Τριτη 18 Μαρτιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Πλάκωσαν Οι Γερμανοί Και Οι Γάλλοι Στο Μηχανοστάσιο Του ΟΣΕ Στη Λάρισα...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση - καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ

Την εβδομάδα αυτή άρχισαν να πηγαινοέρχονται στο μηχανοστάσιο Λάρισας του ΟΣΕ κλιμάκια εταιριών Γερμανικών – Γαλλικών και άλλων πολυεθνικών  καταγράφοντας στοιχεία που αφορούν εγκαταστάσεις και προσωπικό για την εξαγορά μηχανοστασίων και εργοστασίων του ΟΣΕ.
Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης βρίσκεται στην τελευταία του φάση και σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης του ΟΣΕ ως το φθινόπωρο το καθεστώς του οργανισμού αλλάζει εντελώς χαρακτήρα παίρνοντας υπ όψιν ότι παράλληλα με τις εγκαταστάσεις μηχανεργοστασίων πωλείται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι εξελίξεις αυτές προδιαγράφουν αβέβαιο μέλλον για το υπάρχων προσωπικό των εταιριών του οργανισμού και αποδεικνύουν πως τα λόγια των κυβερνώντων την τελευταία 15ετία ήταν ψεύτικα και οι υποσχέσεις που δίνονταν ότι η τροποποίηση του καταστατικού του ενιαίου οργανισμού τότε του ΟΣΕ και ο διαχωρισμός υποδομής από την εκμετάλλευση δεν ήταν απλά και μόνο λογιστικός αλλά μαζί με τις μετατάξεις και τις εφεδρείες υλοποιούσαν το πρόγραμμα ξεπουλήματος του ΟΣΕ, όπως προέβλεπε η συμφωνία του ΜΑΑΣΤΡΙΧ της ΕΕ μέσω της οδηγίας 440 που προέβλεπε την απελευθέρωση των συγκοινωνιών και του δόγματος των ελευθεριών της ΕΕ υπηρεσιών, κεφαλαίων, εργατικού δυναμικού, και εμπορευμάτων.
Βεβαίως πρέπει να θυμηθούμε ότι όλα τα νέα έργα του ΟΣΕ ( νέα χάραξη γραμμής, γαλαρίες, γέφυρες, ηλεκτροκίνηση κλπ ) έγιναν με δάνεια που πήρε ο ΟΣΕ από ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για τα έργα, απλά και μόνο μπήκε ως εγγυητής για να παρθούν τα δάνεια και τα οποία εμφανίζουν στον ΟΣΕ ως έλλειμμα.
Παράλληλα για να γίνει ελκυστική η αγορά των υπηρεσιών του ΟΣΕ από τις εταιρίες τα εισιτήρια γενικά αυξηθήκαν της τελευταία 10ετία πάνω από 140% γεγονός που αποδεικνύει την αγωνία τους να παραδώσουν στους  επιχειρηματικούς ομίλους  δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις, με υψηλή κερδοφορία, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ν.Λ. καταγγέλλει την πολιτική κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, όπως και κάθε ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της χώρας που αφορούν συγκοινωνίες, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, υγεία, πρόνοια και παιδεία, διότι ο ελληνικός λαός τα έχει πληρωμένα με τον ιδρώτα του, είναι περιουσία του και δεν μπορεί να μετατρέπονται σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στο όνομα της ανάγκης των καπιταλιστών, να επενδύσουν τα υπερκέρδη που έχουν αποταμιεύσει και που αποτελούν την πραγματική αιτία της οικονομικής κρίσης.
Καλούμε τους σιδηροδρομικούς και όλους τους εργατοϋπαλλήλους του Νομού να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στήριξε αυτές τις πολιτικές και την αναγκαιότητα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που στο βωμό της σκοπιμότητας των καπιταλιστών ισοπεδώνουν τα πάντα.   

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
"Το Εκλογικό Σύστημα Ευνοεί Την Πολυδιάσπαση Ψηφοδελτίων" Του Γιώργου Μπαρτζώκη (Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων - επικεφαλής Ταυτότητα Πόλης)
Προσπαθούν Να Σωθούν Με Το Χρίσμα Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός)
Κανόνες Διαφάνειας Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Tου Νικολάου Καρδούλα (Σχης ε.α Διπλωματούχος Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π MSc…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠλάκωσαν Οι Γερμανοί Και Οι Γάλλοι Στο Μηχανοστάσιο Του ΟΣΕ Στη Λάρισα... Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων