Παρασκευη 1 Μαϊου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Διάκριση Λαρισαίων Μαθητών Στη Μάχη Του Βullying

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Mαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας βραβεύτηκαν την Τρίτη για πρωτοβουλία που έλαβαν για την αντιμετώπιση του bullying. Οι νεαροί

μαθητές έχουν δημιουργήσει τις «Ομάδες Φιλίας» οι οποίες δρουν παρεμβατικά και «προστατευτικά» υπέρ μαθητών που το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν έξι τέτοιες ομάδες στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 80 παιδιά, σε σύνολο 280 μαθητών.

Το σχετικό βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των μαθητών, εκπρόσωποι του 15μελούς από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κύριου Αλέξανδρου Μπατζανούλη. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του 15μελούς, οι «Ομάδες Φιλίας» ξεκίνησαν να συγκροτούνται από πέρυσι, ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου και φέτος η δράση ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.

«Στόχος μας ήταν να γίνουν όλα τα παιδιά μία παρέα, κάτι που πετύχαμε, καθώς η φετινή σχολική χρονιά κύλησε χωρίς προβλήματα για όλους. Συνήθως, το bullying βρίσκει χώρο όταν η σχολική κοινότητα συντάσσεται στο πλευρό του δράστη. Όταν όμως απλώσεις μία ασπίδα προστασίας γύρω από το θύμα και απομονώσεις ακραίες συμπεριφορές, τότε τα φαινόμενα αυτά δεν επαναλαμβάνονται και στην πορεία περιορίζονται σημαντικά. Εμείς οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που προωθούν το μήνυμα “Μίλα μην φοβάσαι, δεν είσαι μόνος σου”. Εάν η Πολιτεία αποφασίσει να αντιμετωπίσει με σθένος το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, να είναι σίγουρη ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό της και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο εκπρόσωποι του 15μελούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι μαθητές που ανέλαβαν από την αρχή την σχετική πρωτοβουλία για την δημιουργία των «Ομάδων Φιλίας» βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, έχουν έρθει σε συνεννόηση με μαθητές Λυκείων της πόλης, ώστε του χρόνου να τεθούν στόχοι και να αναληφθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες από όλα το Λύκεια της πόλης, δημιουργώντας μία «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των μαθητών που έχουν ανάγκη.

πηγή:huffingtonpost.gr

Ετικέτες Μαθητές    Bullying   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔιάκριση Λαρισαίων Μαθητών Στη Μάχη Του Βullying Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων