Τεταρτη 30 Ιανουαριου 2013

Μαύρος,Χρύσα,Χρυσαυγή,Αύρα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

ΣΥΝΕΚ: Αγώνας Για Την Αξιοπρέπεια Των Καθηγητών

Ιαν 28, 2013

Την απόφασή τους να παλέψουν από τη θέση των αιρετών του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας τονίζουν σε ανακοίνωσή τους  οι αιρετοί

των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θεσσαλίας σημειώνοντας ότι θα εκπροσωπήσουν εναλλάξ τον κλάδο στη διετία 2013 – 2014. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Παναγιώτης Ρεμπάπης αιρετό τακτικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και Βαγγέλης Παλούκας αιρετό αναπλ. μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, αναφέρουν τα εξής:

«Με ομόφωνη απόφαση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θεσσαλίας( ΣΥΝΕΚ),  θα εκπροσωπήσουμε τον κλάδο στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, με εναλλαγή για τη διετία 2013-2014.

Με την ανάληψη λοιπόν  των καθηκόντων μας  ως αιρετών του κλάδου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του  ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας,  επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας ότι θα αγωνιστούμε, για τα δικαιώματα   και την εργασιακή αξιοπρέπεια  κάθε συναδέλφου  χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από την παραταξιακή τους τοποθέτηση, σε μια δύσκολη  περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας  αδιέξοδης και βάρβαρης  πολιτικής της   συγκυβέρνησης Σαμαρά, της  Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.   που καταργεί  κάθε Δημόσιο αγαθό και μας οδηγούν σε μια κοινωνία του  «κοινωνικού αυτοματισμού». Την ίδια ώρα βέβαια , συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η φοροκλοπή, η κομματοκρατία και η λογική της πελατειακής εξυπηρέτησης και τα προνόμια των εχόντων και κατεχόντων.

Ήρθε το σχέδιο νόμου της «αξιολόγησης»-χειραγώγηση με στόχο,  τη μισθολογική μας καθήλωση ,την απαξίωσή μας .Προσπαθούν να φορτώσουν  στον εκπαιδευτικό κάθε πρόβλημα και ανεπάρκεια  του Δημόσιου σχολείου. Σχεδιάζουν νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, αύξηση του διδακτικού ωραρίου αλλά και απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας. Η αλλαγή περιοχών μετάθεσης  δημιουργεί    καθεστώς εργασιακής περιπλάνησης, ανασφάλειας  και συνθήκες «ανταγωνισμού, αντιπαράθεσης, κατακερματισμού» του κλάδου.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι. Να  συντονίσουμε τη δράση μας με την  υπόλοιπη κοινωνία  που πλήττεται  από τα μνημόνια , επιδιώκοντας μια πλατιά συμμαχία   των ανθρώπων της εργασίας και να απαντήσουμε  με  ενωτικούς ,ειρηνικούς, μαζικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής πολιτικής  .

Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούμε στο ΑΠΥΣΔΕ  με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου μας . Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε το « μάτι» του κλάδου στο ΑΠΥΣΔΕ, ελέγχοντας κάθε  άδικη ενέργεια της Διοίκησης Θα υπάρχει από την πλευρά μας  διαφάνεια,  ενημέρωση, συνεργασία με τις ΕΛΜΕ ,τις Γ.Σ. και κάθε συνάδελφο.

Σαν εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων  στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, σεβόμενοι  όλους τους συναδέλφους , θα λογοδοτούμε στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ  πιστοί στις αρχές  του δημοκρατικού ελέγχου και της ανακλητότητας των αιρετών μας». 

Κατηγορία Θεσσαλία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Συνεργασία Με τον Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Robert Sanders συναντήθηκε σήμερα
Κόντρα Για Το Αγροτικό Δεν έκρυψε την ενόχλησή της η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» για το γεγονός…
Μακριά Από Διαθεσιμότητες... Τιμήθηκε και φέτος το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων…
Για Τους Πολύτεκνους Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και περιχώρων, αποτελούμενο από τον…
Περί Βιολογικών Πόλεων Το Δημαρχείο Ελασσόνας επισκέφτηκε ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Βιολογικών Πόλεων Ιγνάσιο…
Σχόλια
Όχι Σε Όλες Τις Εκφάνσεις Του Ρατσισμού Του ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου Προέδρου ΤΕΕ…
Περιορισμός Περιοχών Μετάθεσης: Τι Εξυπηρετεί; Η διαδικασία των μεταθέσεων και…
Άνθρωποι Και Πιο Άνθρωποι Ξεκίνησα να γράφω κάτι άλλο……
Ευχαριστώ Τον Υπουργό Της Παιδείας! Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας,…
Η Έλενα Του Τwitter Δεν την ξέρω την Έλενα……
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΘεσσαλιαΣΥΝΕΚ: Αγώνας Για Την Αξιοπρέπεια Των Καθηγητών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων