Κυριακη 15 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Μάξιμος: Να Στρωθούν Στη Δουλειά...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το έως τώρα κυβερνητικό έργο, μιλάει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, στην «Αξία», ενώ αναφέρεται και στα εσωκομματικά

δρώμενα της παράταξής του.

 

«Δεν μπορούμε να εξωραΐζουμε καταστάσεις και να καμαρώνοντας τους εαυτούς μας στον καθρέπτη» επισημαίνει μέσω συνέντευξής του στην «Α» ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εμμένοντας στη θέση που εξέφρασε και κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. για την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου. Ακόμη, ο πρώην υπουργός, για το θέμα της ηγεσίας υποστηρίζει: «Εφόσον τεθεί θέμα στο συνέδριο –αν υπάρξουν υποψηφιότητες που θέλουν να διεκδικήσουν την αρχηγία-, ας αποφασιστεί εκεί. Χωρίς φόβο και πάθος, και ας αποφασίσει η βάση». «Αλίμονο αν αυτή τη στιγμή που η χώρα ακροβατεί και πάλι στην άκρη του γκρεμού εμείς έχουμε στο μυαλό μας την αποτυχία» τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους εκείνους που κάνουν λόγο για αριστερή παρένθεση. Κλείνοντας, ο Θεσσαλός πολιτικός δεν παραλείπει να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παίζει και να στρωθεί στη δουλειά με ρεαλισμό και σύνεση».

-Τι πρεσβεύει η σημερινή Νέα Δημοκρατία;

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά από τέσσερεις δεκαετίες στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδας, κατά τις οποίες έβαλε ανεξίτηλη την σφραγίδα της, βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης καμπής. Η βαθιά κρίση, που ταλανίζει τη χώρα εδώ και μια πενταετία, έχει αλλάξει άρδην την εν γένει πραγματικότητα. Η ΝΔ, χωρίς, τουλάχιστον έως σήμερα, να έχει την τύχη του άλλου μεγάλου κόμματος της μεταπολίτευσης, εντούτοις είναι φανερό ότι έχει πληγεί σοβαρά από τις αρνητικές εξελίξεις. Άλλωστε, η καθαρή ήττα μας από ένα κόμμα της αριστεράς, που έως πρόσφατα είχε αμελητέα ποσοστά, τι άλλο δείχνει; Ασφαλώς, το κόμμα μας πλήρωσε και το γεγονός ότι σήκωσε, όπως στο παρελθόν, το κύριο βάρος της ανασύνταξης της οικονομίας, που υπονόμευσε ο ασυγκράτητος λαϊκισμός. Όμως ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, για την ήττα μας φταίνε και άλλοι παράγοντες: πολιτικοί, οργανωτικοί, επικοινωνιακοί, ιδεολογικοί.  

 

-Η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ πιστεύετε ότι σήμερα χρειάζεται επικαιροποίηση;

Πρέπει να ξαναπιάσουμε τον μίτο της ιδεολογίας μας. Πρέπει να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας. Αυτό είναι ένα άμεσο καθήκον, το οποίο το είχα επισημάνει δημοσίως εδώ και καιρό. Δυστυχώς, κινηθήκαμε τα τελευταία χρόνια σε ένα ομιχλώδες ιδεολογικό τοπίο, στρεφόμενοι χωρίς πυξίδα πότε στα δεξιά, πότε στα αριστερά, περισσότερο καιροσκοπικά, παρά με κάποια στρατηγική. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε την εμπιστοσύνη που ενέπνεε παραδοσιακά το κόμμα μας στους ανθρώπους που ανήκουν στις πιο δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις, στη μεσαία τάξη. Η ΝΔ από την ίδρυσή της είναι ένα συντηρητικό κόμμα, όχι με την έννοια της στασιμότητας, αλλά λόγω της συνέπειάς της σε αρχές και αξίες. Η προσαρμογή στις νέες κάθε φορά συνθήκες δεν συνεπάγεται, όμως, ότι πάμε όπου φυσάει ο άνεμος, όπου υποτίθεται θα έχουμε πολιτικά κέρδη. Τα κέρδη αυτά, αν υπάρξουν, θα είναι πρόσκαιρα. Αντιθέτως οι ζημίες θα είναι μόνιμες. 

 

- Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ταχθήκατε υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου, είστε της άποψης ότι ήρθε η ώρα και για αλλαγή ηγεσίας;

Θεωρώ ότι η διεξαγωγή συνεδρίου είναι απαραίτητος όρος για να ανασυγκροτηθεί η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να εξωραΐζουμε καταστάσεις και να πορευόμαστε καμαρώνοντας τους εαυτούς μας στον καθρέπτη. Στις εκλογές χάσαμε, και χάσαμε με μεγάλο ποσοστό. Και το ποσοστό που κερδίσαμε σε μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στην ανησυχία κάποιων στρωμάτων της κοινωνίας για την προοπτική της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όχι επειδή μας εμπιστεύονται. Αυτά πρέπει να τα δούμε. Να δούμε τα ζητήματα της ιδεολογικής μας ταυτότητας, των οργανωτικών μας ανεπαρκειών, της ανανέωσης των δομών μας. Όσον αφορά το ζήτημα της ηγεσίας εφόσον τεθεί θέμα στο συνέδριο -αν υπάρξουν υποψηφιότητες που θέλουν να διεκδικήσουν την αρχηγία- ας αποφασιστεί εκεί. Χωρίς φόβο και πάθος. Και ας αποφασίσει η βάση. Όποιος βγει, και ασφαλώς και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα είναι πιο δυνατός, αναβαπτισμένος, ώστε να κάνει ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, και σαρωτικές αλλαγές παντού. 

 

-Πως κρίνετε τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές;

Πολύς θόρυβος, πολλά επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχουμε δει. Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία το ότι η τρόικα έγινε κουαρτέτο και ονομάζεται ομάδα Βρυξελλών. Από την άλλη, η όξυνση στις σχέσεις μας με την Γερμανία δεν είμαι βέβαιος ότι μας ωφελεί αυτή τη στιγμή. Πολύ φοβάμαι ότι έτσι χάνουμε παραδοσιακούς συμμάχους. Την ίδια ώρα, καθώς τα κρατικά ταμεία αδειάζουν επικίνδυνα, ο χρηματοδοτικός και δημοσιονομικός βρόγχος κάνει την κυβέρνηση να βάζει χέρι σε κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων και φορέων του δημοσίου. Παράλληλα, η αγορά στενάζει, η καταναλωτική κίνηση έχει πιάσει πάτο, οι καταθέσεις δεν επιστρέφουν στις τράπεζες. Φόροι, υποχρεώσεις προς το δημόσιο δεν πληρώνονται από τους πολίτες. Επενδύσεις δεν γίνονται. Σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη και η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παίζει και να στρωθεί στη δουλειά με ρεαλισμό και σύνεση. 

 

-Υπάρχει η άποψη ότι σε περίπτωση κυβερνητικής αποτυχίας η ΝΔ δύσκολα θα μπορέσει να επωφεληθεί. Συμμερίζεστε την άποψη αυτή;

Αλίμονο αν αυτή τη στιγμή που η χώρα ακροβατεί και πάλι στην άκρη στου γκρεμού εμείς να έχουμε στο μυαλό μας την αποτυχία, Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον διαστροφικό. Εμείς προεκλογικά είχαμε επισημάνει τους κινδύνους από την αβεβαιότητα που θα προκαλέσει η πολιτική αλλαγή, όσο και από την τακτική που σκόπευε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός, ωστόσο, έκανε την επιλογή του. Τώρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εποικοδομητική αντιπολίτευση, καλόπιστη κριτική, ουσιαστική θετική παρέμβαση. Όσον αφορά την ανασυγκρότηση της ΝΔ αυτό είναι ένα εκ των ων ουκ άνευ αίτημα για το καλό της παράταξης και του τόπου. 

 

- Προσωπικά πώς σκέπτεσθαι να κινηθείτε το επόμενο διάστημα; 

Κατ’ αρχήν νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι έπειτα από μια δεκαετία στο ελληνικό κοινοβούλιο οι πολίτες της Λάρισας με εξέλεξαν και πάλι πρώτο βουλευτή όχι μόνο του νομού, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ψήφων που έλαβα. Θα συνεχίσω, λοιπόν, τόσο στο κόμμα μου όσο και στην Βουλή, να πολιτεύομαι για το κοινό καλό με οδηγό τη συνείδησή μου, θεωρώντας ότι είμαι υπόλογος μόνον στους πολίτες που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και σε κανέναν άλλον. 

 

Ετικέτες Χαρακόπουλος    ΣΥΡΙΖΑ    Κριτική   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜάξιμος: Να Στρωθούν Στη Δουλειά... Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων