Τεταρτη 16 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Καλογιάννη Για Δήμαρχο Λαρισαίων Στηρίζει Η ΔΗΜΑΡ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Λαρισαίων

Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισε να στηρίξει τη σύμπραξη των τεσσάρων αυτοδιοικητικών κινήσεων για το Δήμο της Λάρισας (Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαρισαίων Πόλις, Πράσινη Πόλη, Κίνηση Ανένταχτων Δημοκρατικών Πολιτών) με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.
    Η συνέλευση των μελών της τοπικής οργάνωσης έκρινε πως η πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών του Δήμου μπορεί να εκφραστεί από το ενωτικό ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» .Στην απόφαση αυτή συνέβαλαν η βαθειά επιθυμία για την ανατροπή των κατεστημένων πρακτικών της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που έχει οδηγήσει το δήμο μας στην ποιοτική και πολιτιστική υποβάθμιση, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της Συμπαράταξης και η πεποίθηση ότι η ενωτική προσπάθεια των δημοκρατικών παρατάξεων και κινήσεων θα ανατρέψει το καθεστώς της αδιαφάνειας στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων, το λαϊκισμό, την έλλειψη συλλογικότητας, τον αυταρχικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα στην άσκηση της εξουσίας και θα φέρει ξανά στο Δήμο τις συλλογικές διαδικασίες, τη διαφάνεια και τη δημοκρατικότητα.
    Η ΔΗΜ.ΑΡ  θεωρεί πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που περνάει η χώρα μας, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη και να αποτελέσει εφαλτήριο διεξόδου, γιατί είναι ο θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και μπορεί να σταθεί αλληλέγγυος στα προβλήματά του. H τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να λειτουργεί σαν ένα γρανάζι ενός γραφειοκρατικού και υδροκέφαλου κρατικού μηχανισμού, αλλά ως θεσμός συμμετοχικός, πρωτοβάθμιο κύτταρο δημοκρατικής αποκέντρωσης. Η μεγάλη πλειοψηφία των ΟΤΑ στη χώρα μας προβάλλει, ως μέσο για την επίλυση όλων των προβλημάτων, την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης. Χωρίς να υποτιμούμε τη σημασία της, θεωρούμε, πως δεν αποτελεί τον αποκλειστικό ούτε τον κυριότερο παράγοντα για την αναβάθμιση του ρόλου της αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο δήμος και να προσφέρει σημαντικό έργο.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλει στην αναβάθμιση της πόλης ,στην αναπτυξιακή δραστηριότητα, την πολιτιστική και κοινωνική παρέμβαση με
§    τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου προστασίας και αλληλεγγύης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων
§    την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς το δημότη
§    την ενίσχυση του συμμετοχικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης
§    τον έλεγχο και τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος
§    την καλλιέργεια της αντίληψης για «ανοιχτές πόλεις», φιλικές προς τον πολίτη και το περιβάλλον
§    τον πολιτισμικό πλουραλισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας
§    την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης με την ενίσχυση και προβολή των τοπικών πολιτιστικών δυνάμεων

Η ΔΗΜ.ΑΡ. θ’ αγωνιστεί μαζί με τις συνεργαζόμενες κινήσεις για  την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σ’ ένα  θεσμό αποκεντρωμένο, δημοκρατικού χαρακτήρα, ουσιαστικό αρμό της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας, κατ’ αντιστοιχία με τους μέσους όρους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αξιοποίηση των θετικών στοιχείων του «Καλλικράτη» και την προσπάθεια για βελτίωση και αλλαγή των αρνητικών του, την αλλαγή του απαράδεκτου εκλογικού νόμου, την απόδοση στους δήμους των πόρων που εισπράττονται από αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί στους Ο.Τ.Α. ,την ουσιαστική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων και την κοινωνική και οικονομική δικτύωση με τις ζωντανές δυνάμεις της περιφέρειας. . Η αποκέντρωση πρέπει να διαπνέεται από την απελευθέρωση των δυνάμεων που διαθέτει κάθε κοινωνία.
Η στελέχωση της Συμπαράταξης με πολίτες ικανούς και έμπειρους στα αυτοδιοικητικά αποτελεί εγγύηση για τη νικηφόρα πορεία της .

Ετικέτες Καλογιάννης    ΔΗΜΑΡ    Δήμος Λάρισας   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Παπαδόπουλος Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 14:04 δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Παπαδόπουλος

    Ανεξάρτητη η Συμπαράταξη με στήριξη απο ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, δηλαδή αν είχε επίσημο "χρίσμα" τι ακριβώς θα άλλαζε?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαλογιάννη Για Δήμαρχο Λαρισαίων Στηρίζει Η ΔΗΜΑΡ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων