Κυριακη 12 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Τσίπρας: Καλούμαστε Να Πάρουμε Δύσκολες Αποφάσεις - Θα Καταφέρουμε Να Μείνουμε Στην Ευρώπη

Ιουλ 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως έξι μήνες τώρα έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν - Ξεκαθάρισε πως δεν λογάριασε το προσωπικό

πολιτικό κόστος για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία

- Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές "από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο"
- Παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας πως κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης έγιναν λάθη και πρώτος εκείνος έκανε
- Σημείωσε πως τα μέτρα του νέου Μνημονίου απέχει πολύ από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έγιναν λάθη και έκανε και εκείνος, αλλά ξεκαθάρισε πως πλέον εμπρός τους υπάρχει ένα ναρκοπέδιο που δεν μπορεί να αγνοήσει.

"Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως υπάρχουν κύκλοι που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παρά τις κλειστές τράπεζες ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία και ιστορική απόφαση. Δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας. δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και ούτε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ σημείωσε πως εξέλαβε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στις προσπάθειές της. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα που πρότειναν είναι δύσκολο, αλλά επεσήμανε πως για πρώτη φορά υπάρχει στο τραπέζι σοβαρή συζήτηση για την αναδιάρθρωση  του χρέους.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως φαίνεται και από τις τοποθετήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι οριακή, αλλά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα διευκρίνισε πως εάν δεν έχει το βράδυ της Παρασκευής τη δεδηλωμένη, τότε δεν πρόκειται να συνεχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σενάριο, η ελληνική πρόταση θα περάσει με τις ψήφους των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι αφού θα έχει ισχυρή πλειοψηφία ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να κάνει πίσω και θα δώσει το πράσινο φως για να υπογράψουν τη συμφωνία με τους δανειστές.

Με την υπογραφή όμως ο κ. Τσίπρας δεν θα συνεχίσει και θα προκηρύξει εκλογές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν βέβαια οι εκτιμήσεις πως ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει τις παραιτήσεις όσων βουλευτών δεν υπερψηφίσουν την ελληνική πρόταση, κάτι που σημαίνει πως θα παραιτηθούν είτε από το βουλευτικό είτε από το υπουργικό του αξίωμα και να παραδώσουν την βουλευτική έδρα στο κόμμα.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο NewsIt άφησε εξαιρετικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν οι παραιτήσεις όσων καταψηφίσουν ή ακόμα και να διαγραφούν, κάτι που φαντάζει δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες προβλέψεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία με 162 βουλευτές στους οποίους θα πρέπει ήδη να αφαιρέσουμε τη Ραχήλ Μακρή και τον Γιάνη Βαρουφάκη, που σημαίνει πως εάν δεν υπάρχουν άλλες διαρροές η κυβέρνηση θα περάσει την πρόταση με 160 ψήφους συν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή: newsit.gr

Ετικέτες τσίπρας    Βουλή   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΤσίπρας: Καλούμαστε Να Πάρουμε Δύσκολες Αποφάσεις - Θα Καταφέρουμε Να Μείνουμε Στην Ευρώπη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων