Δευτερα 18 Φεβρουαριου 2013

Αγαπητός,Λέων

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

1177 Αιτήσεις Για 118 Θέσεις 7μηνης Απασχόλησης

Φεβ 16, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενδεικτικό της τεράστιας ανεργίας που πλήττει ,ιδιαίτερα τους νέους στη Θεσσαλία  , είναι το γεγονός ότι για 118

θέσεις εργασίας 7μηνης διάρκειας ,υποβλήθηκαν 1177 αιτήσεις και συγκεκριμένα στο Ν. Λάρισας 441 αιτήσεις για 42 θέσεις ,στο Ν. Καρδίτσας 514 αιτήσεις για 47 θέσεις και στο Ν. Τρικάλων 222 αιτήσεις  για 29 θέσεις ,ενώ, αν είχαν λήξει νωρίτερα τα άλλα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι αιτήσεις θα ανέρχονταν σε χιλιάδες.

Το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ‘ ,μέσω του Προέδρου του κ. Κων. Σκριάπα υπενθυμίζει, σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής των εκατόν δέκα οκτώ (118)  ανέργων ,που θα απασχοληθούν για επτά  (7) μήνες στο Πρόγραμμα των δράσεών του, που θα υλοποιήσει σε τρεις Νομούς της Θεσσαλίας, ότι αυτονόητα, θα τηρηθούν αυστηρά, όλες οι προϋποθέσεις και συνθήκες διαφάνειας, αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης  ,που οι καιροί απαιτούν  και ότι όλα τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν  στην Ιστοσελίδα του (www.diktioelassonas.gr) ,στα μέσα Μαρτίου 2013 όπως ορίζεται από το ΑΣΕΠ και φυσικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, Φορείς με τους οποίους  το Δίκτυο συνεργάζεται στενά .

Σημειώνεται ,δε ,ότι η όλη προσπάθεια του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, που είναι αποτέλεσμα  πολλής ,αλλά  και σοβαρής εθελοντικής  εργασίας από όλα τα μέλη του ΔΣ του Δικτύου και άλλους επιστήμονες εθελοντές που το στηρίζουν ,αποσκοπεί μόνο στην προσφορά εργασίας ,αλλά και εισοδήματος σε νέους ,κυρίως επιστήμονες ,οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν κοινωφελές και σοβαρό έργο σε όλη τη Θεσσαλία ,μέσα από τις προγραμματισμένες δράσεις του Δικτύου και των αρμόδιων Εφορειών.

Από το Δίκτυο αναφέρεται ότι ,ήδη, άρχισε η επεξεργασία των αιτήσεων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου 2013  ,με σκοπό η απασχόληση των ανέργων να ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2013 , όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά και μοναδικός στόχος είναι  να γίνει πλήρης αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων ,προς όφελος της Θεσσαλίας .

 

Στο Πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί οι δράσεις που προβλέπουν την πρόσληψη 118 ανέργων ,για διάρκεια εργασίας 7 μηνών, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, οι οποίες είχαν προταθεί από το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Συλλόγων Αποδήμων “Δίκτυο Περραιβία”, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης για την υλοποίηση δράσεων στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. με συμπράττοντες φορείς τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ' ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ' ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ.

Το αντικείμενο των εγκριθέντων πράξεων που θα υλοποιήσει το “Δίκτυο Περραιβία” είναι η “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

Στο Νομό Λάρισας: 4 ημερήσιοι φύλακες, 5 νυχτοφύλακες, 28 εργάτες-εργατοτεχνίτες και 5 αρχαιολόγοι.

Στο Νομό Τρικάλων: 9 ημερήσιοι φύλακες, 17 εργάτες-εργατοτεχνίτες και 3 αρχαιολόγοι.

Στο Νομό Καρδίτσας: 19 ημερήσιοι φύλακες, 19 εργάτες-εργατοτεχνίτες, 7 αρχαιολόγοι, 1 μουσειολόγος και 1 μουσειοπαιδαγωγός.

 

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα ,που η προθεσμία έληξε στις 6/2/2013 ,απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ενώ η επιλογή τους, όπως έγινε και με τα τρέχοντα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνει με αντικειμενικό σύστημα  μοριοδότησης, που συνυπολογίζει και το εισόδημα των υποψηφίων.

Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Και Οι Πτηνοτρόφοι To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο…
Με Μαθητές Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ξενάγησης των μαθητών του 1ο…
«Τα Παιδάκια Με Τα Ροπαλάκια…» Το θέμα που συζητούσαν ο Βαγγέλης Μπούτας με τον διευθυντή Λάρισας της…
Απουσίαζαν Προχθές διαβάσαμε σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι σύσσωμο το δ.σ.…
Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Σχόλια
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Πώς Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Διαλύει Την Αυτοδιοίκηση Ουδείς αμφισβητεί ότι η δραστική,…
Η Αναδιαμόρφωση Του Ακαδημαϊκού Χάρτη Η αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΘεσσαλια1177 Αιτήσεις Για 118 Θέσεις 7μηνης Απασχόλησης Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων