Σαββατο 27 Ιουνιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Μπλόκο Στην Ελλάδα - Στον «Πάγο» Η Επιστροφή Του 1,2 δισ. Ευρώ Στο ΤΧΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Καμία απόφαση δεν ελήφθη σήμερα στην τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, με κεντρικό αίτημα την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από το

«μαξιλάρι» των 10,9 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- ΤΧΣ που έχει μεταφερθεί στον EFSF/ ESM.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπήρξε συμφωνία ότι τα ποσά αυτά δεν επέστρεψαν παρατύπως από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΕΤΧΣ και συμφωνήθηκε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το πώς θα προχωρήσουμε εν ευθέτω χρόνο.

Νωρίτερα, πηγές της Ευρωζώνης ανέφεραν πως Εξάλλου, πηγές Ευρωζώνης διευκρίνιζαν ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων τότε η Ομάδα εργασίας θα τον εξετάσει και θα ενημερώσει το Eurogroup.

«Ευελπιστούμε ότι επι αυτής της βάσης οι ελληνικές αρχές μπορούν τις επόμενες βδομάδες να καταλήξουν σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

«Πρόκειται για έναν ογκώδη κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να είναι λεπτομερής και η διαδικασία προβλέπει ότι στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς», πρόσθεσαν.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι η συζήτησε έγινε σε επικοιδομητικό κλίμα.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Κανένας λόγος να αποδεσμευτούν τα 1,2 δισ. ευρώ

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει για την ώρα λόγο να αποδεσμευτούν τα 1,2 δισ. ευρώ από το EFSF, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters.

«Δεν βλέπουμε λόγο να τα αποδεσμεύσουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, προσθέτοντας πως η χρηματοδότηση του EFSF διατέθηκε στην Ελλάδα πέρυσι ως ασπίδα στη διάρκεια των τραπεζικών stress tests αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

Ο Γέγκερ υπενθύμισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν τον περασμένο μήνα, όταν παρέτειναν τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, να μεταφέρουν αυτό το πόσο πίσω στο EFSF στο Λουξεμβούργο όπου θα παρέμενε διαθέσιμο σε περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης κάποιας ελληνικής τράπεζας στο μέλλον.

πηγή : newpost.gr

Ετικέτες Euro Working Group    ΤΧΣ   
Κατηγορία Οικονομία
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 16:45

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
ΕΡΤ: Στον «Αέρα» Με Το... Αριστερό Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου (Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου)
Η Επόμενη Μέρα Των Εκλογών Του Δημήτρη Παπαποστόλου
Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Στόχος Είναι Ο Ασφυκτικός Κομματικός Έλεγχος Της Διοίκησης Της Εκπαίδευσης του Δημήτρη Παπαποστόλου, Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου Λόφου και Μέλος του…
''Έργα Με Αποτελέσματα Και Όχι Λόγια'' Της Ρένας Καραλαριώτου*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΜπλόκο Στην Ελλάδα - Στον «Πάγο» Η Επιστροφή Του 1,2 δισ. Ευρώ Στο ΤΧΣ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων