Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2013

Ευσέβιος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής

Φεβ 13, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σαν να μην έφταναν οι πρώτες διαρροές περί αλλαγής του νομικού πλαισίου περί κήρυξης απεργιών, που ήλθαν μόλις λίγες ημέρες

μετά την επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης σε απεργούς, είχαμε χθες τη δια στόματος γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών σοκαριστική δήλωση περί ανάγκης περαιτέρω μείωσης του κατώτερου μισθού σαν προϋπόθεση ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Αυτή η δήλωση έγινε από ένα άτομο που βρίσκεται στον πυρήνα χάραξης της οικονομικής πολιτικής το οποίο πέραν του παχυλού μισθού που εισπράττει έχει εξασφαλισμένο και έναν δεύτερο παχυλό μισθό από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.   

Οσο και αν προσπάθησαν οι κυβερνώντες να μαζέψουν τη δήλωση, χωρίς φυσικά να απομακρύνουν τον γ.γ. του υπουργείου, η εντύπωση που έμεινε σε όλους, όσους παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης τις εγκληματικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνώντων, είναι ότι η κυβέρνηση στο πίσω μέρος του μυαλού της σκέφτεται όπως ο κ. γενικός και ότι όλα αυτά, (επίδειξη πυγμής σε απεργούς, διαρροές περί αλλαγής του νόμου για τις απεργίες, μείωση κατώτερου μισθού κ.λπ) γίνονται για να κλείσει το μάτι στους όποιους επενδυτές σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς στη μνημονιακή κυβέρνηση έχουν βάλει στο στόχαστρο μόνο τους εργαζόμενους, μη μπορώντας ή μη θέλοντας να θίξουν όλα τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην Ελλάδα και δημιουργούν ένα απαγορευτικό επενδυτικό περιβάλλον, τόσο με την πολυνομία όσο και με τη διαφθορά και την ασυδοσία που κυριαρχούν σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου.

Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτές τους τις επιλογές το μόνο που δημιουργούν είναι μεγαλύτερη ύφεση, γιγαντώνουν την ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά οδηγώντας σε κατάρρευση τα δημόσια έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αλλωστε τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

1,2 εκατ. άνεργοι το 2012 που θα γίνουν 1,5 εκ. το 2013, 68.000 λουκέτα στην αγορά πέρυσι ενώ αναμένονται άλλα 36.000 μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013, 300.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι και ακάλυπτες επιταγές αξίας 1,5 δις. πέρυσι, ενώ ήδη άλλες 14.000 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση για υπαγωγή τους στο άρθρο 99.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι όλα αυτά θα προβληματίσουν την τρικομματική κυβέρνηση, όταν μάλιστα ακόμη και το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί ότι στην Ελλάδα δόθηκε λάθος συνταγή, εκείνο που βλέπουμε είναι μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια και δήθεν διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, που σταματούν στα λόγια, αλλά και απειλές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων μικροκαταθέσεων για όλους τους μικροοφειλέτες του δημοσίου που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της υπερφορολόγησης που αντιστοιχεί στο 37% του μισθού για έναν μισθωτό με δύο παιδιά όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 25%.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι αυτή τους η πολιτική και τα επικοινωνιακά τερτίπια εξοργίζουν και ότι έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια ανοχής του καθενός από εμάς; Τι θέλουν άραγε; Ή τι δεν μπορούν να καταλάβουν; Μήπως θα πρέπει να τους επαναλάβουμε τα όσα ανέφερε χθες ο Paul Krugman ότι δηλαδή είναι ένα ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα, η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται;

«Όλες αυτές οι χώρες εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας και κάνοντας το μας προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει όταν ακολουθείς αυτές τις πολιτικές» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γιατί η Ελλάδα βασικά πρέπει να κάνει ότι ικανοποιεί τους Γερμανούς, οι οποίοι διαθέτουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή. Οι Γερμανοί είναι στην πραγματικότητα τρελοί, γιατί επιβάλλουν υπερβολική λιτότητα, η οποία δεν βοηθάει καν στην βελτίωση της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Press-a.gr

Κατηγορία Απόψεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Απουσίαζαν Προχθές διαβάσαμε σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι σύσσωμο το δ.σ.…
Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Του Αγίου Βαλεντίνου Την ημέρα των ερωτευμένων επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας να…
Απλήρωτοι Επί Μήνες Έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, το εξάμηνο στα ΤΕΙ έχει ολοκληρωθεί και…
Για Το Θεσσαλικό... Προκήρυξη για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες…
Σχόλια
By SDGSEO
HomeΤελευταία ΝέαΑπόψειςΞεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων