Δευτερα 6 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Γιορτάζουν Τον Άγιο Βαλεντίνο Στην Ελασσόνα! Και Εδώ Στη Λάρισα Ψάχνουμε Για Αποκριατικές Εκδηλώσεις Με Τα Κυάλια...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Την πήρε ο Ευαγγέλου στην Ελασσόνα και ''καθαρίζει'' για (τα) πάρτη(-ι) του... Αντιθέτως εδώ στη Λάρισα, "No Βάσω - Νo party''!

Την ώρα που εμείς εδώ στη Λάρισα ψάχνουμε για αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου με τα κυάλια, στην Ελασσόνα γιορτάζουν και του Αγίου Βαλεντίνου!

Ας είναι καλά η (λατρεμένη!) διοργανώτρια εκδηλώσεων Βάσω Οικονόμου που μετά το τέλος εποχής Τζανακούλη στο δήμο Λαρισαίων, ανηφόρισε Ελασσόνα παίρνοντας φυσικά μαζί της και τη σχετική τεχνογνωσία...  Και αν τα Χριστούγεννα τους πήγε Τάμτα, σε μια περίοδο όπως είναι οι Απόκριες που κυριαρχούν τα πάρτυ η Βάσω ως γνήσιο ''party animal'' δεν θα μπορούσε παρά να μεγαλουργήσει! Τα... γούστα στην Ελασσόνα ξεκίνησαν από χθες Τσικνοπέμπτη.

Την ώρα που εδώ στη Λάρισα από την πλευρά του δήμου δεν είχαμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ (ούτε εικαστικό καρνάβαλο δεν κάψαμε στη Νεάπολη με την πρόφαση ''έχουμε τη Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση στη σκεπαστή''...), ο δήμος Ελασσόνας διοργάνωσε μεγάλο γλέντι με δωρεάν φαγητό, κρασί, ορχήστρα και το τσίκνισαν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτό όμως που ξεχωρίσαμε από το πλουσιότατο πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το αυριανό πάρτυ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Μασκέ μεν αλλά όπως σημειώνουν οι διοργανωτές (γεια σου Βασούλα!), ''ο Άγιος Βαλεντίνος θα έχει την τιμητική του, θα τoν γιορτάσουμε με δεκάδες μπαλόνια και πολλές εκπλήξεις''. Επομένως όπως αντιλαμβάνεστε, στις 14 Φλεβάρη ο έρωτας γιορτάζει στην Ελασσόνα!

Συμπέρασμα: ενώ στη Λάρισα η δημοτική αρχή έχει ''ξεχάσει'' ότι έχουμε Απόκριες και ο κόσμος θέλει, έχει ανάγκη να το γλεντήσει, στην Ελασσόνα με Βάσω Οικονόμου γιορτάζουν μέχρι και τον Άγιο Βαλεντίνο!

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα ολόκληρο κατεβατό με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ελασσόνας. Θα δημοσιεύαμε και του δήμου Λαρισαίων αλλά δεν μας έστειλαν τίποτα... Ακόμη (;)

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19.00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

«ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ» Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας στην Κεντρική Πλατεία. «Όλοι μαζί τσικνίζουμε», λουκάνικα και κρασί δωρεάν για όλο τον κόσμο, ενώ από την εξέδρα- και όχι μόνο- η πολυμελής ορχήστρα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΜΠΕΤΣΙΟΣ» με τα χάλκινα που θα γίνουν ένα με τον κόσμο και θα μας  ξεσηκώσουν  για χορό και τραγούδι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19.00 μ.μ.

«ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ» Ξέφρενο πάρτυ με Latin ήχους και χορούς με το DANCE CLUB LARISSA-τη μεγαλύτερη σχολή των  κυπελλούχων Ελλάδος Έφης Γιανναράκη & Rihard Szilagyi, δασκάλους του “Dancing with the stars 1” και μεγάλου νικητή του φετινού“Dancing with the stars 5”.

Καλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες να έρθουν ντυμένοι μασκαράδες. Οι τρεις καλύτερες εμφανίσεις θα βραβευθούν.

1Ο Δώρο:2μερο ταξίδι 2 ατόμων στο ΜΠΑΝΣΚΟ της Βουλγαρίας
2ο Δώρο: 3μερη παραμονή 2 ατόμων  στο Καρπενήσι ξενοδοχείο «MONTANA»
3ο Δώρο: 3μερη παραμονή 2 ατόμων στη Λευκάδα ξενοδοχείο «IONIAN BLUE»
…..και μιας και ο Άγιος Βαλεντίνος θα έχει την τιμητική του, θα τoν γιορτάσουμε με δεκάδες μπαλόνια και πολλές εκπλήξεις.

ΤΡΙΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ 19.00 μ.μ.
Α)ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ(1ΗΣ Μεραρχίας και 28ης Οκτωβρίου)
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με  τον Εμπορικό Σύλλογο και τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Ελασσόνας, με τα χάλκινα της παραδοσιακής ορχήστρας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ»  και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους.

Β)ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΑΛΚΑΖΑΡ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΑΛΑΝΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ- ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με  την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τα χάλκινα της παραδοσιακής ορχήστρας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ»  και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.

Β)ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΤΑΡΟΠΑΖΑΡΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με  την Ακαδημία έρευνας Παραδοσιακών Χορών, με την παραδοσιακή ορχήστρα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»  και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους

Β)ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

Α)«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» Μεγάλη παραδοσιακή  αποκριάτικη βραδιά με τις πολυμελείς ορχήστρες «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ», «ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», που με τα χάλκινα  θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Όπως γλεντούν οι Ελασσονίτες από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα.

Β)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΑΣ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Γ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες  καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.
«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν  σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

Β)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ:19 :00μ.μ.
«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ»  της  περιοχής Ελασσόνας, Κοζάνης, Κορίνθου από το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, το Κέντρο Τέχνης και Λόγου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας «ΘΥΑΜΙΣ»
Επιμέλεια εκδήλωσης: Δρ. Κώστας Σαχινίδης

Γ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς από τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας με παραδοσιακή ή μουσική. Γλέντι, χορό για όλους.
   
Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς και Σαρανταπόρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 11:30 π.μ.

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»

Β)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Ετικέτες Ελασσόνα    ΠΑΡΤΥ    ΒΑΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 19:08

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΓιορτάζουν Τον Άγιο Βαλεντίνο Στην Ελασσόνα! Και Εδώ Στη Λάρισα Ψάχνουμε Για Αποκριατικές Εκδηλώσεις Με Τα Κυάλια... Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων