Κυριακη 17 Μαϊου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κέλλας: Όχι Στη Φορολόγηση Του Πριμ Εγκατάστασης Νέων Αγροτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κα. Νάντια Βαλαβάνη και Ευάγγελο Αποστόλου,

αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τον αποσαφηνισμό των προθέσεων της Κυβέρνησης για την φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων και ειδικότερα για το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών.

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προς τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μας, δεν έχει προηγούμενο. Προεκλογικά τους έταζαν άμεσες πληρωμές και μετεκλογικά τους παίρνουν όλα τα χρήματα από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφήνοντάς τους απλήρωτους. Τους έταζαν αφορολόγητες επιδοτήσεις και τώρα θα τους φορολογήσουν και για επιδοτήσεις που έλαβαν από το 2013.

Όμως να αιωρείται η είδηση ότι μπορεί να φορολογηθεί και το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών, ενός προγράμματος που εν καιρώ μεγάλης κρίσης, έδωσε μια ώθηση σε χιλιάδες νέα παιδιά για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι Κυβερνώντες οφείλουν να δώσουν άμεσα απάντηση για το αν πρόκειται να φορολογηθούν οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι για το πριμ εγκατάστασης που έλαβαν», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα εγκατάστασης για τους νέους αγρότες, με το οποίο χιλιάδες νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την χώρα, έγιναν αποδέκτες ενός ποσού από 15000ευρώ και πάνω στις περισσότερες των περιπτώσεων, ώστε να ξεκινήσουν το δύσκολο επάγγελμά τους, με μια μικρή βοήθεια.

Η πρόθεση της σημερινής Κυβέρνησης όμως, να φορολογήσει τις επιδοτήσεις για ποσά από 12000ευρώ και πάνω, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο και κυρίως στους δικαιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος, αφού γίνεται αντιληπτό ότι τα συγκεκριμένα χρήματα μπορεί να αποτελούν κοινοτική ενίσχυση, αλλά είναι χρήματα που πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην επένδυση.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Τι προτίθεστε να κάνετε με την ενίσχυση που αφορά την εγκατάσταση των νέων αγροτών; Θα φορολογηθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας ή όχι;

Ετικέτες κελλας    αγροτικά   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

  • «Μιλήστε Τη Γλώσσα Της Αλήθεις κα. Διώτη»

    Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας απαντώντας στα όσα δήλωσε χθες η κα Διώτη, αναφορικά με την φορολόγηση των

  • Απάντηση Διώτη Σε Κέλλα Για Αγροτικό Αφορολόγητο

    Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα για το αγροτικό αφορολόγητο, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη

  • Κέλλας Για Φορολόγηση Επιδοτήσεων: Πλήρης Εξαπάτηση Αγροτών Και Κτηνοτρόφων

    Για πλήρη εξαπάτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων κάνει λόγο ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε δηλώσεις του

  • Κέλλας: Ψεύδεται Και Παραπληροφορεί Ο Υπουργός Υγείας

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τα όσα δήλωσε χτες ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Αυγή», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε, ότι για τις παρατηρούμενες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία ευθύνεται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε διαλυμένη.
    Ανέφερε επίσης ότι η ΕΠΥ δεν πραγματοποίησε διαγωνισμούς στο παρελθόν και ότι η αντικατάστασή της, αλλά και η προετοιμασία των διαγωνισμών, δεν είναι μια απλή διαδικασία…
    Σκόπιμα και για μικροκομματικά οφέλη, ο Υπουργός Υγείας αποκρύπτει την αλήθεια, για να κρύψει κάτω από το χαλί τις προσωπικές του ευθύνες για την πρωτοφανή διάλυση των υπηρεσιών.
    Απλώς σημειώνουμε ότι, κατά το χρονικό διάστημα της προηγούμενης διακυβέρνησης και εκτός των διαγωνισμών που ήδη ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται, με σημαντικά αποτελέσματα στον εξορθολογισμό των δαπανών, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας σχεδίασε και προκήρυξε:
    • Πέντε ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς – συμφωνίες πλαίσιο, για ιατροτεχνολογικά προϊόντα (βηματοδότες, στεντς, καρδιακές βαλβίδες, ενδοφακούς, αρθροπλαστικές επεμβάσεις) και
    • Τέσσερις ηλεκτρονικούς ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς – συμφωνίες πλαίσιο, για 108 δραστικές ουσίες φαρμάκων.
    Οι παραπάνω εννέα διαγωνισμοί ήταν συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 190 εκατ. Ευρώ.

    Παράλληλα, στο τέλος της προηγούμενης διακυβέρνησης, βρισκόταν στην τελική φάση η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την προκήρυξη άλλων 8 κεντρικών διαγωνισμών (υλικά σπονδυλοδεσίας, ορθοπεδικά και λαπαροσκοπικά υλικά, βελόνες και φίλτρα τεχνητού νεφρού, χειρουργικά ράμματα, ο ορολογικός έλεγχος του αίματος και αντιδραστήρια) ετήσιου προϋπολογισμού περίπου 230 εκατ. Ευρώ.
    Συνεπώς, τα όσα υποστηρίζει ο κύριος Υπουργός αποτελούν μνημείο ψεύδους και παραπληροφόρησης, αλλά και ομολογία ανικανότητας στην άσκηση διοίκησης από τη σημερινή ηγεσία.
    Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν η επιχορήγηση που έλαβαν τα δημόσια νοσοκομεία το πρώτο τετράμηνο του 2015 ανήλθε σε 43 εκατ. Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014 ήταν 629 εκατ. Ευρώ.

     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚέλλας: Όχι Στη Φορολόγηση Του Πριμ Εγκατάστασης Νέων Αγροτών Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων