Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Προσοχή Παγίδες Στις Φορολογικές Δηλώσεις!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός) 

 

 

Δύσκολο, αν όχι αδύνατο ,θα ήταν να αντισταθεί κανείς στην άποψη ότι η ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης φέτος θα είναι ένα σταυρόλεξο με αρκετές παγίδες.

Είναι σαφές ότι ο νομοθέτης έκρινε για ακόμη μια χρονιά ορθό να αλλάξει τους φορολογικούς συντελεστές για τα ενοίκια που εισπράχθηκαν από 1/1/2014-31/12/2014.

Eνοίκια  μέχρι 12.000€ θα φορολογηθούν με συντελεστή  11% ενώ τα ενοίκια από 12001€ και πάνω θα φορολογηθούν με συντελεστή 33%

Με δεδομένα τα παραπάνω , ο φορολογούμενος που εισπράττει ενοίκια θα πρέπει να γνωρίζει ότι το φυσικό πρόσωπο που αποκτά εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτου,  ανεξάρτητα από το είδος και τη χρήση αυτού (κατοικία, κατάστημα, γραφείο, αποθήκη, κλπ) (πολ.1069/23-3-2015 παρ.3)  ,δικαιούται να εκπέσει από το εισόδημα αυτό συνολικά ποσοστό 5% επί του ακαθαρίστου εισοδήματος για δαπάνες επισκευής , συντήρησης ,ανακαίνισης καθώς και άλλες πάγιες και λειτουργικές δαπάνες του ακινήτου.

Με τον όρο  δαπάνες επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης ακινήτου, περιλαμβάνονται οι δαπάνες που συνίστανται στην αγορά αγαθών και την παροχή υπηρεσιών οι οποίες γίνονται με σκοπό να επαναφέρουν κάποιο ακίνητο που έχει υποστεί βλάβη ή αλλοίωση στην αρχική του κατάσταση, να διατηρήσουν κάποιο ακίνητο σε καλή κατάσταση, να προληφθούν ή να παρεμποδιστούν τυχόν βλάβες ή αλλοιώσεις του από τη χρήση ή τη λειτουργία ή την πάροδο του χρόνου και την αποκατάσταση της αρχικής του φυσιογνωμίας (αρχιτεκτονικής, δομικής, μορφολογικής και καλλιτεχνικής), καθώς και τη λειτουργική εξυπηρέτηση της χρήσης για την οποία προορίζεται το ακίνητο, ανεξάρτητα από την αιτία που προκάλεσε την καταστροφή του.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο να μην συμπεριληφθούν δαπάνες που αφορούν προσθήκες ή βελτιώσεις του ακινήτου διότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να μεταβληθεί το έντυπο της περιουσιακής κατάστασης Ε9.

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠροσοχή Παγίδες Στις Φορολογικές Δηλώσεις! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων