Σαββατο 2 Μαρτιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Να Λειτουργεί Ολο Το Χρόνο Το Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Φεβ 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας Ντ. Διαμάντος,

Μαγνησίας Σωκ. Αναγνώστου και Ανατ. Στερεάς Απ. Καραναστάσης και ενημερώθηκαν από τον αερολιμενάρχη κ. Κώστα Ευσταθίου για τη λειτουργία, τις προοπτικές και τα προβλήματα του αεροδρομίου. Μετά την επίσκεψη οι τρεις πρόεδροι σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«• Το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους κατοίκους και φορείς της περιοχής. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η εποχικότητα των πτήσεων δεν βοήθησε, ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να αποκτήσουν τη νοοτροπία, της κατά προτεραιότητας αναζήτησης πτήσεων από το παρόν αεροδρόμιο, για τις μεταβάσεις τους εκτός Ελλάδας.

• Θα πρέπει να υπάρχουν καθημερινές και μόνιμες πτήσεις εσωτερικών, αλλά κυρίως  εξωτερικών γραμμών, όπως και πτήσεις τσάρτερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες. Με την ανάπτυξη του προσφέρονται θέσεις εργασίας στους συντοπίτες μας και γίνεται η Θεσσαλία  και η Στερεά Ελλάδα γνωστοί τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη.

• Η προσέλκυση αεροπορικών εταιριών στον αερολιμένα Κ. Ελλάδος μπορεί να γίνει σε αντιδιαστολή στο μειωμένο κόστος χρήσης του σε σύγκριση με τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία». Η γεωγραφική του θέση αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξή του.

• Είμαστε υπέρ της πρότασης για να αναλάβει τη λειτουργία και εκμετάλλευση του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει στήριξη της προσπάθειας, τόσο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αλλά κυρίως από τους δήμους της περιοχής, με πρώτους τους μεγάλους δήμους, Βόλου, Λαμιέων, Λαρισαίων, Καρδίτσης και Τρικκαίων. Στόχος είναι το αεροδρόμιο να γίνει ελκυστικό στις αεροπορικές εταιρείες και να προσφέρει πιο ποιοτικές αλλά και φθηνές υπηρεσίες.

• Σύνδεση του αεροδρομίου με την Ε-65, όπως είχε προταθεί στο παρελθόν από τα Τεχνικά Επιμελητήρια της Θεσσαλίας. Παράλληλα θα πρέπει να βελτιωθεί τάχιστα η πρόσβαση από και προς την ΠΑΘΕ, κάτι που όπως εκτιμούμε δεν θα χρειαστεί υψηλά κονδύλια.

• Μέσω της διεύρυνσης της περιόδου χρήσεώς του, και της συνεργασίας στο τομέα του marketing των τοπικών φορέων με τις κατά τόπους περιφέρειες, το αεροδρόμιο μπορεί να προσελκύσει υψηλό αριθμό αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, από αυτές που ήδη χρησιμοποιούν τον αερολιμένα.

• Να αναπτυχτεί  η διακίνηση και εμπορευμάτων (Cargo) από το αεροδρόμιο σε συνδυασμό με τον εμπορευματικό σταθμό που προτείνεται στο Χωροταξικό Σχέδιο Θεσσαλίας μεταξύ Βόλου και Λάρισας. Άποψη μας είναι να συνταχθεί μελέτη (master plan) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να προτείνει έργα και δράσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

• Μακροπρόθεσμα, μετά την ανάπτυξη του αεροδρομίου θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει και η σιδηροδρομική σύνδεσή του.

• Να προβλεφθεί δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Λαρίσης σε πρώτη φάση και των υπολοίπων ΚΤΕΛ των πρωτευουσών των νομών αργότερα, κατά τις ώρες αφίξεως των αεροσκαφών, όπως συμβαίνει με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

• Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή, των δήμων, των επιμελητηρίων και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να συζητηθεί εκτενεστέρα το θέμα του αερολιμένα Κεντρικής Ελλάδος.

• Πρότασή μας  είναι το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος να ονομασθεί Αεροδρόμιο «Αχιλλέας», όνομα του μυθικού ήρωα που σηματοδοτεί όλη την περιοχή».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη από το ΤΕΕ Μαγνησίας η αντιπρόεδρος κ. Νάνσυ Καπούλα, η Γ.Γραμματέας κ. Βίκυ Μήτρου κα το μέλος της Δ.Ε. κ. Ευάγγελος Τσιρνόβας και από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ,. Κώστας Ιακωβάνης, Δημήτρης Χύτας και Χρήστος Παληός.

Ετικέτες αεροδρόμιο    ΤΕΕ    Ν Αγχίαλος   
Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 20:48 Διαβάστηκε 18 φορές

Σχετικά Άρθρα

  • ΤΕΕ: Να Ολοκληρωθεί Αμεσα Στο Σύνολό Του Ο Ε65

    Παρέμβαση στο θέμα του άξονα Ε65 κάνει με ανακοίνωσή του το τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση

  • Σεμινάριο Του ΤΕΕ

    Ειδικό ολοήμερο σεμινάριο με θέμα “Σεισμική αποτίμηση και αναβάθμιση της φέρουσας ικανότητας οικοδομικών κατασκευών” διοργανώνουν το ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας και τα Εργαστήρια Ωπλισμένου Σκυροδέματος, Δομικών Υλικών και Οικοδομικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ με τη συμμετοχή του ΣΠΜΕ Νομού Λάρισας, την  Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9:30 π. μ.

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες μηχανικούς και φοιτητές των αντίστοιχων Σχολών οι οποίοι ασχολούνται σε επίπεδο μελέτης ή/και εφαρμογής στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στόχος είναι να παρουσιαστεί νέα γνώση σε επίπεδο μελέτης και μεθόδων εφαρμογής καθώς και Κανονιστικό πλαίσιο με έμφαση στους Ευρωκώδικες και τον Κανονισμό Επεμβάσεων στις Κατασκευές (ΚΑΝ.ΕΠΕ.).

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί καθώς υπερκαλύφθηκαν οι προεγγραφές ενδιαφέροντος συμμετοχής, που κατ’ ελάχιστον απαιτούνταν. Δυνατότητα συμμετοχής μπορεί να υπάρξει και για όσους προσέλθουν μέχρι το πέρας της ώρας προσέλευσης (εγγραφή και παραλαβή υλικού). Μόνο όσοι εγγραφούν θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου και οι συμμετέχοντες και στην πρωινή και στην απογευματινή συνεδρία την βεβαίωση παρακολούθησης.

  • Χαράζεται Η Νέα Στρατηγική Της Π.Ε. Λάρισας

    Τεχνική σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε υπό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία

  • Διάλεξη Του Ν. Λυγερού Για Την ΑΟΖ Στη Λάρισα

    Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πράξη Ευαισθησίας Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας αποφάσισε σήμερα να αναλάβει…
Στον Τουρισμό Μπορεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική να…
Ετοιμάζονται Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Μαρτίου…
Χωρίς Νικητή Μπορεί να έμειναν 30 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά…
Επιχείρηση… Σκούπα Όπως ήταν αναμενόμενο η παραμονή των διαμαρτυρόμενων αγροτών επί ένα μήνα στο…
Σχόλια
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Οι Επενδυτές Από Το Κατάρ Πολλές φορές νομίζω ότι γράφω…
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΝα Λειτουργεί Ολο Το Χρόνο Το Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων