Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Βαριά Εκτεθειμένος Ο Γ. Ταφύλλης Σύμφωνα Με Τα Νέα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Άλλα έγραφε το 2009 σε αίτηση που κατέθεσε στο οpengov για να διοριστεί γενικός γραμματέας του υπουργείου και άλλα τώρα στην απάντηση που

έστειλε στο "ΘΕΜΑ" μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κυριακής -Τι γράφει σήμερα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου - Βαριά εκετεθειμένος ο "εκλεκτός" της κυβέρνησης στο Υπουργείο Άμυνας-  Συνεχίζεται η θύελλα των πολιτικών αντιδράσεων - Άγνωστο τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος που ως τώρα τον στήριζε με "αστερίσκο"

 

Ως έναν ιδιαίτερα επίμονο άνθρωπο χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας (και πρώην γ.γ. του δήμου Λάρισας), Γιώργο Ταφύλλη, ο Γιώργος Παπαχρήστου, μέσα από τη στήλη του «Στίγμα», στα «Νέα», έπειτα από τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τις σχέσεις του με την εταιρεία Lockheed.  

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Ταφύλλης είχε προσπαθήσει και επί ΠΑΣΟΚ

να πάρει τη θέση που κατέχει τώρα, «αλλά είχε κοπεί για λόγους οι οποίοι εμφανώς έχουν να κάνουν με το παρελθόν του», αλλά τελικά τα κατάφερε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ο κ. Παπαχρήστου αναδεικνύει ιδιαίτερα την αντίφαση του κ. Ταφύλλη ανάμεσα στα όσα περιελάμβανε τότε στο βιογραφικό του και στα όσα ισχυρίζεται τώρα για την σχέση του με το πρόγραμμα NG/SOMS (New Generation Squadron Operations Management System) της Lockheed.

           

Τότε ισχυριζόταν ότι:«Το 2003 αποχώρησα από το ΝΑΤΟ και μεταπήδησα στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή στην εταιρεία HOMS (Hellenic Operational Management) που εξειδικευόταν στην ανάπτυξη αυτοματοποιημένων συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου.

 

Στο πλαίσιο του HOMS από το 2003 έως το 2007 ανέλαβα επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης και ανάπτυξης συστήματος NG/SOMS (New Generation Squadron Operations Management System) αυτοματοποιημένου συστήματος διοίκησης και ελέγχου επιπέδου μονάδας αεροσκαφών που η εταιρεία προωθεί κύρια στο εξωτερικό».

 

Τώρα στην απάντηση στο "ΘΕΜΑ" γράφει: «Απασχολήθηκα για περίπου δύο χρόνια στην εταιρεία Ελληνικά Λειτουργικά Συστήματα ΑΕ ως project manager για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος με τελικό αποδέκτη την Αεροπορία. Η σύμβαση αυτή ακυρώθηκε το 2006 από την οφειλέτρια εταιρεία (LM) και ανατέθηκε σε τρίτη». 

 

Είναι προφανές πώς απο μόνη της η αντίφαση αυτή εγείρει νέα ερωτήματα και αφήνει βαριά εκτεθειμένο τον γενικο γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας.

 

Ο κ. Ταφύλλης είχε υποβάλει κανονικά το βιογραφικό του στο 2009, στο πλαίσιο του open gov  και αίτηση προκειμένου να αναλάβει μια από τις παρακάτω γραμματείες: 

 

-Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

-Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων

-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

Ο κ. Ταφύλλης δεν κατέλαβε καμία από τις θέσεις που διεκδίκησε το 2009, αναφέρεται στα «Νέα» και σχολιάζουν την αντίφαση ανάμεσα στα δύο κείμενα ως εξής: «είναι προφανές το ψεύδος του ανάμεσα στην αίτησή του στο open gov και στην απάντηση που έστειλε στην εφημερίδα σχετικά με το τι ακριβώς έκανε, και επί πόσο χρόνο και από ποια θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία HOMS που έπαιρνε αντισταθμιστικά από την Lockheed Martin».

Πηγή: protothema.gr 

 

Ετικέτες ταφυλλης    κυβέρνηση   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΒαριά Εκτεθειμένος Ο Γ. Ταφύλλης Σύμφωνα Με Τα Νέα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων