Παρασκευη 10 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Επιστρέφουν Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι Μετά Από 2 Χρόνια Στη Λάρισα

Ιουν 07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν επισήμως από αύριο 19 δημοτικοί αστυνόμοι του Δήμου Λαρισαίων. Δυο χρόνια μετά την αιφνιδιαστική απόφαση

της κυβέρνησης Σαμαρά, τον Ιούλιο του 2013, να τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 19 δημοτικοί αστυνόμοι με ανάμικτα συναισθήματα υπέγραψαν προχθές Παρασκευή το πιστοποιητικό ανάληψης υπηρεσίας και από αύριο πρωί επιστρέφουν στα παλιά τους γραφεία, στο κτίριο επί της οδού Οικ. εξ Οικονόμων.

 

Η επιστροφή τους στον Δήμο Λαρισαίων, θα δώσει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να διαχειρισθεί η ίδια, ως ένα μεγάλο βαθμό, προβλήματα όπως οι διπλοσταθμεύσεις στο κέντρο, οι παράνομες σταθμεύσεις στα πεζοδρόμια, οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε λαϊκές αγορές κ.α.

 

Δυο χρόνια μετά την απόφαση για τη διαθεσιμότητα, άλλοι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις δήμων ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, άλλοι υπηρετούν σε σωφρονιστικά καταστήματα και κάποιοι παρέμειναν στην ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα στον Δήμο Λαρισαίων για παράδειγμα, να επιστρέψουν σήμερα στα καθήκοντά τους, μόνο οι 19 από τους 44 συνολικά υπηρετούντες το 2013.

 

Εστω και «αποδεκατισμένη» σήμερα, η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους της Λάρισας, θα σημάνει μόνο οφέλη για την καθημερινότητα του πολίτη, αν αναλογισθεί κάποιος το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης στους πεζοδρόμους που μετατράπηκαν σε «ξέφραγο αμπέλι» από την ασυνειδησία οδηγών, συμπεριφορά που διογκώθηκε από την αποσπασματική αστυνόμευση.

 

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ

 

Η δυνατότητα επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας δόθηκε μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4325/15 (Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις) με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, σύμφωνα και με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου, να εγκρίνει τον περασμένο Μάιο την επανασύσταση.

 

Εξέλιξη που έδωσε τελικά τη δυνατότητα σε 19 πρώην δημοτικούς αστυνόμους που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας να επιστρέψουν στην αρχική τους υπηρεσία. Οι σχετικές πράξεις δημοσιεύθηκαν την περασμένη Τετάρτη (ΦΕΚ Β’ 1040/03-06-15) και οι 19 δημοτικοί αστυνόμοι, προχθές Παρασκευή, προσήλθαν στον Δήμο Λάρισας και υπέγραψαν το πιστοποιητικό ανάληψης υπηρεσίας.

 

Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί πως άλλοι δήμοι, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δεν ενέκριναν την επανασύσταση.

 

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

 

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της επανασυσταθείσας δημοτικής αστυνομίας, αυτές παραμένουν οι ίδιες όπως περιγράφονται στον ιδρυτικό νόμο (ν.3781/08). Οι δημοτικοί αστυνόμοι, μεταξύ άλλων ελέγχουν την τήρηση των κανονιστικών αποφάσεων που αφορούν στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στο υπαίθριο εμπόριο, στις λαϊκές αγορές, στην καθαριότητα, την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στη στάθμευση των οχημάτων, την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, τη ρύθμιση των διατάξεων που αφορούν στα εγκαταλειμμένα οχήματα, την τήρηση ρύθμιση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων, την ηχορύπανση, κλπ.

 

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι δημοτικοί αστυνόμοι εργάζονται σε δυο βάρδιες ημερησίως (από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ) πέντε ημέρες την εβδομάδα με εξαίρεση τις ειδικές εντολές, όπως για παράδειγμα οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές που υλοποιούνται το Σάββατο.

 

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

 

Για την πραγματική επιστροφή των δημοτικών αστυνόμων της Λάρισας στους δρόμους της Λάρισας πρέπει να διευθετηθούν ακόμη και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Η Υπηρεσία θα στεγασθεί στα πρώην γραφεία της, στην οδό Οικ. Εξ Οικονόμων, θα της αποδοθούν τα δυο περιπολικά που είχε στη διάθεσή της πριν τη διάλυσή της ενώ απομένει να διευθετηθεί και το θέμα της στολής και των διακριτικών που θα φέρουν κατά την περιπολία.

Πηγή: Ελευθερία 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕπιστρέφουν Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι Μετά Από 2 Χρόνια Στη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων