Τριτη 2 Απριλιου 2013

Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ: «Απέχουμε Από Τις Εκδηλώσεις Στο Μνημείο Του Κιλελέρ»

Μαρ 29, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την αποχή από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μνημείο του Κιλελέρ την Κυριακή 31 Μαρτίου

ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Λάρισας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στο Κιλελέρ εκδηλώσεις μνήμης των 103 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910. Όχι όμως από τους ίδιους τους αγρότες, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από την επίσημη Πολιτεία και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ.

Σήμερα, 103 χρόνια από την αιμοτοβαμμένη αγροτική εξέγερση στο Κιλελέρ, η κατάσταση στον ελληνικό χώρο έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικονομική καπιταλιστική κρίση αύξησε κατά πολλή την ανεργία και τις τιμές των αγαθών. Οι αγρότες βρίσκονταν σε δεινότατη οικονομική κατάσταση, όπως ακριβώς δηλαδή βρίσκονται και σήμερα, ως συνέπεια των πολιτικών επιλογών της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Εν έτει 2013 λοιπόν, οι αγρότες όλης της χώρας παρέμειναν 30 και πλέον μέρες στα αγωνιστικά μπλόκα, με κυρίαρχο αυτό στη Νίκαια Λάρισας, έδρα του ιστορικού Δήμου Κιλελέρ, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων, καθώς πλήττονται από την βαρύτατη φορολογία (ειδικά στο αγροτικό πετρέλαιο, την επιστροφή ΦΠΑ και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου), αλλά και από τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη παραγωγής (ακριβότερα εφόδια, λιπάσματα, ζωοτροφές, αγροτικό ρεύμα κλπ). Δέχθηκαν λάσπη από την κυβέρνηση, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αγριότητα εκ μέρους των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων καταστολής που δρούσαν κατ’ εντολή των ανωτέρων τους.

Η κυβέρνηση όμως δεν κατάφερε να τους εξαπατήσει, ούτε και να διασπάσει την ενότητά τους, δίνοντας πλαστές υποσχέσεις. Η μείωση του κόστους παραγωγής (μείωση ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ),  η διασφάλιση της ρευστότητας για αγορά εφοδίων, η δίκαιη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και αναστολή κάθε πλειστηριασμού, οι τιμές παραγωγού πάνω από το κόστος παραγωγής και η πάταξη της ασυδοσίας της αγοράς, είναι τα ελάχιστα μέτρα που απαιτούνται για να μπορέσουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν.

 Η αναγέννηση του αυτόνομου αγροτικού συνδικαλισμού και του συνεργατισμού με τη  δημοκρατική συμμετοχική αυτοοργάνωση των αγροτών και η συμπαράταξη τους με τους αγώνες των εργαζομένων, μπορούν να σταματήσουν τη μνημονιακή καταστροφή και να ανοίξουν το δρόμο της ελπίδας για την ύπαιθρο και την χώρα.

Η εξέγερση του Κιλελέρ το 1910 κατέδειξε πως μόνο με μαζική δράση και αγώνες μπορούν να κερδηθούν δικαιώματα. Και αυτό παραμένει ως σήμερα το κυρίαρχο νόημά της: μόνο με διαρκή και συντονισμένο αγώνα μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία.

Η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ότι εκδηλώσεις, όπως αυτές που διοργανώνονται για τα 103 χρόνια από την αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ, οφείλουν και πρέπει να διοργανώνονται από τους ίδιους τους αγρότες και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και να δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα του πολιτικού διακυβεύματος, και όχι από την Πολιτεία, με τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους να βρίσκονται απλώς καλεσμένοι.

Για τους παραπάνω λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποφάσισε να απέχει από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μνημείο του Μαρίνου Αντύπα στο Κιλελέρ».

Ετικέτες αποχή    ΣΥΡΙΖΑ    εκδηλώσεις    Κιλελέρ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πως Επηρεάζει Την Οικογένεια Η Οικονομική Κρίση Ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των 3ου -…
Ο Π. Καμμένος Στις Εκδηλώσεις Του Κιλελέρ «Κλείδωσε», σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παρουσία του προέδρου των «Ανεξάρτητων…
Οργή Αγοραστού Για Τα «Σενάρια» Περικοπής Πόρων Την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα περικοπή…
Πήρε Ευλογία 2 Τον νέο Στρατηγό-Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Μανωλά δέχθηκε εθιμοτυπικά
Πήρε Ευλογία Ο νέος Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκε εθιμοτυπικά…
Σχόλια
Εναλλακτική Πρόταση Δεν Διατυπώθηκε Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup…
Ελεύθεροι Κατακτημένοι Του Αλκίνοου Ιωαννίδη Δεν θα…
Φτάνουν Πια Τα Κούφια Λόγια.. Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε... Επειδή…
Εμπρός Στο Δρόμο Που Χάραξε Η Κύπρος Με μια ιστορική απόφαση η…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ: «Απέχουμε Από Τις Εκδηλώσεις Στο Μνημείο Του Κιλελέρ» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων