Σαββατο 12 Απριλιου 2014

Λάζαρος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Επίσκεψη Κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ Στον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου, με αφορμή την πρόσφατη

καταστροφική χαλαζόπτωση, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες, που έπληξε το 80% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Τυρνάβου.
Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα (Β΄ Αθηνών) και Δημήτρης Γελαλής (Λάρισας), τα στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων» Βαγγέλης Παλούκας και Γιώργος Κωσταρόπουλος, η Αναστασία Παναγιώτου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», ο Αλέκος Χατζηκρανιώτης και η Κατερίνα Τολίκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τυρνάβου με το συνδυασμό «ΣΥΝ Πολιτεία» και ο Γιώργος Κολοβός.
Στη συνάντηση από τη πλευρά των συνεταιρισμών συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου κ. Αθανάσιος Χαλούλης, Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο διευθυντής του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου με το συνδυασμό «ΣΥΝ Πολιτεία» κ. Αστέριος Χατζής και ο προϊστάμενος συσκευαστηρίου κ. Χρήστος Γεωργίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου με το συνδυασμό «ΣΥΝ Πολιτεία» κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πρόεδροι των συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ Τυρνάβου αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τη διασφάλιση της επάρκειας του νερού, τη χρηματοδότηση, το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων και την άγρια φορολογία. Επιπλέον, εξέφρασαν την ανάγκη να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό η σύμβαση αντιχαλαζικής προστασίας με αεροπλάνα, επισημαίνοντας ότι: «Υπεύθυνοι για τις ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή είναι οι αρμόδιοι, οι οποίοι άφησαν χωρίς αντιχαλαζική προστασία την περιοχή».
Ο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης υποστήριξε ότι: «Ο πρωτογενής τομέας και ο θεσμός των συνεταιρισμών, όπως αναπτύξαμε και στην παρουσίαση των θέσεων μας για το Δήμο, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής».
Οι βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν ότι: «Στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, θεωρούμε τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική πολιτική, ως βασικό πυλώνα αυτής της ανασυγκρότησης και ατμομηχανή της περιφερειακής ανάπτυξης. Οι πολιτικές αυτές στα πλαίσια της στενής εφαρμογής των μνημονίων δεν μπορούν να υπάρξουν. Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η ενίσχυση και η στήριξη της τοπικής οικονομίας και των υγιών συνεταιρισμών».

Ετικέτες ΣΥΡΙΖΑ    Τύρναβος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 15:59

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

sdrali
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕπίσκεψη Κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ Στον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων