Τριτη 26 Φεβρουαριου 2013

Ανατολή, Πορφύριος, Σεβαστιανός,

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Partly Cloudy

16°C

Λάρισα

Partly Cloudy

Απόπειρα Απόδρασης Με Ελικόπτερο στις Φυλακές Τρικάλων (4 φωτό & 2 βίντεο)

Φεβ 24, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 μ.μ. με ελικόπτερο, στις φυλακές Τρικάλων που συνοδεύτηκε

από ανταλλαγή πυροβολισμών και κατάρριψη του ελικοπτέρου μέσα στο προαύλιο της φυλακής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι φύλακες με το που αντελήφθησαν το περιστατικό σήμαναν συναγερμός (σ.σ. υπήρχε επιφυλακή τις τελευταίες μέρες μιας και είχαν φτάσει πληροφορίες για «χτύπημα» έπειτα από τα γεγονότα στον Κορυδαλλό). Άντρες της εξωτερικής φρουράς και αστυνομικοί χτύπησαν το ελικόπτερο το οποίο χτυπημένο έχει πέσει μέσα στο χώρο των φυλακών και οι δύο επιβαίνοντες στο ελικόπτερο συνελήφθησαν και είναι καλά στην υγεία τους όπως και οι δύο κρατούμενοι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποδράσουν με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο. Μεταξύ των δύο κρατουμένων που προσπάθησαν να αποδράσουν είναι ο βαρηποινίτης διαβόητος κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός.

 Αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο εσωτερικό των φυλακών έχει εισέλθει διμοιρία της ΕΚΑΜ.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

Το χρονικό

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει! Το απόγευμα της Κυριακής, στις φυλακές Τρικάλων, έγινε απόπειρα απόδρασης αλά... Παλαιοκώστα. Μόνο που αυτή τη φορά ήθελε να αποδράσει ένας άλλος βαρυποινίτης, ο Παναγιώτης Βλαστός.

Μόνο που όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.

Όταν στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Βλαστού προσέγγισε το χώρο των φυλακών, οι επιβαίνοντες έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο βρίσκονταν ο Βλαστός και ένας Αλβανός, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Και οι δυο επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο.

Όμως δεν προλαβαν γιατί οι φρουροί, που είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά οποιοδήποτε ελικόπτερο προσεγγίσει τις φυλακές αυτές τις μέρες, ανοίγουν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική» προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ο πιλότος και τρεις Αλβανοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πιθανότητα να υπάρχει ένας τραυματίας από την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας φρουρός.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πυρά των φρουρών τραυματίστηκε σοβαρά ο επίδοξος δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα στο NewsIt και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέγοντας πως ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Πολυμέσα

Ετικέτες φυλακές    Απόδραση    Τρίκαλα    Βλαστός   
Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 22:01 Διαβάστηκε 31 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στο Δήμαρχο Το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη επισκέφθηκαν χθες τα μέλη της διοίκησης…
Νέος Συνεταιρισμός Ενημερωτική συνάντηση – Ανοικτή συζήτηση διοργανώνει ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας με διακριτικό…
Και Στην Ιρλανδία O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας επισκέφτηκε το…
Χορός Με Εκπλήξεις... Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας διοργανώνει χορό αυτό το Σάββατο 2 Μαρτίου…
Το Πουλέν... Μπορεί να ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλόγές του 2012 ο…
Σχόλια
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Οι Επενδυτές Από Το Κατάρ Πολλές φορές νομίζω ότι γράφω…
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Πώς Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Διαλύει Την Αυτοδιοίκηση Ουδείς αμφισβητεί ότι η δραστική,…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΑπόπειρα Απόδρασης Με Ελικόπτερο στις Φυλακές Τρικάλων (4 φωτό & 2 βίντεο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων