Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Εγγύηση Για Δίκαιες & Σωστές Αποζημιώσεις Στους Πληγέντες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στον Τύρναβο βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στις εγκαταστάσεις του

ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου. 

Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ υποδέχτηκαν στον ΑΣΕΠΟΠ ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Χαλούλης. Ο κ. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι οι πληγέντες αγρότες από τον παγετό του περασμένου Σαββάτου 21 Μαρτίου να είναι σίγουροι ότι θα αποζημιωθούν έγκαιρα, δίκαια και σωστά από τον ΕΛΓΑ στο μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους. Ο κ. Έξαρχος επανέλαβε ότι ο ΕΛΓΑ, εφόσον οι αγρότες πληρώνουν τις εισφορές τους δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα και οι πληγέντες αγρότες θα πάρουν αυτά που δικαιούνται.

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, απαντώντας στην πρωτολογία του προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αθανασίου Χαλούλη ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι για τον παγετό δεν τίθεται θέμα ζημιάς στον ανθό ή στο καρπίδιο. Στην αρχή της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ κ. ο Αθ. Χαλούλης έκανε εκτενή αναφορά στον παγετό του περασμένου Σαββάτου και στη μεγάλη ζημιά που δημιούργησε ο παγετός ο οποίος τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου αγγιξε θερμοκρασίες -4 βαθμών Κελσίου. Ο κ. Χαλούλης αναφέρθηκε στις ζημιές στις αμυγδαλιές, τις βερικοκιές, τις ροδακινιές , τις δαμασκηνιές, τις νεκταρινιές που ήταν σε πλήρη ανθοφορία.Ουσιαστική και με νόημα η παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος από την πρώτη στιγμή του προβλήματος στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των συνδημοτών πληγέντων αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρχώσης είχε την περασμένη Κυριακή στο Κιλελέρ άμεση επικοινωνία και με τον αρμόδιο υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Γελαλή από τους οποίους ζήτησε δίκαιες και έγκυρες αποζημιώσεις.Στο πλευρό των αγροτών του Τυρνάβου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης , εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, κ. Κώστας Δεσπόπουλος.Μιλώντας στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος έκανε αρχικά μια εκτενή αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΕΛΓΑ σε πανελλαδικό επίπεδο βεβαιώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε εκείνους που δικαιούνται. Επίσης ο κ. Έξαρχος τόνισε ότι τα στελέχη του ΕΛΓΑ θα είναι κοντά στους πληγέντες μέχρι την ώρα της συγκομιδής του προϊόντος έτσι ώστε να φανεί στο τέλος το μέλλον του και ανάλογα να δικαιωθούν.Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον τομέα αυτό. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν πληγέντες αγρότες οι οποίοι από την πλευρά τους έθεσαν ζητήματα που αφορούν γενικότερα θέματα συνεργασίας αγροτών και ΕΛΓΑ.

Πηγή: Ελευθερία 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕγγύηση Για Δίκαιες & Σωστές Αποζημιώσεις Στους Πληγέντες Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων