Παρασκευη 16 Μαϊου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Και Τώρα Οι Δυο Μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ατλέτικο (1-1 με Μάλαγα) και Μπαρτσελόνα (0-0 με Ελτσε) πέταξαν τα δώρα πρωταθλήματος και έδωσαν ραντεβού τίτλου την τελευταία

αγωνιστική στο «Καμπ Νόου».


«Εάν δεν νικήσουμε την Ελτσε, θα είναι αδικαιολόγητη αυτοκτονία», φώναζε παραμονή του ματς ο Ντάνι Αλβες. Τελικά η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που φοβόταν ο Βραζιλιάνος: αυτοκτόνησε! Για καλή του τύχη όμως το ίδιο έκανε και η Ατλέτικο υποδεχόμενη τη Μάλαγα. Οι Μπλαουγκράνα ήταν κακοί και απέσπασαν ισοπαλία χωρίς γκολ, ενώ οι Μαδριλένοι γεμάτοι άγχος δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα ιστορικό match ball, μένοντας στο 1-1. Κατά συνέπεια η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στο υπέρ της Ατλέτικο +3 (89 η Ατλέτικο, 86 η Μπάρτσα) και το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο «Καμπ Νόου». Εκεί, με νίκη σηκώνει την κούπα η Μπαρτσελόνα, ενώ στους Ροχιμπλάνκος αρκεί και η ισοπαλία.

* Η Μπαρτσελόνα το παίρνει με νίκη, επειδή θα ισοβαθμίσει με την Ατλέτικο και στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα (0-0 το ματς της Μαδρίτης)!

Stop στον τίτλο ο Καμπαγέρο!
Από την κόλαση στον Παράδεισο και από κει στο... περίμενε! Η Ατλέτικο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μάλαγα και έχασε τεράστια ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο μια στροφή πριν το τέλος! Ετσι, όλα θα παιχθούν στο «Καμπ Νόου» εκεί όπου πάει για δυο αποτέλεσματα. Βέβαια, το «Βιθέντε Καλντερόν» θα μπορούσε να... καεί, αλλά ο Καμπαγέρο έκανε μια από τις μεγαλύτερες επεμβάσεις στην καριέρα του στη σουτάρα του Αντριάν. Οι Μαδριλένοι δεν άντεξαν την πίεση, δεν έκαναν καλό ματς, αν και είχαν φάσεις για να τελειώσουν το ματς, όπως το δοκάρι του Βίγια στο 12', η προσπάθεια του Κόκε στο 42' και του Γκαρθία ένα λεπτό αργότερα.

Η Μάλαγα πάντως ήταν αυτή που πάγωσε το «Βιθέντε Καλντερόν», όταν από ελέυθερο του Καμπαγέρο, λάθος εκτίμηση του Αλντερβάιρελντ, κακή έξοδος του Κουρτουά, ο Σάμουελ πέρασε τον Βέλγο και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε στο 65' το 1-0. Η Ατλέτικο χρειάστηκε όμως χρόνο να συνέλθει, αφού στο 71' ο Καμάτσο έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Οι Μαδριλένοι άρχισαν την έντονη πίεση, έκλεισαν τη Μάλαγα και στο 74' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά ο Βίγια νικήθηκε από τον εκπληκτικό Καμπαγιέρο που έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ωστόσο, στην εξέλιξη της ήρθε η λύτρωση. Από την εκτέλεση του Σόσα, ο Αλντερβάιρελντ με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η Ατλέτικο έβαλε στα καρέ της την Μάλαγα, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντιστεκόντουσαν σθεναρά, ακόμα και όταν ο Ανχελέρι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Το φινάλε πάντως ήταν συγκλονιστικό, αφού στο 95' ο Αντριάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Καμπαγέρο με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου τη... Μπαρτσελόνα.
Ατλέτικο: Κουρτουά, Μιράντα, Χουανφράν, Λουίς, Αλντερβάιρελντ, Τιάγκο, Γκάμπι, Γκαρσία (63' Σόσα), Τουράν (70' Ντιέγκο), Κόκε (57' Αντριάν), Βίγια
Μάλαγα: Καμπαγέρο, Ουέλιγκτον, Ανχελέρι, Αντούνιες, Ελισέου, Ντούντα, Καμάτσο, Σέρχι Σάντα Κρουζ (76' Ρεσκαλντάνι), Αμραμπατ (90' Παβλόφσκι), Σαμου (82' Χουάνμι)

Χωρίς ενέργεια Μέσι και ΣΙΑ
Ενώ ήταν η μεγάλη ευκαιρία της, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει. Εάν νικούσε, θα μπορούσε εκείνη (σε ισοπαλία με γκολ) να πάρει το πρωτάθλημα, παίζοντας για δύο αποτελέσματα. Μπήκε δυνατά, κυριάρχησε, στάθηκε άτυχη και στην επανάληψη ξεφούσκωσε. Οπως συνέβη και σε άλλα παιχνίδια της το τελευταίο διάστημα, απλά δεν είχε δυνάμεις, καθαρό μυαλό, σωστή ψυχολογία. Στο 13' είχε την κορυφαία στιγμή της, με τον Ινιέστα να σημαδεύει με μονοκόμματο το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25' ο εξαιρετικός Ερέρα σταμάτησε τον Μέσι και στο 38' έκανε το ίδιο σε σουτ του Αντριάνο.

Και ενώ θα πίστευε κανείς πως σε συνδυασμό με το ότι η Ατλέτικο δεν νικούσε, η Μπάρτσα θα συνέχιζε ακόμα πιο καυτή στο Β' μέρος, εκείνη ξεφούσκωσε. Ναι μεν είχε τη μπάλα, αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς να την κάνει. Εστησε ένα τετ α τετ με τον Μέσι (47'), το οποίο έβγαλε ο Ερέρα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 84' και την σουτάρα του Αντριάνο (έξυσε το δοκάρι) για να υπάρξει δεύτερη φάση για γκολ. Λιγο νωρίτερα όμως (79'), η Ελτσε λίγο ήθελε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ο Ροδρίγκες που βγήκε μόνος του, σούταρε δυνατά και ψηλά. Το φινάλε βρήκε τη διαφορά από την κορυφή εκεί που ήταν και πριν και τα πράγματα είναι πλέον απλά και ξεκάθαρα: εάν νικήσει την επόμενη Κυριακή, θα πάρει το πρωτάθλημα!

* Η Ελτσε σώθηκε και μαθηματικά!

Ελτσε: Ερέρα, Λομπάν, Πελεγρίν, Θίσμα, Σουάρες, Πέρες, Κάρλος Σάντσες, Ροδρίγκες, Χάβι Μάρκεθ (74' Ριβέρα), Χιλ (78' Μποάκιε), Κόρο (87' Φιδέλ)

Μπαρτσελόνα:Πίντο, Μασεράνο, Μπαρτρά, Αντριάνο, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (80' Τσάβι), Αλέξις Σάντσες, Πέδρο (67' Τέγιο), Μέσι,

Πηγή: gazzetta.gr

Ετικέτες Μπαρτσελόνα    Ατλέτικο    ισπανία   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΚαι Τώρα Οι Δυο Μας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων