Σαββατο 16 Μαϊου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Αποχωρεί Από Πρόεδρος Της ΚΑΕ ΠΑΟ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - "Περιμένω Από Τους Αγγελόπουλους Μια Δημόσια Συγγνώμη"

Ιουν 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με νέο πρόεδρο, με ελληνική ταυτότητα στο ρόστερ, παραδέχθηκε

τα λάθη του, ενώ περιμένει απ' τους αδερφούς Αγγελόπουλους μία δημόσια «συγγνώμη».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Θεωρούμε ειλικρινή αυτή τη σχέση και χαρά μου να απαντήσω στις ερωτήσεις και απορίες. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους κυρίους Σίντιακ, Μοιρέα, Κατσογιάννη, Μάνο Παπαδόπουλο και όλα τα παιδιά στο γραφείο που δουλεύουν 24 ώρες για να έρχονται τα Κύπελλα.

Κάνοντας έναν απολογισμό: «Η χρονιά ολοκληρώθηκε με νταμπλ. Το δεδομένο είναι πως στη μεταβατική περίοδο κατακτήσαμε 4 τίτλους, αν κι όλους μας είχαν τελειωμένους. Θα 'μαι ειλικρινής, κάθε τίτλος είναι χαρά, αλλά, απ' την άλλη, σε κάποια πράγματα αποτύχαμε. Ο στόχος είναι η σταδιακή Ελληνοποίηση και το θέαμα. Δυστυχώς γι' αυτό κι απομακρύνθηκε ο κ. Πεδουλάκης. Ούτε Ελληνοποίηση έγινε, ούτε θέαμα προσφέραμε, φάνηκε κι απ' την παρουσία του κόσμου. Παρόλα αυτά ευχαριστήσαμε κι ευχαριστώ και τώρα τον κ. Πεδουλάκη. Ότι δεν ταυτίστηκαν οι απόψεις δεν μειώνει την προσπάθειά του. Και φτάσαμε στον Αλβέρτη. Χρειαζόταν μία αλλαγή φιλοσοφίας και κρίθηκε ο κατάλληλος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δικαιωθήκαμε. Παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός μίκρυνε με τον Αλβέρτη. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Θα παραμείνει ως τιμ μάνατζερ, εκεί έχει να προσφέρει περισσότερα. Παρών όπως πάντα, πιστός στον Παναθηναϊκό.

Φτάσαμε στον Φραγκίσκο. Είναι στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον κορυφαίο αθλητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Κρίθηκε ότι ήταν ο κατάλληλος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δικαιωθήκαμε παρά το γεγονός ότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός μίκρυνε. Η ψυχολογία άλλαξε, αλλά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ως διευθυντής έχει να προσφέρει περισσότερα. Εκεί θα είναι του χρόνου. Πιστός όπως πάντα»

Για την επόμενη μέρα, τόνισε: «Θα είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι προπονητής υψηλών προδιαγραφών, εκ των κορυφαίων κατά την άποψή μου. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πλάνο μας. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά γι' αυτόν. Θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος γι' αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, δηλαδή η ελληνική ταυτότητα. Ο Παναθηναϊκός θα 'ναι ελληνικός για να προασπίσει όχι μόνο το παρόν του, αλλά και το μέλλον του. Να πω και κάτι εδώ. Την ομάδα την φτιάχνει ο προπονητης. Τα τελευταία δύο χρόνια γράφτηκε πως είχα εμπλοκή, αλλά ουδέποτε ανακατεύτηκα. Οι μόνες εμπλοκές μου ήταν ο κ. Πινγκ, με τον οποίο κάναμε το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας, καθώς κι η προπέρσινη επιλογή του Καπόνο, τον οποίο δεν ήθελε ο Αργύρης (σ.σ. Πεδουλάκης), αλλά ως διοίκηση σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα δώρο στην ομάδα για να την ενισχύσουμε. Θα καθίσουμε με τον κ. Ιβάνοβιτς. Ήδη υπάρχει ένα ενδιαφέρον για παίκτες, για να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης 10ετίας».

Για τα όσα γράφτηκαν περί ανάμειξής του στα μεταγραφικά, είπε ότι: «Ουδέποτε ανακατεύτηκα εκτός από δύο φορές στις μεταγραφές. Στη μεταγραφή του Καπόνο για να ενισχύσουμε την ομάδα και ο Πινγκ ο οποίος ήταν ο πρώτος Κινέζος στην Ευρώπη. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, πιστεύω να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές νέων παικτών για να χτίσουμε την ομάδα της επόμενης δεκαετίας».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως: «Στόχος μας να δώσουμε τα πάντα για το Final 4. Τα τελευταία δύο χρόνια φτάσαμε 40 λεπτά απ' το F4. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στο άμεσο μέλλον. Το να πηγαίνεις σε F4 δεν είναι κάτι απλό. Το 'χουμε απλοποιήσει εδώ στην Ελλάδα. Υπήρξαν χρονιές στις οποίες με μεγάλο μπάτζετ φτύναμε αίμα ή ούτε καν δεν ήμασταν στο F4. Χρεώνομαι προσωπικά πως έθεσα πολύ ψηλά τον πήχη. Δε θα ξαναγίνει. Κάτω κεφάλι, πολλή δουλειά απ' όλους μας Έχουμε φτιάξει τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία».

Σχετικά με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε: «Όταν ανέλαβα, έλεγα πόσο θετική είναι η παρουσία των κ.κ. Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό μπάσκετ. Έπειτα τον πρώτο τίτλο μας το 2013 μου επιτέθηκαν με ύβρεις κι ακατονόμαστες εκφράσεις. Μου επιτέθηκαν, δεν επιτέθηκα. Χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέμματα... Η ΕΦΙΠ δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει για τις δηλώσεις τους μετά τον 4ο τελικό. Εγώ απλά προασπίζομαι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Έχω κάθε διάθεση να συζητήσω με οποιονδήποτε, αλλά οφείλουν να ανακαλέσουν και να ζητήσουν μία δημόσια "συγγνώμη"».

Για τα δύο χρόνια στη διοίκηση της ΚΑΕ τόνισε ότι: «Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για να είμαι στον Παναθηναϊκό. Όλοι μας είχαν τελειωμένους. Ο Παναθηναϊκός υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Έχω τους κατάλληλους ανθρώπους για να το τρέξουν. Η οικογένειά μου έχει χαρίσει κληρονομιά στον Παναθηναϊκός πώς να λειτουργεί μία ΚΑΕ για να είναι πετυχημένη. Θα υπάρξει ένα διευρυμένο ΔΣ με ανθρώπους για να τρέχει η ομάδα. Φυσικά θα είμαι παρών. Η επαγγελματική μου ατζέντα είναι τόσο βεβαρημένη που δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι κάθε στιγμή».

Για τις διοικητικές εξελίξεις ανέφερε: «Το ωράριο μου δε μου επιτρέπει να 'μαι 24 ώρες παρών για τον Παναθηναϊκό. Θα υπάρξει ένα νέο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο. Δε θα 'μαι πρόεδρος. Σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε ποια άτομα θα αναλάβουν ποιον ρόλο. Ο καθένας θα έχει τον ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Είναι άνθρωποι που είναι μέσα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έχουν βοηθήσει από διάφορες θέσεις, σε λίγες μέρες θα ενημερωθείτε».

Για τα μεταγραφικά και τους Βεζένκοφ και τον Κούπερ που ακούγονται, ξεκαθάρισε: «Αυτά θα σας τα πει ο προπονητής. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επομένες μέρες θα στήσουμε την ομάδα για του χρόνου. Θα υπάρξει αλλαγή, πολλοί δεν θα είναι του χρόνου. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα. Δεν άρεσε σε μένα, στον κόσμο και ούτε σε σας».

Για το αν θα σπάσουν συμβόλαια είπε: «Ναι βέβαια μπορεί να γίνει. Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές».

Για τον Ιβάνοβιτς και τα θέματα πειθαρχίας, δήλωσε ότι: «Λέγεται, αλλά ήταν και ο λόγος που τον επέλεξα. Πιστεύω στον κύριο Ιβάνοβιτς και στον τρόπο του και γι’ αυτό ήταν η πρώτη μας επιλογή. Συζήτησα με τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη. Αμέσως συμφώνησε και μου είπε ότι θα ήταν χαρά του να έρθει και να υπηρετήσει αυτό το πλάνο».

Σε ερώτηση για το πλάνο με τα νέα παιδιά κι αν θα υπάρξει πίστωση χρόνου για τίτλους, απάντησε: «Για να μπορέσεις να μην χτίσεις στην άμμο, θα πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου. Εγώ θα τη δώσω. Αυτό που θα ήθελα δεν θα είναι να δω μόνο κούπες, θέλω μία ομάδα με ομοιογένεια και δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και το κύπελλο του χρόνου. Αυτοσκοπός είναι να χτίσουμε ομάδα για το μέλλον. Ευπρόσδεκτη βέβαια οποιαδήποτε κούπα».

Για το μέλλον του Δημήτρη Πρίφτη στον Παναθηναϊκό τόνισε: «Αυτές τις ημέρες θα αποφασίσουμε ποιοι θα είναι οι βοηθοί προπονητές. Θα το συζητήσουμε με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ευχαριστώ τον κύριο Πρίφτη, τον κύριο Μανωλόπουλο και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά θα αποφασίσει ο προπονητής ποιοι θα είναι οι βοηθοί του».

Για την αποχώρηση από την προεδρεία και έναν απολογισμό δύο ετών ανέφερε: «Με τα χρήματα και τον χρόνο που επενδύσαμε είχαμε σκοπό να πανηγυρίσουμε τις κούπες. Όλοι μιλούσαν για λευκή πετσέτα και ναυάγια. Εγώ μέσα μου το πίστευα όπως κι έγινε».

Για το ότι έβαλε ψηλά τον πήχη είπε πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις επιτυχίες και παράλληλα να χτίζεις. Όταν είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν να υπάρξει ελληνοποίηση της ομάδας και να είναι καλύτερο το θέαμα, καταλαβαίνετε τι λέω».

Για το πόστο που σκέφτεται για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη ξεκαθάρισε ότι: «Από το πόστο του διευθυντή ομάδας μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα. Αυτό που είχε τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Για το αν μπορεί να λυθεί το θέμα με τους Αγγελόπουλους απάντησε: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Έχουν πάρει άλλη απόφαση οι κύριοι Αγγελόπουλοι. Δεν είναι στο χέρι μου, είναι δικό τους θέμα».

Για το αν θα ωθούσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παίξει στην Εθνική υπογράμμισε πως: «Είναι θέμα του Δημήτρη, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική ομάδα και τη σημαία μας. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του. Εγώ θα ήθελα να παίζουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες στην Εθνική».

Για το ενδιαφέρον προς τους Έλληνες παίκτες ανέφερε: «Κι ο Καλάθης κι ο Βουγιούκας είναι μέσα στους στόχους μας. Μακάρι να 'ταν στο χέρι μου, θα 'χαμε 12 Έλληνες, κανέναν ξένο μέσα στην ομάδα. Αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής. Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και δύο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ στην ομάδα, ο Χαραλαμπόπουλος κι ο Διαμαντάκος. Ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να 'ναι ο ηγέτης και του Παναθηναϊκού και της Εθνικής».

Για τη διαφάνεια: «Συνεχίζουμε σαν οικογένεια να μην έχουμε διώξει κανέναν από καμία επιχείρηση και να μην έχουμε μειώσει μισθούς. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Υπάρχουν ισολογισμοί, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα θέλει».

Για το τι τον ενέπνευσε από τον Ιβάνοβιτς αποκάλυψε ότι: «Τα πιστεύω του γύρω από τον αθλητισμό. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Το πιστεύω κι εγώ ότι έτσι έρχονται τα αποτελέσματα μέσα από τη δουλειά. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ευτυχώς συμφωνήσαμε σε όλα».

Για την επιλογή του Αλβέρτη και όχι κάποιου έμπειρου προπονητή είπε πως: «Ο Αλβέρτης απέδειξε πως είναι και προπονητής. Κατά την άποψή μου είναι επιτυχημένος. Κατάφερε να γυρίσει την ψυχολογία. Η ομάδα χρειαζόταν μία ώθηση ψυχολογίας».

Για τα λάθη του και ποιο ήταν το μεγαλύτερό του λάθος τόνισε πως: «Λάθη γίνονται καθημερινά. Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν στον ενθουσιασμό της στιγμής να πω πράγματα τα οποία δε θα 'πρεπε να 'χω πει, ιδίως on camera. Μιλάω για τις δηλώσεις μου μετά τον 4ο τελικό. Το 'χω μετανιώσει. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πολλά».


 

Πηγή: gazzetta.gr

Ετικέτες Μπάσκετ    γιαννακοπουλος    ΠΑΟ   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΑποχωρεί Από Πρόεδρος Της ΚΑΕ ΠΑΟ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - "Περιμένω Από Τους Αγγελόπουλους Μια Δημόσια Συγγνώμη" Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων