Πεμπτη 15 Μαϊου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Βγάλαμε Την Περιοχή Από Την Απομόνωση» – Σε Τούμπα Χαραυγή Και Θεσσαλικό Περιόδευσε Ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Περιοδεία στις συνοικίες Τούμπα, Χαραυγή και Θεσσαλικό πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής

του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού. Στη διάρκεια της περιοδείας του ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη  συνοικία και τους κατοίκους της.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής, η Παλαιά Εθνικό Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης, η Λεωφόρος Καραμανλή οδεύει προς την τελική λύση του, αφού το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μετά από επίπονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και πλέον είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση του, με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Για να φτάσει το έργο στην τελική του φάση, ο Δήμος Λαρισαίων χρειάστηκε να ξοδέψει πολύ κόπο και χρήμα για να εκπονηθούν και να επικαιροποιηθούν οι απαραίτητες μελέτες» είπε ο κ. Τζανακούλης και τόνισε ότι μόλις το έργο ολοκληρωθεί, η συνοικία θα αναβαθμιστεί πλήρως σε επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας. 

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να συμβάλει καθοριστικά στην ικανοποίηση ενός παλιού αιτήματος της συνοικίας, στην ανέγερση του Ι. Ν. της Του Θεού Σοφίας. Προκειμένου να βρεθεί χώρος για την ανέγερση του ναού η δημοτική αρχή εξαγόρασε το ακίνητο της ΕΤΒΑ, όπου σήμερα υλοποιείται η ανέγερση του ναού. 

Ταυτόχρονα κατασκευάστηκε και λειτουργεί στη συνοικία το Πολιτιστικό Κέντρο δωρεάς του αειμνήστου πρ. Δημάρχου Λάρισας Σωτήρη Ζιαζιά, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στη συνοικία. Η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε την παρέμβαση στο Αθλητικό Κέντρο της συνοικίας δημιουργώντας ένα πυρήνα άθλησης που έλλειπε από τη συνοικία. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκε το Νηπιαγωγείο της περιοχής, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα και έγινε ενεργειακή παρέμβαση στο 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη συνοικία της Τούμπας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η συμβολή της δημοτικής αρχής στην ολοκλήρωση της επέκτασης του σχεδίου πόλης στην περιοχή ήταν σημαντική με την ρύθμιση των οφειλών των ιδιοκτητών στις εισφορές σε γη και χρήμα, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες να εντάξουν τις ιδιοκτησίες τους στο σχέδιο πόλης, ρυθμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις οικονομικές εκκρεμότητες που συνεπάγεται η ένταξη. 

«Με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλη δόθηκε η δυνατότητα σχεδιασμού κοινόχρηστων χώρων. Έτσι κατασκευάστηκε κοινόχρηστος χώρος στην οδό Αλιάκμωνος, κατασκευάστηκε παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Νέστου και Ερμιόνης. Ολοκληρώθηκε επίσης ένας από τους πιο σύγχρονους βρεφονηπιακούς σταθμούς επί της οδού Πολυξένης Ζήλου και Ανωνύμου, δίνοντας λύσεις στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής. Έγιναν επίσης δενδροφυτεύσεις, κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Βόλου, αλλά και χάραξη νέων δρόμων, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει και το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου που βρίσκεται στην περιοχή, φιλοξενώντας ταυτόχρονα πολλαπλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις. Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός της Τούμπας – Αγ. Γεωργίου κι έγιναν έργα σχεδιασμού του νέου τμήματος του σχεδίου πόλης που αντανακλούν σε μια σύγχρονη πόλη. 

Τέλος στο Θεσσαλικό ο Δήμαρχος μίλησε για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή με την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και όλα τα υπόλοιπα συνοδευτικά έργα, που έδωσαν στην περιοχή χαρακτήρα και νέες δυνατότητες. 

Ετικέτες Τζανακούλης    Τούμπα    χαραυγη    Θεσσαλικό   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 23:20

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Βγάλαμε Την Περιοχή Από Την Απομόνωση» – Σε Τούμπα Χαραυγή Και Θεσσαλικό Περιόδευσε Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων