Κυριακη 18 Αυγουστου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στοπ Από Κομήτσα Στην Καύση Σιτοκαλαμιών

Ιουν 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η πρόληψη των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο στην επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ

απασχόλησε τις εργασίες του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Κιλελέρ, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος έχει κάνει συστηματική προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα για τη χάραξη αντιπυρικών ζωνών στις περιαστικές περιοχές και ιδιαίτερα στα άλση, που βρίσκονται στις παρυφές χωριών της περιοχής.

Συνάμα, ο κ. Κομήτσας διατράνωσε την ανάγκη όλοι οι πολίτες και δη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συμβάλουν στην πρόληψη των πυρκαγιών αποφεύγοντας την καύση των σιτοκαλαμιών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα προανήγγειλε, μάλιστα, την πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψης εντός των επόμενων ημερών με τους προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, ώστε να δοθούν οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση και να ληφθεί κοινή μέριμνα για την αποφυγή της εκδήλωσης πυρκαγιών, οι οποίες θα αποτελέσουν απειλή για το φυσικό περιβάλλον, για τις περιουσίες των πολιτών και για την ίδια τους τη ζωή. Ο δήμαρχος θύμισε ότι η καύση σιτοκαλαμιών απαγορεύεται και από τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, των οποίων η παραβίαση επισύρει ποινές για τους παραγωγούς που φθάνουν μέχρι και τη στέρηση μέρους των ενισχύσεων που λαμβάνουν. Επίσης, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με τους ιδιοκτήτες αποθηκών και οικιών θα πρέπει να συνεργαστούν για τη χάραξη αντιπυρικών ζωνών, ώστε να προλαμβάνεται η εξάπλωση και η γιγάντωση πυρκαγιών.

Οι προσπάθειες του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα επικεντρωθούν φέτος στην περιοχή του βουνού Καραντάο και στις περιοχές Βουναίνων και Ψυχικού, όπου κάθε χρόνο υφίστανται προβλήματα πυρκαγιών. Σε περιπτώσεις, δε, έκτακτης ανάγκης υπογραμμίστηκε ότι ο Δήμος μπορεί να διαθέσει τα δύο χωματουργικά οχήματα που διαθέτει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης μία πυρκαγιάς και την προστασία των οικισμών του.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ. Λάρισας αντιπύραρχος Κ. Σκούπρας και ο Υποδιοικητής αντιπύραρχος Ι. Ράπτης, ο διοικητής του Α.Τ. Περιφέρειας Λάρισας κ. Αχ. Καλαμπούκας, οι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ κ.κ. Β. Χατζούλης και Ζ. Ανυφαντή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κλ. Μπουγανοσόπουλος και Χρ. Χατζούλης και η προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ κ. Γ. Ντάπα».

Ετικέτες σύσκεψη    Κιλελέρ    πυρκαγιές   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτοπ Από Κομήτσα Στην Καύση Σιτοκαλαμιών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων