Τριτη 17 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Βόμβα Κωνσταντοπούλου: Άκυροι Όλοι Οι Νόμοι Που Ψηφίστηκαν Aπουσία Tων Bουλευτών Χρυσής Αυγής!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζήτημα εγκυρότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι υπάρχει θέμα εγκυρότητας ορισμένων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με ονομαστική ψηφοφορία και λιγότερες από 151 ψήφους, απουσία ορισμένων βουλευτών, αναφερόμενη στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κατά την αρχική της τοποθέτηση, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε μία σειρά από πρωτοβουλίες για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Όπως είπε όλες οι συνεδριάσεις των επιτροπών θα μεταδίδονται ζωντανά, από το κανάλι της Βουλής και το ίντερνετ.

Παράλληλα, η Βουλή όπως σημείωσε, θα ανοίξει για όλες τις κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες που θέλουν να παρέμβουν στο κοινοβούλιο και αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή της με εκπροσώπους αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου.

Ανακοίνωσε εξάλλου άνοιγμα του κοινοβουλίου για μαθητές και ερευνητές, ειδικά για τη δεύτερη κατηγορία, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως θα μπορούν να μελετούν το αρχείο της Βουλής.

Προανήγγειλε περικοπή αποζημίωσης κατά το 1/5 για όσους βουλευτές δεν προσέρχονται αδικαιολογήτως σε συνεδριάσεις των επιτροπών ή της ολομέλειας της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε και μία ιδέα της, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για πρόταση αλλά για μία σκέψη, την κατάργηση της αποζημίωσης για παρουσία των βουλευτών στις επιτροπές.

Διαμήνυσε ότι δεν θα επαναληφθούν «φαινόμενα κατεπειγόντων νομοσχεδίων», τα «οποία ψηφιζόταν από αδιάβαστους βουλευτές», ενώ επεσήμανε πως θα σταματήσει η εισαγωγή «τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής».

Ανακοίνωσε εξάλλου πως το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα εισαχθεί την Παρασκευή στις συναρμόδιες επιτροπές και σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο να εισάγονται σε μία επιτροπή νομοσχέδια που περιλαμβάνουν αρμοδιότητες και άλλων επιτροπών.

Είπε ακόμα πως οι προτάσεις νόμου που κατατίθενται από αντιπολίτευση θα εισάγονται στις επιτροπές.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως την Πέμπτη πρόκειται να συγκροτηθεί εκ νέου η επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Σύντομα εξάλλου αναμένεται να συγκροτηθεί και επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε ότι οι συμβάσεις Siemens και εξοπλιστικών θα μπουν στο μικροσκόπιο για να φανεί αν συνέβαλαν στη διόγκωση του χρέους.

Ξεκαθάρισε πως θα αλλάξει ο τρόπος άρσης ασυλίας των βουλευτών, λέγοντας πως θα γίνεται εκτός όμως από τις περιπτώσεις που υπάρχει υπόνοια πολιτικής σκοπιμότητας.

Είπε ακόμα πως όσες δικογραφίες φτάνουν στη Βουλή και αφορούν υπουργούς θα ανοίγονται.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Βουλή θα πρέπει να  συνεδριάζει με όλους τους βουλευτές της και αναφέρθηκε στο περιστατικό που έγινε κατά τη συνεδρίαση για την ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη στις 24 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωσε πως θα γίνει κατανομή των ημερών ανά υπουργείο, ώστε τότε να απαντούνται οι ερωτήσεις που κατατίθενται. Ο κάθε υπουργός θα δεσμεύεται ότι θα πρέπει να προσέρχεται στη Βουλή την ημέρα που έχει οριστεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του υπουργείου του, είπε.

Αναφορικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν από 1η Σεπτεμβρίου, όταν και η κυβέρνηση θα καταγγείλει τη σύμβαση. «Το κοινοβούλιο θα επανεκτιμήσει τον τρόπο, με τον οποίο υποβοηθούνται οι βουλευτές για τη μετάβασή τους για να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου είπε πως θα ζητήσει από τρεις πρώην πρωθυπουργούς, μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα, να παραδώσουν τα γραφεία που διατηρούν στη Βουλή. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: newpost.gr

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΒόμβα Κωνσταντοπούλου: Άκυροι Όλοι Οι Νόμοι Που Ψηφίστηκαν Aπουσία Tων Bουλευτών Χρυσής Αυγής! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων