Τεταρτη 8 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Τι Σχεδιάζει Ο Διαμάντος Για Τον... Ιπποκράτη;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Εδώ ο υποψήφιος δήμαρχος και τα στελέχη της Νέας Λάρισας φωτογραφίζονται κάτω από το άγαλμα του Ιπποκράτη... Έχουν λόγο!

Στην πόλη της Λάρισας ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου και πέθανε το 377 π. Χ.  Εξαιτίας μιας πλημμύρας του Πηνειού, το 1826, αποκαλύφθηκε ο τάφος του στην έξοδο της πόλης, στη δρόμο προς την αρχαία Γυρτώνη. Κοντά του στήθηκε κενοτάφιο και μαρμάρινος ανδριάντας το 1978, έργο του σημαντικού Τυρναβίτη γλύπτη Γεωργίου Καλακαλά. Το Μουσείο δε, περιλαμβάνει τη μαρμάρινη πλάκα από τον τάφο του Ιπποκράτη, τις γλυπτές προτομές της Υγείας, του Ασκληπιού, του Φλέμινγκ, του Γ. Παπανικολάου και του ιδρυτή. Ακόμα ιατρικά βιβλία και φωτογραφίες. Ένα  Μουσείο που είναι επισκέψιμο δυστυχώς, μόνο κατόπιν συνεννοήσεως.
    Για την τιμή της μνήμης και παρουσίας του Ιπποκράτη στην πόλη μας, για την ίδια την πόλη αλλά, και για έναν άνθρωπο που το έκανε υπόθεση της ζωής του το Λαρισαίο αρχίατρο Δημήτριο Παλιούρα, χάρη στον οποίο το 1986 ιδρύθηκε στο κενοτάφιο του Ιπποκράτη Ιατρικό Μουσείο,  οφείλουμε ως νέος Δήμος να αποδώσουμε την παγκόσμια αναγνώριση και αίγλη που αξίζει τόσο στο κενοτάφιο όσο και στο Μουσείο.
    Καταστώντας το ως ένα εμβληματικό σημείο της ταυτότητας της Λάρισας, με υψηλή επισκεψιμότητα, με θεσμική καθιέρωση του Όρκου του Ιπποκράτη και άλλων γεγονότων που μπορεί και πρέπει να μπουν και να καθιερωθούν στο παγκόσμιο ημερολόγιο. Προσδίδοντας αναγνώριση και εξωστρέφεια. Προσφέροντας την σημαντική διασύνδεση με κάθε Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική οντότητα στον κόσμο.
    Η Νέα Λάρισα θα το πράξει αμέσως, μέσα από τη συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς της Επιστήμης και του Πολιτισμού της πόλης μας και κυρίαρχα, με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.

Ετικέτες νεα λαρισα    Διαμάντος    Ιπποκρατης   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 15:12

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤι Σχεδιάζει Ο Διαμάντος Για Τον... Ιπποκράτη; Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων