Τεταρτη 30 Ιανουαριου 2013

Μαύρος,Χρύσα,Χρυσαυγή,Αύρα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ετοιμάζεται Για Νέους Αγώνες Το ΕΚΛ

Ιαν 27, 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Γ.Σ του ΕΚΛ, η ετήσια απολογιστική και καταστατική Γ.Σ των αντιπροσώπων των σωματείων

του κέντρου, στην οποία συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από τους αντιπροσώπους ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, η τροποποίηση του καταστατικού του ΕΚΝΛ και τα 4 ψηφίσματα (για τις διεκδικήσεις του ΕΚΝΛ για τα προβλήματα, για την ΕΓΣΣΕ, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις).

Επίσης η Γ.Σ αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του ΕΚΝΛ στην 24ωρη πανεργατική απεργία μέσα στον Φλεβάρη με αίτημα αιχμής την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, με βάση το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στην γενική συνέλευση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ΕΟΑΣ (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας) :καλώντας τους εργάτες σε κοινό αγώνα με τους αγρότες, ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται στην φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες μικροί αγρότες, ενώ τους κάλεσε  την Δευτέρα να βρίσκονται όλοι στο μπλόκο της Νικαίας  

Στην Γ.Σ αναπτύχθηκε ουσιαστική συζήτηση από αρκετούς αντιπροσώπους σωματείων για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη της εργατικής τάξης της περιοχής και πως θα μαζικοποιηθούν τα σωματεία, πως θα βελτιωθεί η λειτουργία και η δράση τους με άξονα το ταξικό πλαίσο δράσης του ΕΚΝΛ.  

Τον απολογισμό δράσης του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, παρουσίασε ο πρόεδρος Τάσος Τσιαπλές, υπογραμμίζοντας ότι ο αντεργατικός κατήφορος δεν θα έχει τέλος, αν δεν αποφασίσει οργανωμένα να ξεσηκωθεί η εργατική τάξη, σε συμμαχία και κοινή δράση με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και να ανατρέψει όχι μόνο τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών που ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα, αλλά και την ίδια την τάξη των καπιταλιστών που αποτελεί την πραγματική εξουσία, η οποία θησαυρίζει απο την εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ. 

Ο κ. Τσιαπλές σημείωσε ότι οι άνεργοι πανελλαδικά έφτασαν 1,3 εκατ. και τοπικά τον περασμένο Νοέμβρη τους 26.577 και αυξάνονται συνεχώς. Οι απολύσεις είναι καθημερινές. Παραγωγικές κερδοφόρες μονάδες που απέφεραν οφέλη και στο κράτος και την κοινωνία, όπως π.χ. η ΕΒΖ, η βιομηχανία Οινοπνεύματος και άλλες μονάδες, κλείνουν και απαξιώνονται. Οι άνεργοι που επιδοτούνται με το ισχνό επίδομα των 361 €, δεν φτάνουν το 25% του συνόλου, ενώ οι κυβερνήσεις μοιράζουν χρήματα του ΟΑΕΔ που είναι κρατήσεις εργατών, σε επιδοτήσεις εργοδοτών για ανακύκλωση της ανεργίας.

«Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση δεν μπορεί να υπάρχει με όποια πολιτική διαχείρισης του συστήματος και αν εφαρμόζεται, από όποιο κόμμα. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει τίποτα άλλο πια στους εργαζόμενους και στη νεολαία, από φτώχεια και ανεργία και κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη της ανατροπής του και της οικοδόμησης μια νέας κοινωνίας χωρίς καπιταλιστές, χωρίς ταξική εκμετάλλευση και τα βάσανα που ζούμε», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι σε πολλούς εργαζόμενους επιδρά ο φόβος και η μοιρολατρία, που παράλληλα με την ανυπομονησία για γρήγορες και εύκολες αλλαγές συγκλίνουν στην ίδια διαπίστωση. Στη λογική ότι δε γίνεται τίποτα, ότι οι απεργίες δε έχουν αποτέλεσμα, στην αναζήτηση εύκολων λύσεων από τα πάνω χωρίς τη δική τους δράση, στη λογική του μικρότερου κακού.

«Η αλήθεια είναι ότι οι αγώνες που έγιναν δεν ανέτρεψαν τα βάρβαρα μέτρα, πράγμα δύσκολο αν δεν παίρνει μέρος σ’ αυτούς η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης και αν η πάλη δεν έχει στο προσανατολισμό την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Ωστόσο χωρίς αυτούς τους αγώνες, θα είχαν περάσει τα μέτρα πιο γρήγορα, θα ήταν πιο πολλά και πιο σκληρά.

Ο φόβος και η μοιρολατρία, η λογική δεν αντιστέκομαι για να σωθώ, ποτέ δεν οδήγησε στη σωτηρία των εργατών. Η ζωή έδειξε πως όποιος φοβάται θα σέρνεται πάντα κάτω.

Οι αγώνες που έγιναν είναι κατώτεροι των αναγκών. Αγώνες δε γίνονται εξ αποστάσεως, ούτε με ένα ανάθεμα αλλά χρειάζεται οργάνωση, αντοχή, πειθαρχία. Με απεργίες που συμμετέχει η μειοψηφία των εργατών δεν αντιμετωπίζεται η στρατηγική του αντιπάλου» υποστήριξε.

Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του ΕΚΛ και έβαλε ευθέως κατά των διοικήσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας ότι ξεπουλούν τον αγώνα των εργαζομένων. Τέλος παρουσίασε την πρόταση του για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων από εδώ και στο εξής αναφέροντας τα παρακάτω:

«Οι Διοικήσεις του ΕΚΝΛ και των Σωματείων, πρέπει να πρωτοστατήσουμε, ώστε το σ.κ τοπικά και συντονισμένα πανελλαδικά, να περάσει σε αντεπίθεση, με συνδυασμένη πλατιά δουλειά στους τόπου δουλειάς και κατοικίας για τη συσπείρωση και ενότητα της εργατικής τάξης, με άξονα τις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και σε πιο ισχυρή αντιπαράθεση με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωνόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι υπαρκτές, όμως δεν πρέπει να υποκλιθούμε σ’ αυτές.       

• Προτεραιότητα αποκτά το καθήκον της μαζικοποίησης των σωματείων με εγγραφή νέων μελών, η συσπείρωση στη λειτουργία και στη δράση τους, η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών σε χώρους δουλειάς.  

• Η ισχυροποίηση των κλαδικών συνδικάτων και η προσπάθεια δημιουργίας νέων κλαδικών μέσω συνενώσεων.

• Βασικό μέλημα της διοίκησης του ΕΚΝΛ, θα είναι η βοήθεια για την βελτίωση της λειτουργίας και της ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού των σωματείων, να ξεπεράσουν καθυστερήσεις, φαινόμενα ρουτίνας και αδράνειας στην λειτουργία και δράση τους, ώστε να συμβάλουν στην ισχυροποίηση της πάλης τους, στην ενίσχυση της ικανότητας κινητοποίησης των εργαζομένων του χώρου ευθύνης τους.         

• Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα Δ.Σ των σωματείων για να συζητήσει τα προβλήματα που το καθένα αντιμετωπίζει και τους τρόπους που θα βοηθήσει το ΕΚΝΛ για να βελτιωθεί η κατάσταση, να συνεδριάζουν τα Δ.Σ, να γίνονται οι Γ.Σ, να μαζεύονται οι συνδρομές. Να μας απασχολήσει και η δημιουργία ταμείου αλληλοβοηθείας του ΕΚΝΛ που θα καλύπτει ανάγκες αγωνιζόμενων συναδέλφων.

• Η ανάδειξη και η βοήθεια νέων συνδικαλιστών, πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερο καθήκον για τα Δ.Σ ΕΚΝΛ και των σωματείων. Δυνάμεις υπάρχουν, θα αναδειχθούν και νέες αν δουλεύουμε μέσα στους εργαζόμενους με εμπιστοσύνη και υπομονή».

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Συνεργασία Με τον Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Robert Sanders συναντήθηκε σήμερα
Κόντρα Για Το Αγροτικό Δεν έκρυψε την ενόχλησή της η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» για το γεγονός…
Μακριά Από Διαθεσιμότητες... Τιμήθηκε και φέτος το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων…
Για Τους Πολύτεκνους Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και περιχώρων, αποτελούμενο από τον…
Περί Βιολογικών Πόλεων Το Δημαρχείο Ελασσόνας επισκέφτηκε ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Βιολογικών Πόλεων Ιγνάσιο…
Σχόλια
Όχι Σε Όλες Τις Εκφάνσεις Του Ρατσισμού Του ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου Προέδρου ΤΕΕ…
Περιορισμός Περιοχών Μετάθεσης: Τι Εξυπηρετεί; Η διαδικασία των μεταθέσεων και…
Άνθρωποι Και Πιο Άνθρωποι Ξεκίνησα να γράφω κάτι άλλο……
Ευχαριστώ Τον Υπουργό Της Παιδείας! Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας,…
Η Έλενα Του Τwitter Δεν την ξέρω την Έλενα……
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΕτοιμάζεται Για Νέους Αγώνες Το ΕΚΛ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων