Τριτη 2 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Μη Ανταγωνιστικά Τα Αγροτικά Προϊόντα Λόγω Του Κόστους Παραγωγής»

Μαρ 31, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο μνημείο του Αγρότη, στο Κιλελέρ, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 103η Επέτειο από την εξέγερση

των κολίγων που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο τοπικός Δήμος. Στην εκδηλώση μνήμης, παραβρέθηκαν κυρίως εκπρόσωποι φορέων, ενώ μικρή ήταν η παρουσία αγροτών.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «με το πετρέλαιο στο 1,5 ευρώ το λίτρο και με το τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα να αυξάνεται κάθε τρεις και λίγο, ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα δεν μπορούν να υπάρξουν. Μπορεί οι μισθοί μας να έχουν προσγειωθεί κοντά στα επίπεδα της Βουλγαρίας αλλά οι τιμές στα φυτοφάρμακα και στα λιπάσματα είναι πολύ μεγαλύτερες από της γειτονικής χώρας.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δεν έχουν, πλέον, καμία δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης, αφού οι τράπεζες δάνεια δεν δίνουν και αν το κάνουν, τα επιτόκιά τους είναι απαγορευτικά. Και σαν να μη έφτανε αυτό, δεν υπάρχει, πλέον, καμία πίστωση στην αγορά των αγροεφοδίων, αφού όλοι οι προμηθευτές ζητάνε μπροστά τα λεφτά από τους παραγωγούς».

Παράλληλα, ο κ. Κομήτσας τόνισε τα παρακάτω: «Όσον αφορά, τώρα, το κομμάτι των μέτρων που χρειάζονται για να αλλάξει ρότα ο πρωτογενής τομέας, εκείνο που ζητώ εγώ να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση είναι να χαμηλώσει το κόστος του πετρελαίου και του ρεύματος στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνει, εδώ και τώρα, αν θέλουμε να λέμε ότι στηρίζουμε, με πράξεις, τους παραγωγούς μας. Διαφορετικά, μην περιμένετε καμία ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αντιθέτως, να περιμένετε ότι πολλοί αγρότες θα εγκαταλείψουν, αργά ή γρήγορα, τη γη τους, θα την αφήσουν ακαλλιέργητη.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6% στερεί από τους αγρότες μας ζεστά μετρητά, τα οποία και θα διέθεταν για τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους. Γι’ αυτό θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μέτρο, που είναι άδικο, πρέπει να αρθεί από την κυβέρνηση. Άλλωστε, μοιάζει τουλάχιστον παράλογο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να πληρώνουν 23% ΦΠΑ και να τους επιστρέφεται μόλις το 6%».

Ετικέτες Κιλελέρ    Κομήτσας    αγρότες    αγροτικά    προϊόντα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Μη Ανταγωνιστικά Τα Αγροτικά Προϊόντα Λόγω Του Κόστους Παραγωγής» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων