Σαββατο 2 Μαϊου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πάτησαν Ελλάδα Οι Μαθητές Που Είχαν Ξεμείνει Στην Ελβετία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε λίγο μετά τις δέκα το πρωί το πλοίο, το οποίο μετέφερε από την Ανκόνα τους μαθητές και τους καθηγητές του Τρίτου

Γενικού Λυκείου της Αρτας.

Τα παιδιά και οι γονείς τους, αλλά και οι καθηγητές που τα συνόδευαν στην πενθήμερη εκδρομή τους, έζησαν μία πραγματική «Οδύσσεια», που σήμερα έφτασε στο τέλος της.

Το πρόγραμμα της πενθήμερης εκδρομής της Β’ Τάξης του Τρίτου Γενικού Λυκείου της Αρτας είχε ως εξής: Γενεύη έως την Τετάρτη με επίσκεψη στο CERN κι έπειτα Μιλάνο έως την Παρασκευή. Από εκεί θα έπαιρναν το πλοίο και θα επέστρεφαν μέσω Ιταλίας, στην Ελλάδα.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, που ήταν και η τελευταία ημέρα διαμονής τους στη Γενεύη, τα παιδιά και οι καθηγητές-συνοδοί τους ενημερώθηκαν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες οικονομικές συναλλαγές τόσο με το ξενοδοχείο στην Ελβετία, όσο και με εκείνο στην Ιταλία, ενώ δεν είχαν πληρωθεί ούτε τα εισιτήρια επιστροφής. Από εκεί κι έπειτα η αγωνία μέχρι να βρεθεί λύση ήταν πολύωρη.

Εν τέλει, η λύση δόθηκε με μαθητές και καθηγητές-συνοδούς να δίνουν έκαστος 45 ευρώ επιπλέον, προκειμένου να γυρίσουν στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως τα χρήματα που είχαν δοθεί για την εκδρομή τους ήταν περίπου 20.000 ευρώ, ενώ υπεύθυνο για την εκδρομή ήταν το πρακτορείο «Travel City», για το οποίο υπάρχει σωρεία καταγγελιών.

Ο διευθυντής του Τρίτου Λυκείου Αρτας, Ευάγγελος Καραμπάς, μίλησε στο protothema και τόνισε πως αισθάνεται αγανάκτηση και πικρία για την απίστευτη περιπέτεια που βίωσαν τα παιδιά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το σχολείο να κινηθεί νομικά κατά του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Travel City».

«Εξασφαλίσαμε την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια κι επισπεύσαμε τη διαδικασία κατά μία ημέρα», τόνισε ο κ. Καραμπάς, σημειώνοντας πως «ευτυχώς, το θέμα λύθηκε». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως με βάση τα όσα καταγγέλλουν γονείς υπήρξε ταξιδιωτικό πρακτορείο γονέα στην Αρτα που δεν προτιμήθηκε για διαφορά μόλις 30 ευρώ σε σχέση με το «Travel City».

Στο protothema.gr μίλησε και ο Δημήτριος Σκανδάλης, δικηγόρος και πατέρας ενός εκ των μαθητών, τονίζοντας πως «αυτό που περάσαμε εμείς ως γονείς ήταν απίστευτο. Όμως συνεχίζουμε να δίνουμε την εικόνα στα παιδιά μας πως όλα είναι καλά και ότι θα τους μείνουν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις».

«Το απόγευμα της Τετάρτης που μου είπε η σύζυγός μου έντρομη τι είχε συμβεί, όλοι οι γονείς έτρεξαν πάνω μου για να βρούμε μαζί μία λύση. Κάναμε μία απίστευτη κινητοποίηση και η λύση βρέθηκε από τα παιδιά που πλήρωσαν ξανά. Γίναμε ρεζίλι σε μία ξένη χώρα, χάσαμε τα λεφτά μας και καταλήξαμε ράκος ψυχικά όλοι οι γονείς», πρόσθεσε.

πηγη ; protothema.gr

Οσον αφορά στις ώρες αγωνίας που έζησε μαζί με άλλους γονείς, ο κ. Καραμπάς σημείωσε πως «έβαλα λεφτά στο κινητό του παιδιού μου, για να μιλάνε και οι άλλοι γονείς με τα παιδιά τους. Είχαμε τρελαθεί όλοι από την αγωνία».

Ευτυχώς, όμως, το θέμα λύθηκε και όλα τα παιδιά θα έχουν φτάσει στα σπίτια τους λίγο μετά τις 12:00.

Ετικέτες Μαθητές    εκδρομή    Ελβετία    Απάτη   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΧΤΗΤ Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 16:25 δημοσιεύθηκε από ΧΤΗΤ

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ . ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΠάτησαν Ελλάδα Οι Μαθητές Που Είχαν Ξεμείνει Στην Ελβετία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων