Πεμπτη 11 Ιουνιου 2015

Βαρθολομαίος, Βαρνάβας, Ναθαναήλ

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Περί ...Καταθεσιολογίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(33 ψήφοι)

Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης

 

Αποτελεί κοινό τόπο ότι το καταθεσιολόγιο  δηλαδή ο έλεγχος όλων των καταθετικών λογαριασμών  φυσικών και νομικών προσώπων σε βάθος δεκαπενταετίας καθώς και η χρήση πλαστικού χρήματος αποτελούν τα βασικά όπλα στη φαρέτρα του υπουργείου οικονομικών ενάντια στη φοροδιαφυγή. 

 

 

 

 

Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε σ' αυτό το σημείο και την επικείμενη κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου αν και διατηρώ έντονα τις επιφυλάξεις μου.

Θα άξιζε όμως να αναρωτηθεί κανείς με ποιόν τρόπο και πάνω σε ποια τεκμηριωμένη βάση θα μπορούσε να επιτευχθεί ένας τέτοιος έλεγχος σε βάθος δεκαπενταετίας.

 

 

 

 

 Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά… Γιατί οι τράπεζες έκαναν επιχειρηματικές συναλλαγές (ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών) σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου?  πράγμα το οποίο  είναι καθ' όλα νόμιμο, αλλά σε έναν επικείμενο έλεγχο η διαφορά που μπορεί να υπάρξει μεταξύδηλωθέντων εισοδημάτων και πλεονασματικών καταθέσεων εύκολα θα θεωρηθεί ως εισόδημα από αφανείς πηγή.

 

 

 

 

 

 

 Θα πρέπει να πλανώνται πλάνην  οικτράν αν θεωρούν ότι ο φορολογούμενος θα είναι σε θέση να αντλήσειπαραστατικά- στοιχεία συναλλαγών για να απόδειξη ότι μια κατάθεση είναι προϊόν επιχειρηματικής συναλλαγής, από τράπεζες που μπορεί ούτε καν να υφίστανται και μάλιστα προ δεκαπενταετίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Προχωρώντας το συλλογισμό μας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα αντικειμενικά προβλήματα που θα υπάρξουν κατά την διασταύρωση των κοινών λογαριασμών και την πάγια τακτική των φορολογουμένων να βάζουν ως συνδικαιούχο κάποιο άλλο, συνήθως συγγενικό μέλος, ως κάλυψη σε περίπτωση απώλειας  ενός εκ των κοινών καταθετών.

 

 

 

 

 

 

Συμφωνώ απόλυτα ότι ο στόχος είναι να λειτουργήσει  όσο πιο γρήγορα η διαδικασία του ελέγχου ώστε να υπάρξουν εισπρακτικά αποτελέσματα εντούτοις η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικήςφοροδοτικής ικανότητας μέσω του  καταθεσιολογίου παρουσιάζει πολλά εμπόδια.

 

 

 

 

 ''Βέβαια όπως αναφέρει και η ορθοδοξία μας, μιας και διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα  η υπομονή είναι αρετή.’’

 

 

 

(εδώ μπορείτε να δείτε 2 άρθρα σχετικά με φορολογικές δηλώσεις του κ.Γιαννακού Δημήτρη)

http://www.citylarissa.gr/2015/04/blog-post_1.html#

http://www.citylarissa.gr/2015/03/30-2015.html

 

 

Γιαννακός Δημήτρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός

Σκαρλάτου Σούτσου 3, Λάρισα

2414 003780

6937569654

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ετικέτες καταθεσιολογιο    άρθρο    έλεγχοι   
Κατηγορία Σχόλια
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 11:07

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Στόχος Είναι Ο Ασφυκτικός Κομματικός Έλεγχος Της Διοίκησης Της Εκπαίδευσης του Δημήτρη Παπαποστόλου, Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου Λόφου και Μέλος του…
''Έργα Με Αποτελέσματα Και Όχι Λόγια'' Της Ρένας Καραλαριώτου*
Πανελλαδικών …«Χρωμοσωμικές Ανωμαλίες» Tης Μαρίας Πινάκα (Μοριακή Βιολόγος)
ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η Προσγείωση, Η Συμφωνία Και Η Στάση Της Ν.Δ. Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου (Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου)
Σχέδιο ''Οικειοθελούς'' Συμμόρφωσης Για... Αμελείς Φορολογούμενους Νέο σχέδιο ''οικειοθελούς'' συμμόρφωσης ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών έτσι ώστε να εισρεύσει…
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤελευταία ΝέαΣχόλιαΠερί ...Καταθεσιολογίου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων