Κυριακη 24 Αυγουστου 2014

Αιτωλία, Ευτύχιος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Αποκάλυψη Ντίνου Για Συνάντηση Με Την Ρένα – Χείμαρρος Ο Διαμάντος Στην Συνέντευξη Στον ΗΧΟ 91 Μίλησε Για Όλους Και Για Όλα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πραγματικός χείμαρρος ήταν σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος

Διαμάντος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΗΧΟ 91 και στην «Εκπομπή Δεν Έχουν Τον Θεό Τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανό.

Ο κ. Διαμάντος, δήλωσε πολύ αισιόδοξος από το κλίμα που παίρνει στην πόλη για την παράταξή του και ανέλυσε το όραμά του για την πόλη της Λάρισας. Πρότεινε για μια ακόμη φορά Debate με όλους τους συνυποψηφίους του και εξέφρασε την γνώμη του για τον καθένα από αυτούς.

Για Το Εκλογικό Κλίμα Έως Τώρα
«Είμαι πολύ αισιόδοξος, τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ θετικά. Αλλά ο κόσμος δεν ασχολείται πολύ μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο κόσμος έχει δύσκολη καθημερινότητα και έχει εκεί το μυαλό του και όχι στις εκλογές, αλλά αυτό είναι δείγμα ότι εμείς εισπράττουμε την επιδοκιμασία».

Ντίνος Κατά  Των Άλλων Υποψηφίων…
«Ο Κ. Τζανακούλης έχει 16 χρόνια δήμαρχος και η εικόνα του δεν αντιπροσωπεύει το κοινό αίσθημα. Έχει και κάποιο θετικό έργο στο κοινωνικό κομμάτι, στις υποδομές συγκεκριμένα έχει κάνει θετικό έργο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο. Για μας όμως το ζητούμενο είναι να λύνουμε τα προβλήματα για να μην φτάνουμε να έχουμε ανάγκη όλα αυτά».

Η Ρ. Καραλαριώτου είναι αντιπεριφερειάρχης και έχει ευθύνες για πολλά που συνέβησαν στην πόλη μας, για τις λαϊκές αγορές, περιβαλλοντικά ζητήματα στην έκταση του δήμου, όπως στην Τερψιθέα για παράδειγμα.

Ο Εκ. Νασιώκας είναι ένας εξαίρετος γιατρός, συμπαθής και φίλος, αλλά οι ευθύνες του ως πρώην υπουργός δεν αντέχουν καν σε κριτική, είχε υπογράψει το μνημόνιο, απόφυγε να υπογράψει το μεσοπρόθεσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες.

Ο φίλος μου ο Απ. Καλογιάννης έχει μια σκέψη και πολιτική φιλοσοφία με την οποία έχουμε πολλά κοινά σημεία, αλλά έχει και εκείνος ευθύνες για την κατάσταση στην πόλη, καθώς είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον δήμο Λαρισαίων.
Ο κ. Καλογιάννης έκανε μια σημαντική καταγγελία παλαιότερα, στο Δ.Σ. για  4 τεχνικές εταιρίες που ανέλαβαν διάφορα έργα από τον δήμαρχο, δεν το συνέχισε όμως το θέμα, το κατήγγειλε και μετά το μάζεψε».

Για Τον Β’ Γύρο
«Ο α’ γύρος είναι ουσιαστικά ο β’ γύρος, αυτό το λέω διότι υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια και στον α’ γύρο ο καθένας βλέπει το προσωπικό επίπεδο, αν κάποιος επιλέξει στον πρώτο γύρο τα φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, και στον β’ γύρο επιλέγει κανονικά αυτόν που πιστεύει, καλώ τον κόσμο να το κάνει αυτό από τον α’ γύρο».

Για Το Debate Που Πρότεινε
«Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας ο διάλογος και γι’ αυτό κάναμε αυτή την πρόταση. Δεν πρέπει να κρύβονται οι υποψήφιοι και να αρκούνται σε μονολόγους. Αν υπάρχει άρνηση είναι εκ του πονηρού, η καλύτερη ενημέρωση για τον κόσμο είναι να μιλήσουμε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι μαζί. Δεν μιλάμε για …ξεκατίνιασμα αλλά για δημοκρατικό, πολιτικό και ουσιαστικό διάλογο».



Πως Θα Λειτουργήσει Ως Δήμαρχος
«Θα είμαι ένας δήμαρχος που θα είναι στον δρόμο και θα έχω συνέχεια ανοιχτές τις πόρτες για τον κόσμο. Ήδη έχω πάει πολλές φορές στα χωριά για το πιο απλό πρόβλημα που με καλούν, διότι οφείλουμε να ιεραρχήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα, θα ιεραρχεί η κοινωνία πλέον και όχι ο δήμαρχος, αυτή είναι η διαφορά με εμάς.
Οι συμπολίτες θα προτείνουν ανά διαμέρισμα τα έργα και τις δράσεις και το 90% δεσμευτικά θα γίνεται για κάθε συνοικία. Οι πολίτες θα λένε τι έργα θα γίνονται και όχι το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος. Οι πολίτες θα αποφασίζουν για την ζωή τους».

Τι Θα Κάνει Για Την Πόλη
«Χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα να το ξεκαθαρίσουμε. Από το ΕΣΠΑ θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο σε συνεργασία με την περιφέρεια, περισσότερο από τώρα. Θα αναζητήσουμε αυτοδύναμους πόρους και θα έχουμε γραφείο ένα ειδικό γραφείο όπου θα αναζητήσουμε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν μιλάω τώρα για το ΕΣΠΑ, για να δώσουμε ποιότητα ζωής και να μειώσουμε την ανεργία.

Έχουμε δύο κεντρικούς στόχους:
1. Η Λάρισα οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και όχι όλα τα σχετικά για πράσινη πόλη που υπάρχει τώρα, αλλά ουσιαστικά.
2. Η ατζέντα 21, όπου θα κριθεί ποια ελληνική πόλη θα αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα, αλλά πρέπει να τρέξουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές.
Η Τρίπολη είναι ο μεγάλος «αντίπαλος» σε όλο αυτό.

Σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, θα δούμε συγκεκριμένα πράγματα, την οικονομική πραγματικότητα, πως ζει ένας Λαρισαίος ή ένας φοιτητής.
Θα κοιτάξουμε πως θα μειώσουμε την ΔΕΗ, το νερό, την θέρμανση. Θα πάμε σε ειδικό πρόγραμμα για να μειώσουμε τα κόστη στα νοικοκυριά. Υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα γι’ αυτό, ο δήμος Φαρσάλων για παράδειγμα το έχει κάνει ήδη.
Ο κόσμος θα έχει φθηνότερο ρεύμα ως και μηδενικό. Το ίδιο θα γίνει και με το νερό.
Τα δημοτικά τέλη πρέπει να μειωθούν, υπάρχουν πολλές αδικίες.
Και φυσικά θα κοιτάξουμε το θέμα της θέρμανσης, για να μειώσουμε το κόστος. Το θέμα με το μαγκάλι δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

Η Δέσμευση Για Την Καθαριότητα Και Την ΔΕΥΑΛ
«Καταρχάς να πω πως είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση στην ΔΕΥΑΛ και την καθαριότητα. Αυτό το μοντέλο έχει αποτύχει και στην Ευρώπη.
Για την καθαριότητα θα έλεγα ότι η διαχείριση τα τελευταία χρόνια δεν έγινε με αναπτυξιακό τρόπο. Η ποσότητα του όγκου των σκουπιδιών έχει μειωθεί λόγω της κρίσης, οπότε δεν νοείται να μην είναι καθαρή η πόλη.
Η καθαριότητα και στα χωριά του δήμου δεν είναι αυτή που πρέπει. Η Νέα Λάρισα θα δώσει αυτό που δικαιούται ο καθένας και όχι να υποσχεθούμε δύο λάμπες σε ένα γήπεδο στα χωριά, όπως κάνουν άλλοι. Η καθαριότητα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο της λειτουργίας της. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο συλλογής των απορριμμάτων. Να υπογειοποιήσουμε για παράδειγμα τους κάδους. Σε πολλές χώρες αξιοποιούν τα σκουπίδια και κερδίζει πόρους ο δήμος, εμείς θα το κάνουμε αυτό, έχουμε ψάξει τους τρόπους».

Για Το Ενδεχόμενο Συμπόρευσης Με Την Καραλαριώτου
«Υπήρξε επικοινωνία με την Καραλαριώτου, μέσω κοινών μας φίλων. Και εμείς μιλήσαμε παρουσία τρίτου προσώπου με πρωτοβουλία του, αυτό έγινε πριν έναν μήνα περίπου. Η κ. Καραλαριώτου δεν συμφώνησε στο να προχωρήσουμε μαζί, και αυτό έγινε πριν τις 23/2, όταν ο καθένας μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος.
Θέσαμε κάλπες στο συνέδριό μας, δεν θα είχα αντίρρηση όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα. Άρα η συνάντησή μας δεν είχε αποτέλεσμα όταν αυτή έγινε μετά τις 23/2.
Υπάρχουν 2 προϋποθέσεις για να συμπορευτούμε με την Καραλαριώτου ακόμη και τώρα, για μας θα πρέπει να αποδεχθεί το προγραμματικό μας, και να παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης, κάτι που δεν θα γίνει αν θέλετε την γνώμη μου.

Για Το Ψηφοδέλτιο
«Αύριο ανακοινώνουμε άλλα 40 άτομα και άλλα τόσα μέσα στην Μ. Εβδομάδα. Δεν μας αντιπροσωπεύει εμάς το life style, αλλά οι άνθρωποι που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τον κόσμο, γνωρίζοντας τα προβλήματα της πόλης. Θα δείτε όμως εκπλήξεις, με νέους ανθρώπους που είναι επιστήμονες ή είναι άνεργοι που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν».

Συνάντηση Στη Λάρισα Με Υποψηφίους Από Άλλες Πόλεις 
«Υπάρχουν άλλες κινήσεις στην χώρα σε άλλους δήμους με παρόμοιο μοντέλο με το δικό μας, είναι ανεξάρτητες και αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα βρεθούν εδώ στη Λάρισα για να στείλουμε το μήνυμά μας. Μιλάμε για υποψήφιους δημάρχους από τα Τρίκαλα, την Δράμα, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.

Ποιον Φοβάται…
«Φοβάμαι αυτόν που δεν θα πάει να ψηφίσει. Πρέπει να πάει να ψηφίσει ο πολίτης αυτόν που τον εκφράζει».

Ποιον Θα Στηρίξει
«Αν δεν περάσουμε στον β’ γύρο θα στηρίξουμε την φιλοσοφία την οποία εκφράζουμε…»

Για Την Αδιαφάνεια Στο Δήμο
«Ναι, έχω πει για το χριστουγεννιάτικο παζάρι ότι ήταν λάθος η διαχείρισή του…».


Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 12:02

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑποκάλυψη Ντίνου Για Συνάντηση Με Την Ρένα – Χείμαρρος Ο Διαμάντος Στην Συνέντευξη Στον ΗΧΟ 91 Μίλησε Για Όλους Και Για Όλα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων