Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2013

Ευσέβιος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κλεφτοπόλεμος Αγροτών Αστυνομίας

Φεβ 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε κρυφτούλι αγροτών με την Αστυνομία, ώστε οι πρώτοι να μην επιτύχουν το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού εξελίχθηκε

η σημερινή πρώτη ημέρα, μετά τη χθεσινή πανελλήνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν ομάδα αγροτών κινήθηκε πεζή από το μπλόκο της Νίκαιας για να κλείσει την ΠΑΘΕ. Απέναντί τους οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους απέτρεψαν να ανέβουν από τους παράδρομους στο οδόστρωμα της Νέας Εθνικής Οδού.

Η συνέχεια περιελάμβανε ένα συνεχές κρυφτούλι μέσα από παράδρομους και χωράφια που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα για περίπου 10 χιλιόμετρα, όση η απόσταση από το μπλόκο της Νίκαιας μέχρι την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου. Ομάδα δεκάδων αγροτών περπάτησε όλη αυτήν την απόσταση με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Στην έξοδο από τον παράδρομο προς τη Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες βρήκαν μπροστά τους φραγμό αστυνομικών δυνάμεων και ανέκοψαν εκεί την πορεία τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας των 10 χιλιομέτρων δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας, οι οποίες κορυφώθηκαν λίγο πριν φράσουν στο οδόστρωμα της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας, η οποία όπως τόνισε «δεν επέτρεψε σε Έλληνες πολίτες να περπατήσουν χωρίς αστυνομική επιτήρηση ούτε καν σε παράδρομους και αγροτικούς δρόμους». Παράλληλα, ζήτησε για μία ακόμη φορά την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, ενώ επισήμανε ότι «η στάση της Αστυνομίας και η καταστολή δεν φοβίζει τους αγρότες». 

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει την πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας όπου πάρθηκε απόφαση οι αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα, κλιμακώνοντας τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και των μνημονίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο ενωτικός αυτός αγωνιστικός συντονισμός πρέπει να συμβάλλει «σε έναν πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε αυτούς που μας  παίρνουν  το φαΐ από το τραπέζι, σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας και κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε».

Παράλληλα καλεί τα συνδικάτα των εργαζομένων, τις επιτροπές αγώνα, τους ανέργους όλα τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν τα αγροτικά μπλόκα.

«Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, τα όργανα του οποίου θα επιβάλλουν την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ-ΕΕ, τη κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων που θα λειτουργούν με εργατικό έλεγχο και την παραγωγική ανασυγκρότηση σε σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής με κριτήριο τη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η απεργία στις 20 Φλεβάρη να αποτελέσει σκαλοπάτι κλιμάκωσης για πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό, για μπλόκα και καταλήψεις παντού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 18:19 Διαβάστηκε 57 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Απουσίαζαν Προχθές διαβάσαμε σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ότι σύσσωμο το δ.σ.…
Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Του Αγίου Βαλεντίνου Την ημέρα των ερωτευμένων επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας να…
Απλήρωτοι Επί Μήνες Έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, το εξάμηνο στα ΤΕΙ έχει ολοκληρωθεί και…
Για Το Θεσσαλικό... Προκήρυξη για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΚλεφτοπόλεμος Αγροτών Αστυνομίας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων