Τεταρτη 8 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Η Λάρισα Που Τολμά... Ευρωπαϊκά! Παρουσιαστήκε ''Πανηγυρικά'' Η Υποψηφιότητα Για Πολιτιστική Πρωτεύουσα (ΦΩΤΟ)

Ιουν 02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με κάθε επισημότητα (έως και... μεγαλοπρέπεια!) παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά

η υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα κυρίως από στελέχη της δημοτικής αρχής, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία της περιοχής έγινε η παρουσίαση από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ.Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Πάνο Σάπκα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή στο όλο εγχείρημα της υποψηφιότητας κ. Γιώργο Βουλγαράκη και την υπεύθυνη επικοινωνίας και προβολής κ. Όλγα Σταυροπούλου.

Καλογιάννης: ''Δημιουργικό Πείραμα Και Μοναδική Πρόκληση Η Υποψηφιότητα''

Στην ομιλία του ανοίγοντας τον κύκλο της παρουσίασης του φακέλου ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως η ομόθυμη απόφαση της πόλης και του δήμου μας να διεκδικήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 αποτελεί για όλους μας, τοπικές αρχές, φορείς, συλλόγους και πολίτες μια ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση. ''Δημιουργικό πείραμα και μοναδική πρόκληση'' χαρακτήρισε την υποψηφιότητα της Λάρισας ο Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στο (εύλογο) ερώτημα ''γιατί η Λάρισα;'' έδωσε την απάντηση ''γιατί πιστεύουμε ότι έχει όλα τα κριτήρια η Λάρισα και η γύρω περιοχή για να κερδίσει επάξια τον τίτλο. Το πιστεύουμε''. Θέλοντας μάλιστα να ξεδιαλύνει τους όποιους ψιθύρους για το οικονομικό σκέλος της υποψηφιότητας, ο δήμαρχος τόνισε πως θα υπάρξουν κανόνες πλήρους διαφάνειας και ορθής διαχείρισης στο όλο εγχείρημα και αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη δημοτική αρχή.

Σάπας: ''Προτεραιότητα Μας Η Παραγωγή Πολιτισμού''

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού τόνισε πως με την υποψηφιότητα αυτή θέλει η δημοτική αρχή να κινητοποιήσει το δημιουργικό κομμάτι της πόλης. ''Η πολιτιστική μας πολιτική στηρίζει στην παραγωγή πολιτισμού από το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών συνιστά για μας το βασικότερο χαρακτηριστικό της πολιτικής αυτής'' είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σάπκας, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να μην είναι παθητικοί θεατές αλλά συνεργοί.

Βουλγαράκης: ''Μερίδιο Σε Όλες Τις Δυνάμεις Της Πόλης''

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής που ''τρέχει'' ήδη το όλο εγχείρημα ζήτησε και αυτός με τη σειρά του την ενεργό συμμετοχή όλων των Λαρισαίων. ''Δεν θέλω την πρόταση του Βουλγαράκη αλλά τις προτάσεις όλων των πολιτών στο φάκελο της υποψηφιότητας μας'' τόνισε επανειλημμένως ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος αναγνώρισε ότι έχουμε δυνατούς ''συναγωνιστές'' (Ρόδος, Σύρος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Γιάννενα, Καβάλα και ίσως Πειραιά και Βόλο) αλλά διαβεβαίωσε τους πάντες ότι όταν έρθει η ώρα, η πρόταση της Λάρισας θα είναι εξαιρετική. Μάλιστα όπως είπε δεν θα είναι ικανοποιημένος αν η υποψηφιότητα της πόλης μας πάρει την... τριτοδεύτερη θέση, μόνο με την πρωτιά και τη νίκη!

Στα παραλειπόμενα της παρουσίασης αξίζει να σταθούμε στο ολόθερμο χειροκρότημα του κοινού κάθε φορά που ολοκλήρωναν οι ομιλητές (φουλ παλαμάκι οι αντιδήμαρχοι και λοιπές δημοτικές δυνάμεις!), στο μπλουζάκι της υποψηφιότητας που συναγωνίζεται επάξια το ανάλογο t-shirt Τζανακούλη για τους Μεσογειακούς, στην αναφορά Βουλγαράκη για τους ''γνωστούς-άγνωστους'' Λαρισαίους που με το που έμαθαν ότι ανέλαβε το εγχείρημα ''έσπασαν'' το τηλέφωνο του για να τον ρωτήσουν αν θα ανεβάσουμε θεατρικές παραστάσεις ή θα διοργανώσουμε συναυλίες αλλά και στο γεγονός πως επειδή ''άπλωσε'' η συνέντευξη τύπου και διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι (αναγκάστηκαν να) αποχωρήσουν δίχως να προλάβουν να θέσουν ερωτήματα...

 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 15:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ Λάρισα Που Τολμά... Ευρωπαϊκά! Παρουσιαστήκε ''Πανηγυρικά'' Η Υποψηφιότητα Για Πολιτιστική Πρωτεύουσα (ΦΩΤΟ) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων