Σαββατο 18 Ιουλιου 2015

Αγίου Αιμιλινού μάρτυρος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Περίπτερο Στην Κεντρική Πλατεία Της Λάρισας Για Τον Ιπποκράτη - Συνεχίζεται η Πρωτοβουλία 5 Σχολείων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καμπάνια με ενημερωτικά φυλλάδια για την ανάδειξη της ιπποκρατικής ιδέας στην πόλη

 

 

Τα πέντε σχολεία της Λάρισας που υλοποιούν κοινό Πρόγραμμα με σκοπό να αναδείξουν τη Λάρισα ως «Ιπποκρατική Πόλη» συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες τους.  

Αυτή τη φορά με τη λειτουργία ενημερωτικού περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία (Info-kiosk) της Λάρισας, στο Παραδοσιακό Χωριό του Δήμου Λαρισαίων.

Το περίπτερο λειτουργεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με εθελοντική δουλειά από μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

 Σκοπός του περιπτέρου είναι πρώτα – πρώτα να ενημερώσει τους πολίτες της Λάρισας –και ιδιαίτερα τις νεώτερες γενιές- για τον … ίδιο τον Ιπποκράτη, τον μεγάλο αυτό γιατρό της Αρχαιότητας, για τη ζωή, το έργο του και το θάνατό του στη Λάρισα όπου και ετάφη.

Δεύτερον, να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανάδειξης του Ιπποκράτη ως στοιχείου της λαρισαϊκής ταυτότητας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτιστικά, επιστημονικά, αλλά και τουριστικά για την περιοχή.

Τα πέντε σχολεία που μετέχουν στο διεθνές Πρόγραμμα Ε-Twining με τίτλο «Ο Ιπποκράτης στην Κω και στη Λάρισα» είναι το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (συνιδρυτής του έργου με το 1ο Λύκειο της Κω), το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 16ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία και το 56ο Νηπιαγωγείο.

Στο περίπτερο που λειτουργεί στην πλατεία οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν μέσα από φωτογραφίες το Μουσείο Ιπποκράτη που βρίσκεται κάτω από το κενοτάφιο με το ομώνυμο άγαλμα στην οδό Κοζάνης και το οποίο ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί.

Επί πλέον, διανέμονται ειδικά φυλλάδια που τύπωσαν τα πέντε Σχολεία με οικονομική χορηγία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. Τα φυλλάδια αυτά αναλύουν την ανάγκη ανάδειξης της Λάρισας ως Ιπποκρατικής Πόλης και γίνεται αναφορά σε δυο σημαντικές προσωπικότητες της πόλης: τον Γενικό Αρχίατρο Δημήτριο Παλιούρα- ιδρυτή του Μουσείου και εμπνευστή της Ιπποκρατικής Ιδέας για την Λάρισα και τον διάσημο γλύπτη Γεώργιο Καλακαλλά που φιλοτέχνησε το άγαλμα του μεγάλου Γιατρού της αρχαιότητας στην ομώνυμη συνοικία.  

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠερίπτερο Στην Κεντρική Πλατεία Της Λάρισας Για Τον Ιπποκράτη - Συνεχίζεται η Πρωτοβουλία 5 Σχολείων Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων