Παρασκευη 5 Απριλιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Μ. Χαρακόπουλος: Επέδειξαν Ωριμότητα Οι Αγρότες Στα Μπλόκα

Φεβ 28, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αρκετές αναφορές στην τρέχουσα επικαιρότητα των αγροτικών κινητοποιήσεων διεξήχθησαν σήμερα το βράδυ

στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης 

τα εγκαίνια της 9ης Πανελλήνιας Γεωργικής Κτηνοτροφικής Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος μίλησε με ιδιαίτερως κολακευτικά λόγια για τους διαμαρτυρόμενους αγρότες επισημαίνοντας ότι «επέδειξαν ωριμότητα και δίδαξαν ήθος».

Αναλυτικά, λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. έφθασε στον χώρο της 9ης Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον οποίον και υποδέχθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τον λόγο έλαβε ο κ. Τζανακούλης, ο οποίος και πρώτος έθεσε το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων που έληξαν χθες επισημαίνοντας ότι «εν πολλοίς οι αγρότες εχουν δίκαιο». Στήριξε την άποψη τονίζοντας το υψηλό κόστος παραγωγής που καθιστά τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. «Μπορούμε να παράξουμε καλά προϊόντα αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές» υπογράμμισε ο κ Τζανακούλης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες των αγροτών και ζήτησε την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε «να ξέρουν οι αγρότες τι, που και πότε μπορούν να ξοδεύουν». Ο δήμαρχος Λαρισαίων κάλεσε την κυβέρνηση να δει το ζήτημα του νόμου που θα διέπει την λειτουργία των συνεταιρισμών, ο οποίος θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή του συνεργατισμού, ώστε να υπάρξει η παραγωγή συνεταιριστικών προϊόντων όπως συμβαίναι και άλλες χώρες Δανία, Ολλανδία κ.α. «Η χώρα πρέπει να προσέξει τον Πρωτογενή Τομέα» υπογράμμισε ο κ. Τζανακούλης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος ο οποίος δήλωσε πως «ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης». Συνάμα πρόσθεσε πως «είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τις λογικές διαχείρισης που επικράτησαν μέχρι τώρα» και τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας τα παρακάτω: « Εκφράζω την ικανοποίησή μου, καθώς δεν είχαμε ακραίες μορφές κινητοποίησης που θα ενεργοποιούσαν τον κοινωνικό αυτοματισμό». «Οι αγρότες επέδειξαν ωριμότητα και δίδαξαν ήθος, διαλύοντας παράλληλα κάποιους αστικούς μύθους για τους παραγωγούς με τις Φεράρι» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τα θέματα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ και άλλω τέτοιων φαινομένων τα χαρακτήρισε «εξαιρέσεις» και δεν παρέλειψε να αναφρθεί στη ροή χρηματοδότησης των αγροτών που ξεκίνησε ήδη και θα συνεχιστεί τους προσεχείς μήνες. Στην ομιλία του ο κ. Χαρακόπουλος έκανε ειδική μνεία στις επτά μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων.

Μετά το πέρας της ομιλία του κ. Χαρακόπουλου κόπηκε η κορδέλα και άνοιξε και επίσημα τις πύλες η 9η Πανελλήνια Γεωργική Κτηνοτροφική Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι δέχονται επισκέπτες από χθες, ενώ η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Ετικέτες Χαρακόπουλος    Ωριμότητα    αγρότες   
Κατηγορία Εκδηλώσεις
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:28 Διαβάστηκε 60 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Συνεχίζει τα… καψώνια ο Παναγιωτόπουλος Σε μια άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υποβλήθηκαν…
Πως Επηρεάζει Την Οικογένεια Η Οικονομική Κρίση Ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των 3ου -…
Ο Π. Καμμένος Στις Εκδηλώσεις Του Κιλελέρ «Κλείδωσε», σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παρουσία του προέδρου των «Ανεξάρτητων…
Οργή Αγοραστού Για Τα «Σενάρια» Περικοπής Πόρων Την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα περικοπή…
Πήρε Ευλογία 2 Τον νέο Στρατηγό-Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μανωλά δέχθηκε εθιμοτυπικά
Σχόλια
Εναλλακτική Πρόταση Δεν Διατυπώθηκε Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup…
Ελεύθεροι Κατακτημένοι Του Αλκίνοου Ιωαννίδη Δεν θα…
Φτάνουν Πια Τα Κούφια Λόγια.. Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε... Επειδή…
Εμπρός Στο Δρόμο Που Χάραξε Η Κύπρος Με μια ιστορική απόφαση η…
Απόψεις
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤελευταία ΝέαΕκδηλώσειςΜ. Χαρακόπουλος: Επέδειξαν Ωριμότητα Οι Αγρότες Στα Μπλόκα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων