Πεμπτη 14 Φεβρουαριου 2013

Βαλεντίνος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ευρωβουλευτές Για …Μια Μέρα!

Φεβ 12, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Μια πολύ σημαντική εμπειρία βίωσαν οι 24 μαθητές και οι 2 συνοδοί τους εκπαιδευτικοί από σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μετέχοντας στις εργασίες της ημερίδας Euroscola, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο. Οι επιλεγέντες μαθητές, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό, ταξίδεψαν με άλλους 480 συνομίληκούς τους από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, κάθησαν στα έδρανα των ευρωβουλευτών, συζήτησαν φλέγοντα θέματα της Ενωμένης Ευρώπης, υπέβαλαν ερωτήσεις και ψήφισαν σχετικές προτάσεις.

Τους έφηβους μαθητές Λυκείου, κυρίως από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Λάρισας και των Τρικάλων, και τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Βασιλική Κάκλα και Βασιλική Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα στο κτίριο Louise Weiss του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Ευάγγελος Γκιντέρσος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  και Θεσσαλός στην καταγωγή μαζί με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους διάφορους χώρους του Ε.Κ., τους  ενημέρωσαν για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και απάντησαν με προθυμία και σαφήνεια στις απορίες και ερωτήσεις των μαθητών. Οι ευρωπαίοι έφηβοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην κεντρική αίθουσα Συνεδριάσεων του Ε.Κ. όπου την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα μεταφέρονται οι 700 και πλέον Ευρωβουλευτές από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο για την Ολομέλεια, όπου εκεί υπογράφονται όλες οι αποφάσεις. Εκεί, οι μαθητές έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας του Ε.Κ. και ψηφοφορίας των ευρωβουλευτών, ενώ έθεσαν και διάφορα ερωτήματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως για την οικονομική κρίση, τις δυνατότητες ενίσχυσης της έρευνας και της τεχνολογίας, το μέλλον των νέων στην Ευρώπη, τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας Ένωσης με διαφορές κουλτούρας, ιδεών, νομισμάτων κ.α.. Τα ερωτήματα αυτά ανέλαβε να απαντήσει ο Γερμανός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Rainer Wieland.

Το μεσημέρι, οι μαθητές άρχισαν τη συνεδρίασή τους στις αίθουσες των επιτροπών. Δύο ώρες μετά, οι συντάκτες της κάθε ομάδας παρουσίασαν τις εργασίες μέσα σε διαδικασία κοινοβουλευτικής πρακτικής, τις οποίες ακολούθως ψήφισαν οι αντιπρόσωποι των συμμαθητών τους. Ανάμεσα στους έξι εισηγητές, που εκπροσώπησαν τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας, ήταν και ο μαθητής λυκείου από τα Τρίκαλα Στέργιος Κουτσιούμπας.

Στο τέλος του προγράμματος ο κ. Γκιντέρσος απένειμε τους επαίνους συμμετοχής και συγχάρηκε τους μαθητές της ελληνικής αποστολής για την την άρτια προετοιμασία τους και συμμετοχή στις συζητήσεις των θεμάτων εργασίας καθώς και για την εν γένει εξαιρετική παρουσία τους.

Το πρόγραμμα της θεσσαλικής αποστολής χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένο δεδομένου ότι οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βίωσαν τον τρόπο ζωής στο Στρασβούργο, γνώρισαν περιοχές της Γερμανίας και δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και φιλίας τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλους μαθητές της Ευρώπης.  

Κατηγορία Σχόλια
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Δ.Σ. Οι Επενδύσεις Από Το… Ταμ Τουμ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στο Δρόμο Τα Περήφανα Γηρατειά Οι συνταξιούχοι, συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κ. Πλατεία Λάρισας,
Του Αγίου Βαλεντίνου Την ημέρα των ερωτευμένων επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας να…
Απλήρωτοι Επί Μήνες Έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, το εξάμηνο στα ΤΕΙ έχει ολοκληρωθεί και…
Για Το Θεσσαλικό... Προκήρυξη για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες…
Οι Επενδύσεις Από Το… Ταμ Τουμ Αν μη τι άλλο οι πολλές ώρες παραμονής στα μπλόκα φέρνουν μεγάλη…
Σχόλια
By SDGSEO
HomeΤελευταία ΝέαΣχόλιαΕυρωβουλευτές Για …Μια Μέρα! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων