Τεταρτη 25 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Οι Καρδιτσιώτες Τεκνοποιούν Μόνον Μετά Πολύ… Ωρίμου Σκέψεως!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής μας που όσο περνούν τα χρόνια διογκώνεται ολοένα και περισσότερο,

«κρούουν» τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καρδίτσας για το 2014! Σύμφωνα με αυτά, οι γεννήσεις έχουν μειωθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα μέχρι και πριν έναν αιώνα (!) όταν στο Νομό μας, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για τις μεγάλες μετακινήσεις τους, όχι βέβαια αυτοκίνητα, αλλά άλογα και κάρα! Συγκεκριμένα πέρυσι είχαμε στον Δήμο Καρδίτσας συνολικά 156 γεννήσεις, έναντι 243 το 2013, αριθμός ο οποίος κι’ αυτός ωστόσο θύμιζε στους παλαιότερους την κατοχική περίοδο!

ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Με βάση γράφημα του Ληξιαρχείου Καρδίτσας, το 2004 οι γεννήσεις ήταν 716 δηλαδή κατά 4,5 φορές περισσότερες. Καθημερινά έρχονταν στον κόσμο μας δύο παιδιά, σε αντίθεση με σήμερα που οι Καρδιτσιώτες τεκνοποιούν πια μετά πολύ… ωρίμου σκέψεως. Η στατιστικά, πρωτοφανής μείωση των γεννήσεων κορυφώθηκε την τελευταία τριετία, αφού από 500 γεννήσεις που είχαμε το 2011, ο αριθμός τους έπεσε στις 395 το 2012, στις 243 το 2013 και στις 156 την χρονιά που πέρασε.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση αυτής της τραγικής πραγματικά κατάστασης, έπαιξε η πρωτοφανής οικονομική κρίση που έπληξε την τελευταία τετραετία την Ελλάδα, δεδομένου ότι παρόμοια απογοητευτικά, όσο και ανησυχητικά στοιχεία για το μέλλον της φυλής και του τόπου μας γενικότερα, αναδεικνύονται από τις τοπικές αρχές στους περισσότερους Δήμους ανά την Επικράτεια.

ΑΧΤΙΔΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
Σχετικά με τους θανάτους, εδώ οι διακυμάνσεις σε σύγκριση με παρελθόντα έτη είναι ελάχιστες. Ειδικότερα είχαμε 400 θανάτους στην Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας, έναντι 394 το 2013 και το 2012. Συνολικά 678 θανάτους είχαμε σε όλον τον Δήμο το 2014.Μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας και ελπίδας αφήνουν πάντως τα στοιχεία του Ληξιαρχείου Καρδίτσας για τους γάμους του 2014, οι οποίοι στην Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας σημείωσαν αύξηση, από 177 το 2013 σε 199 το 2014… Βέβαια δεν φτάνουν στα επίπεδα του 2011, όταν είχαμε συνολικά 226 γάμους!Επίσης, πέρυσι εκδόθηκαν 62 διαζύγια και συνάφθηκαν τέσσερα Σύμφωνα Συμβίωσης.Εν κατακλείδι, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη πλέον να μελετήσει πολύ σοβαρά και διεξοδικά το μείζον ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού στον κόσμο μας και να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας με θέσπιση ελκυστικών κινήτρων, αλλά και φοροαπαλλαγών, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάσχεσης και εξάλειψής του σε σύντομο χρόνο.

Πηγή: magnesianews.gr

Ετικέτες Καρδιτσιώτες    παιδιά    δημογραφικό   
Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING: Νομοθέτηση Τώρα! Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Ριζικές Aλλαγές Kαι Όχι «Μερεμέτια» Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Εν Αρχή Ην Η ..Δασκάλα! Της Ελένης Αξιόγλου
Περί Eλπίδας Kαι Ψεύδους Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΟι Καρδιτσιώτες Τεκνοποιούν Μόνον Μετά Πολύ… Ωρίμου Σκέψεως! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων