μέλος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Γιάννης Κουκούτσης πρόσθεσε πως: ''Για μας δεν είναι επετειακός εορτασμός το Κιλελέρ, είναι προβολή των προβλημάτων που χρόνια τώρα έχουμε, και τα θέτουμε στις κυβερνήσεις, ζητάμε να μας ακούσει η κυβέρνηση, διότι ο αγροτικός κόσμος μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Καλούμε τον κόσμο να έρθει μαζικά στο συλλαλητήριο και μαζί να διεκδικήσουμε τα δίκαια που έχουμε διότι χρόνος πια δεν υπάρχει".


Κάλεσμα Και Του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών –Ιματισμού Και Δέρματος Ν. Λάρισας

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών –Ιματισμού και Δέρματος Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους αλλά και άνεργους του κλάδου να δώσουν μαζικό παρών ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΗ, στις 12 το μεσημέρι. ( αναχώρηση από  πλατεία Λαού 10:30πμ ). Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών που μας στέλνει  στην ανεργία και μας εξαθλιώνει .Να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας. Η ελπίδα μας βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα.  Όλοι για έναν κι ένας για όλους ! Κανείς μόνος του !

Ετικέτες Μαρούδας    αγρότες    συλλαλητήριο    Κιλελέρ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 12:58

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING: Νομοθέτηση Τώρα! Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Ριζικές Aλλαγές Kαι Όχι «Μερεμέτια» Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Εν Αρχή Ην Η ..Δασκάλα! Της Ελένης Αξιόγλου
Περί Eλπίδας Kαι Ψεύδους Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα''Λύσεις Σήμερα, Όχι Στη ...Δευτέρα Παρουσία''! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων