Τεταρτη 20 Φεβρουαριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

ΕΚΛ: Λαϊκός Ξεσηκωμός Η Απάντηση Στη Βάρβαρη Πολιτική

Φεβ 18, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που

θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και ώρα 10.30 π.μ. απηύθυνε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«Οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, πρέπει να δώσουμε μαζική αποφασιστική απάντηση στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε, ΔΝΤ, με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία, από κοινού με τους μικρούς αγρότες που ήδη βρίσκονται τα μπλόκα του αγώνα, με τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση πρέπει να αποτελέσει «απάντηση στο τσάκισμα των μισθών, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των συντάξεων, στην φοροεπιδρομή και στα χαράτσια, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και παιδείας. Ενάντια στην ανεργία και στην απουσία μέτρων στήριξης των ανέργων, ενάντια στο ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, στην πολιτική της βάρβαρης καταστολής και του αυταρχισμού κυβέρνησης και εργοδοσίας».

«Η κυβέρνηση, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, οι κλινικάρχες, οι μεγαλοκατασκευαστές, θέλουν να καταργήσουν την Εθνική και τις Κλαδικές Συμβάσεις, τον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ και των 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών. Μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ένσημα, να δουλεύουμε όταν και όσο θέλουν αυτοί, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Μας πηγαίνουν όλους στα 300-400 ευρώ!» τόνισε ο κ. Τσιαπλές.

«Κανείς δεν πρέπει να δεχτεί να δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ και πρόσθεσε «να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από  ΣΣΕ και όχι με νόμο».

Ο κ. Τσιαπλές στις δηλώσεις του κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης τόσο σε ότι αφορά την χρήση των αστυνομικών δυνάμεων για την καταστολή των κινητοποιήσεων, όσο και του μέτρου της επίταξης κατά των απεργών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Αυτός είναι ο “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς, ΜΑΤ, επιστρατεύσεις, συλλήψεις και δίκες. Το έδειξε για άλλη μια φορά προχθές, με την βάρβαρη επίθεση στους αγρότες και στους εργάτες που διαδηλώναμε στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με βάρβαρο τρόπο ψεκάζοντας χημικά και χτυπώντας διαδηλωτές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν αυτές οι πολιτικές. Δεν τους φοβόμαστε. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!».

«Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Να βάλουμε τέλος στη σαπίλα να γίνεται ο ιδρώτας μας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους. Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.E, τη διαγραφή του χρέους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσιαπλές.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στηρίζουν Οι γονείς των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου , που οι περισσότεροι…
Διαμαρτυρία Στον ΟΑΕΔ Παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία…
Δωρεάν Μαθήματα Αναμφίβολα προκάλεσε την έκπληξη των δημοσιογράφων το φόντο που υπήρχε πίσω από…
Χαιρετίζουν... Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συμμεριζόμενο την…
Και Οι Πτηνοτρόφοι To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο…
Σχόλια
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Πώς Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Διαλύει Την Αυτοδιοίκηση Ουδείς αμφισβητεί ότι η δραστική,…
Η Αναδιαμόρφωση Του Ακαδημαϊκού Χάρτη Η αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΕΚΛ: Λαϊκός Ξεσηκωμός Η Απάντηση Στη Βάρβαρη Πολιτική Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων