Τριτη 10 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ και Τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Ισχύουν οι δεσμεύσεις μου στα εγκαίνια της γεωκτηνοτροφικής έκθεσης στη Λάρισα . Οι πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι θα γίνουν κανονικά εντός του μηνός Μαρτίου, όπως και οι πληρωμές των τευτλοπαραγωγών, οι οποίες καθυστερήσανε λόγω έγκρισης της χρηματοδότησης απ΄ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπούργος Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Εκτός από την έντονη ανησυχία του αγροτικού κόσμου για την διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, από την Τράπεζα της Ελλάδος που μετέφερε ο Λαρισαίος Βουλευτής, συζητήθηκε και το θέμα των βοσκοτόπων. 

H Ελλάδα καλείται να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, λόγω λαθών και παραλείψεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Καλούμαστε να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε ένα μείζων θέμα για την Ελληνική κτηνοτροφία και πρέπει να γνωρίζουνε οι κτηνοτρόφοι πως οι προηγούμενες ηγεσίς ουδόλως ασχολήθηκαν με το θέμα των βοσκοτόπων.

Ο κ. Κόκκαλης έθιξε επίσης το θέμα της πληρωμής της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και της μείωσης της νιτρορύπανσης για το έτος 2013 και ότι πρέπει να τακτοποιηθούνε άμεσα.

Για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό, έχουν εγκριθεί και θα διατεθούνε 13 εκατομμύρια ευρώ για όσες περιπτώσεις έχουν εγκριθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Επίσης απ΄ τις πρώτες προτεραιότητες είναι η χορήγηση του εμβολίου το οποίο πρέπει να γίνει έως και τον Μάιο.    

Για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια:

Θα συμπεριληφθούνε στην γενικότερη ρύθμιση που φέρει το Υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή. Σ΄ αυτό το θέμα ο κ. Αποστόλου ζήτησε την συνδρομή αλλά και την περαιτέρω συνεργασία με τον βουλευτή κ. Βασίλειο Κόκκαλη, ώστε να υπάρξει οριστική λύση με τα δάνεια που υπάγονται στον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, η οποία λύση θα φθάνει στην διαγραφή έως και του 50 %.

Ο κ. Κόκκαλης Βασίλης τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα και άμεσα και να γνωρίζουνε αγρότες και κτηνοτρόφοι, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών τους, ώστε να είναι και αυτοί με την σειρά τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Αποστόλου θα δώσει την Πέμπτη 5 Μαρτίου συνέντευξη για όλα τα ανωτέρω θέματα. 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 13:44

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων