Τεταρτη 25 Σεπτεμβριου 2013

Ευφροσύνη, Φρόσω

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Η Αντιπυρική Περίοδος Ξεκίνησε Και Το ΥΠΕΚΑ Κάνει Συσκέψεις»

Ιουν 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη στη Λάρισα

στην χθεσινή σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενάμιση σχεδόν μήνα μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου), με μηδενικά κονδύλια προς τις Περιφέρειες, με όλο τον μηχανισμό της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης να λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση του ανθρώπινου δυναμικού των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, που μόνο από καθαρή τύχη και την αρωγή των καιρικών φαινομένων δεν είχαμε κάποια μεγάλη πυρκαγιά μέχρι τώρα, το ΥΠΕΚΑ ακόμη γυρίζει από πόλη σε πόλη και κάνει συσκέψεις!

Ο κ. Καλαφάτης κάνει λόγο για πατριωτικά στοιχήματα, όταν είναι το Υπουργείο του που με το νέο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τους Δασικούς Χάρτες επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει όλη τη διαδικασία της κατάρτισης και κύρωσης των δασικών χαρτών, εργαλείο απαραίτητο για την προστασία των δασών της χώρας. Ζητά τη μέγιστη συνέργεια των συναρμοδίων Υπηρεσιών, όταν το ΥΠΕΚΑ συναινεί σιωπηρά στη μείωση των κονδυλίων για την πυροπροστασία και όταν ακόμα εκκρεμεί η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών.

Η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται 3 χρόνια τώρα επέφερε σοβαρές συνέπειες πέραν των άλλων, στο περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ένα από τα θύματα αυτής της πολιτικής και ο δασικός πλούτος μας, ουσιαστικά ανοχύρωτος, στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν είναι πατριωτικό στοίχημα. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού, είναι ζήτημα στρατηγικής κατεύθυνσης και ορθολογικής κατανομής αρμοδιοτήτων, είναι θέμα εξεύρεσης και απόδοσης των απαραίτητων πόρων για τη δασοπροστασία πρωτίστως και τη δασοπυρόσβεση δευτερευόντως.

Όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται για εσωτερική κατανάλωση και εξυπηρέτηση του θεαθήναι και τίποτα παραπάνω».

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Η Αντιπυρική Περίοδος Ξεκίνησε Και Το ΥΠΕΚΑ Κάνει Συσκέψεις» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων