Δευτερα 18 Φεβρουαριου 2013

Αγαπητός,Λέων

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Συνελήφθησαν 5 Ατομα Για Διακίνηση Παράνομων Μεταναστών

Φεβ 16, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η συμμετοχή πέντε μελών πολυμελούς διεθνούς

εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας και Ρουμανίας, ο ρόλος και η δράση των οποίων διασαφηνίστηκαν πλήρως

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξακριβώθηκε η συμμετοχή πέντε (5) μελών πολυμελούς διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών, η οποία εξαρθρώθηκε την (17-01-2013) από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (Σχετικό το από 17-01-2013 Δελτίου Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και δύο αλλοδαπούς (έναν υπήκοο Συρίας και έναν υπήκοο Ρουμανίας), οι οποίοι αποτελούν μέλη υποομάδας της πολυμελούς διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, ο ρόλος και η δράση των οποίων διασαφηνίστηκαν πλήρως.

Ειδικότερα, την (10-11-2012) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς άνδρες, διότι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών θα παραλάμβαναν από τον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, με τρία οχήματα (δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κι ένα Ι.Χ. φορτηγό) που διέθεταν, τριάντα πέντε (35) παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου εντόπισαν και συνέλαβαν τους τριάντα πέντε (35) μετανάστες, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο ημεδαποί διακινητές είχαν στην κατοχή τους δύο ραδιοασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος

Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων προέκυψε ότι οι τριάντα πέντε (35) παράνομοι μετανάστες είχαν μεταφερθεί από τα παράλια της Τουρκίας στα παράλια του νομού Λάρισας με πλωτό σκάφος ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας. Χειριστές του σκάφους ήταν δύο ημεδαποί, αδέρφια, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στις 15 και 17-11-2012 και ο θάνατός τους επήλθε υπό άγνωστες συνθήκες.

Την επιχείρηση από την ξηρά στα παράλια του νομού Λάρισας συντόνιζαν οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί άνδρες διακινητές, υπό τις εντολές που λάμβαναν τηλεφωνικώς από τον Σύριο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος συνελήφθη την 16-01-2013 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί διακινητές είχαν το ρόλο της επίβλεψης της όλης επιχείρησης, καθώς και της λήψης και διαβίβασης πληροφοριών στην οργάνωση, αναφορικά με τις κινήσεις των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών.

Η ημεδαπή που αποτελεί επίσης μέλος της υποομάδας ήταν ιδιοκτήτρια του φορτηγού με το οποίο θα γινόταν η μεταφορά των παράνομων μεταναστών ενώ εμπλέκεται κι άλλος ένας Σύριος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού του ενός εκ των οχημάτων, με τα οποία θα μεταφέρονταν οι λαθρομετανάστες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα (δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κι ένα Ι.Χ. φορτηγό) που προορίζονταν για τη μεταφορά των αλλοδαπών και πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής και άλλων μελών στην εγκληματική οργάνωση. 

Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Και Οι Πτηνοτρόφοι To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο…
Με Μαθητές Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ξενάγησης των μαθητών του 1ο…
«Τα Παιδάκια Με Τα Ροπαλάκια…» Το θέμα που συζητούσαν ο Βαγγέλης Μπούτας με τον διευθυντή Λάρισας της…
Απουσίαζαν Προχθές διαβάσαμε σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι σύσσωμο το δ.σ.…
Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Σχόλια
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Πώς Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Διαλύει Την Αυτοδιοίκηση Ουδείς αμφισβητεί ότι η δραστική,…
Η Αναδιαμόρφωση Του Ακαδημαϊκού Χάρτη Η αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΘεσσαλιαΣυνελήφθησαν 5 Ατομα Για Διακίνηση Παράνομων Μεταναστών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων