Κυριακη 3 Μαρτιου 2013

Κλεόνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ξεχειλίζει Η Οργή Για Το Θάνατο Των Σπουδαστών

Μαρ 01, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γροθιά στο στομάχι της τοπικής κοινωνίας είναι ο θάνατος των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας από αναθυμιάσεις που προκάλεσε

το μαγκάλι που είχαν ανάψει στο διαμέρισμα που διέμεναν για να ζεσταθούν αφού δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο. Στο άκουσμα της σοκαριστικής είδησης πολίτες, φορείς, σωματεία, δεν έκρυβαν την οργή τους κάνοντας λόγο για εγκληματικές ενέργειες από την πλευρά των κυβερνώντων που έχουν ρίξει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου λιτότητα με τέτοιες συνέπειες.

Η ΕΟΑΣΛ

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο επιρρίπτει η ΕΟΑΣ Λάρισας με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

«Η βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στον λαό καθημερινά δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της. Τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία, οι συνάνθρωποι  μας που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι μαγαζάτορες που βάζουν λουκέτο, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι.

Χθες αυτή η πολιτική οδήγησε δύο νέα παιδιά, φοιτητές λαϊκών οικογενειών, στον θάνατο  και τρία  ακόμη παιδιά να δίνουν μάχη για την ζωή γιατί δεν είχαν τα χρήματα να ζεσταθούν και  αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μαγκάλι με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληξη.

Οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό για να γεμίζουν την τσέπη τους μια χούφτα βιομήχανοι – τραπεζίτες - εφοπλιστές. Η κυβέρνηση απέναντι στο λαό που εξαθλιώνεται χρησιμοποιεί την βία και την καταστολή όπως το ζήσαμε 30 μερόνυχτα στο Μπλόκο της Νίκαιας. Κάνει «πλάτες» όμως στα κάθε είδους παράσιτα, τους ληστές της λίστας Λαγκάρντ, για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας.

Φτάνει πια! Όχι άλλες θυσίες του λαού για την πλουτοκρατία! Καλούμε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο πανελλαδικό-παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 5 Μάρτη. Να διαδηλώσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας ανάμεσα στα άλλα και για το νέο έγκλημα που συντελέστηκε με τον θάνατο των φοιτητών. Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα  να σταματήσουν να ανέχονται αυτή την πολιτική. Η μόνη ελπίδα είναι ο αγώνας μας για να αντισταθούμε και στην πορεία να επιτεθούμε και να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που βιώνουμε!»

Ο Ντ. Διαμάντος

Συγκλονισμένος και συνυπεύθυνος δηλώνει ο πρόεδρος του τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ Ντ. Διαμάντος ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Αισθάνομαι συγκλονισμένος αλλά, και «συνυπεύθυνος» ως μέλος της τοπικής κοινωνίας, μπροστά στην τραγωδία που συνέβη στην πόλη μας. Την πόλη που φιλοξενεί σπουδαστές που δεν έχουν τη δυνατότητα για τα αναγκαία και απαραίτητα. Και που προσφεύγοντας να καλύψουν την ανάγκη τους «ανάβοντας»  μία αυτοσχέδια κατασκευή, «έσβησαν» τα όνειρά τους. Θυσία στο «βωμό των αριθμών και των οικονομικών στόχων», που τελικά, «στοχοποιούν ανθρώπινες ζωές». Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με όλους όσους πρέπει να τη συνδράμουν, οφείλει να ενεργήσει. Θα ήμαστε δίπλα τους να συνδράμουμε σε ότι χρειασθεί. Ως γονιός, συναισθάνομαι το δράμα των γονιών των άτυχων παιδιών, μα, δεν βρίσκω λόγια παρηγοριάς να εκφράσω. Ούτε καν, τη δύναμη να τους αντικρίσω. Μία συγγνώμη, μία προσευχή, ένα άσβεστο κερί στη μνήμη τους».

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Το περιστατικό με τους νεαρούς φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα προσπαθώντας να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο αποδεικνύει ότι η ενεργειακή φτώχεια έχει λάβει πλέον τραγικές διαστάσεις στη χώρα μας. Και, δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και συνεχίζουν:

«Ο συνδυασμός της μείωσης των εισοδημάτων με την αύξηση του κόστους θέρμανσης, τα ενεργοβόρα κτήρια και η παντελής έλλειψη πρόνοιας από πλευράς της πολιτείας να παρέχει έστω και στοιχειώδη ενημέρωση για ασφαλείς τρόπους θέρμανσης στον απροετοίμαστο πληθυσμό έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής μερικά θανατηφόρα ατυχήματα, προβλήματα από την αιθαλομίχλη στα μεγάλα αστικά κέντρα, σοβαρές επιπτώσεις στα δασικά οικοσυστήματα από τις λαθραίες υλοτομίες και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία που αντιλαμβάνεται ότι τέτοιος χειμώνας δεν θα είναι μόνο ο φετινός. Η πολυετής έλλειψη λειτουργικών μέτρων και κινήτρων για την ενεργειακή θωράκιση των κτηρίων αποβαίνει μοιραία τώρα που η χώρα διανύει μια τόσο πολυδιάστατη κρίση.

Η θέρμανση δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε εδώ και χρόνια την εγρήγορση της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας, που μπορεί να ανακουφίσει εν μέρει και τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.

Ζητάμε να πάψει αμέσως η γραφειοκρατία και η άρνηση ρευστότητας από τις τράπεζες ώστε να προχωρήσει η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μόνωση των κατοικιών που τώρα βρίσκεται μόλις στο 10%.

Ζητάμε η κυβέρνηση να βρεθεί προ των ευθυνών της και να επεκτείνει τα κίνητρα για αποδοτική θέρμανση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αντί να πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές στο όνομα της κρίσης χρέους.

Ζητάμε η κυβέρνηση να διαμορφώσει σωστά το θεσμικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, όπως η βιομάζα, και να ενημερώσει τους πολίτες υπεύθυνα για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών μεθόδων θέρμανσης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους φίλους των νέων φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, χθες το απόγευμα. Ευχόμαστε οι τρεις νεαροί που νοσηλεύονται να ξεπεράσουν γρήγορα τον κίνδυνο».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η  ΑΝΤΑΡΣΙΑ   ΛΑΡΙΣΑΣ  εκφράζει  τα  συλλυπητήρια της  στους  γονείς  των  αδικοχαμένων  φοιτητών  του  ΤΕΙ  και  την  ολόθερμη  συμπαράσταση  στους νοσηλευόμενους  και  τους  συγγενείς  τους. Παράλληλα αναφέρει και τα εξής:

«Είμαστε  σίγουροι  πως  αυτοί  που  βρήκαν  τους  «ηθικούς  αυτουργούς» στην  δολιοφθορά-προβοκάτσια  στις  Σκουριές  Χαλκιδικής  θα  ανακαλύψουν τους  υπεύθυνους  της  τραγωδίας χωρίς  να  χρειασθεί  να  προσαγάγουν  βίαια  το  «φονικό»  μαγκάλι  για  απόσπαση  γενετικού  υλικού.

Ίσως  να  βοηθούσαμε  αν  λέγαμε  να  ψάξουν  σ΄ αυτούς  που  υπέγραψαν  τα  μνημόνια, τις  δανειακές  συμβάσεις , τις  απολύσεις , τις  μειώσεις  μισθών  και  συντάξεων  και  τις  αυξήσεις  στο  πετρέλαιο. Αυτούς  που  σαν  νέες  Αντουανέτες  μας  καλούν  να  φάμε  παντεσπάνι  μια  και  το  ψωμί  λείπει  , αφήνοντας  τους  να  διαλύουν  την  Παιδεία  και  την  Υγεία  , να  εξολοθρεύουν τους  φτωχούς  αγρότες  και  να  ετοιμάζουν  σχέδια  ΑΘΗΝΑ   για  την  τριτοβάθμια  εκπαίδευση  , υπηρετώντας  την  απληστία  ντόπιου  και  ξένου  κεφαλαίου.

Το  μονοξείδιο  της  απάνθρωπης  πολιτικής  τους  οδήγησε  τους  νέους στο  θάνατο και  στην  εντατική  από  οικονομική  ασφυξία , όπως  και  χιλιάδες  άλλους  στην  ανεργία  ,  στην  απόγνωση , στη  μετανάστευση.

Οι  ποικίλοι   πρετεντέρηδες  θα  μας  κατηγορήσουν  για  μικροκομματική  τυμβωρυχία  γιατί  γνωρίζουν  πως  είναι  αυτοί  που  συνδαύλισαν  -με  το  αζημίωτο – το  φονικό  μαγκάλι  της  εξαθλίωσης.

 Στη  μνήμη  των  θυμάτων  του  οικονομικού-ταξικού  πολέμου  υποσχόμαστε  πως  θα  δώσουμε  όλες  μας  τις  δυνάμεις  για  να  τιμωρηθούν  οι   «δολοφόνοι»  τους  συμβάλλοντας στον  παλλαϊκό  ξεσηκωμό  που  θα  ανατρέψει  «από τα κάτω»  την   τρικομματική  συμμορία  και  τη  δολοφονική  της  πολιτική».     

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και δεκάδες σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του νομού Λάρισας.

Ετικέτες σπουδαστες    μαγκάλι    Νεκροί    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκαναν Φάουλ Ασχημα σχολιάστηκε το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ καθηγητών δεν ανέβαλε το Σάββατο…
Πράξη Ευαισθησίας Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας αποφάσισε σήμερα να αναλάβει…
Στον Τουρισμό Μπορεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική να…
Ετοιμάζονται Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Μαρτίου…
Χωρίς Νικητή Μπορεί να έμειναν 30 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά…
Σχόλια
Δείξτε Ότι Αξίζετε Μια Καλύτερη Ζωή... Το παρακάτω κείμενο μας το…
Ας Κάνουμε Έναν Εμφύλιο Να Ξεμπερδεύουμε Ξέρω… Είναι ένα οργισμένο κείμενο…
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Οι Επενδυτές Από Το Κατάρ Πολλές φορές νομίζω ότι γράφω…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΞεχειλίζει Η Οργή Για Το Θάνατο Των Σπουδαστών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων