Δευτερα 18 Φεβρουαριου 2013

Αγαπητός,Λέων

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σεκιούριτι Ψάχνει Η ΔΕΗ Για Να Σταματήσουν Οι Κλοπές Των Μετασχηματιστών

Φεβ 15, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προκήρυξη εργολαβίας «τρέχει» αυτή την περίοδο από τη ΔΕΗ ώστε εταιρεία σεκιούριτι να αναλάβει την φύλαξη των μετασχηματιστών

που έχουν γίνει στόχος συνεχών κλοπών από τις αγροτικές περιοχές του νομού Λάρισας. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας κ. Σωτήρης Αλευράς σε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής από το μπλόκο της Νίκαιας που βρέθηκαν στη γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Καρδίτσης όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Ένα από τα μείζονα αιτήματα που έθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές είναι η κλοπή των μετασχηματιστών και η ανάγκη άμεσης επανατοποθέτησής τους πριν την εκκίνηση της αρδευτικής περιόδου. Ο κ. Αλευράς τους ενημέρωσε ότι «από την πλευρά των υπηρεσιών της Λάρισας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να έρθουν οι μετασχηματιστές από τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ». Παράλληλα, εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τις αγροτικές περιοχές του νομού Λάρισας περίπου 200 μετασχηματιστές, ενώ το κόστος για τον κάθε ένα ξεχωριστά ανέρχεται στις 6 με 7.000 ευρώ. Ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι από 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία επανατοποθέτησής τους, ενώ κάλεσε τους αγρότες να κάνουν ελέγχους ώστε να διαπιστώσουν αν λείπουν οι μετασχηματιστές από τα χωράφια τους και εφόσον υπάρχει απώλεια να κάνουν την απαραίτητη δήλωση στη ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά τους σεκιούριτι, εφόσον ανεβρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει το έργο φύλαξης των μετασχηματιστών, εκτιμάται ότι 10 με 15 συνεργεία θα ελέγχουν τις αγροτικές περιοχές και θα καλούν την Αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόπειρα κλοπής.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας κ. Κώστας Τζέλας επισήμανε ότι «ήρθαμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ για τις νέες αυξήσεις 15% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αναμένονται δύο ακόμη αυξήσεις μέχρι τον Μάιο». Παράλληλα, ο κ. Τζέλας αναφέρθηκε στο θέμα με τις κλοπές των μετασχηματιστών, ενώ ζήτησε «η ΔΕΗ να μείνει Δημόσια και να διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα φθηνό για τους πολίτες». Σε ότι αφορά το αίτημα για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, με το οποίο θα συζητηθούν τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών, και με το δεδομένο ότι ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση, ο κ. Τζέλας δήλωσε ότι «πράγματι δεν έχουμε ακόμη απάντηση» και πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τους αγρότες να έρθουν στα μπλόκα».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ζαχαριάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας υπογράμμισε ότι «οι επικείμενες αυξήσεις στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος καθιστούν εντελώς απαγορευτική την καλλιέργεια των χωραφιών».

Δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών απ’ την πλευρά των εργαζομένων της ΔΕΗ έκανε ο κ. Γιάννης Λαδάς, Μέλος Δ.Σ. την Ένωσης Τεχνικών της Επιχείρησης, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων παραγωγών.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Και Οι Πτηνοτρόφοι To υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο…
Με Μαθητές Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης και ξενάγησης των μαθητών του 1ο…
«Τα Παιδάκια Με Τα Ροπαλάκια…» Το θέμα που συζητούσαν ο Βαγγέλης Μπούτας με τον διευθυντή Λάρισας της…
Απουσίαζαν Προχθές διαβάσαμε σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι σύσσωμο το δ.σ.…
Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Σχόλια
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Ξεπερνούν Τα Όρια Ανοχής Σαν να μην έφταναν οι…
Πώς Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Διαλύει Την Αυτοδιοίκηση Ουδείς αμφισβητεί ότι η δραστική,…
Η Αναδιαμόρφωση Του Ακαδημαϊκού Χάρτη Η αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΣεκιούριτι Ψάχνει Η ΔΕΗ Για Να Σταματήσουν Οι Κλοπές Των Μετασχηματιστών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων