Σαββατο 2 Μαρτιου 2013

Ευθαλία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Η Κρίση Έφερε Ατυχήματα Με Ποδήλατα

Φεβ 28, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης της θεσσαλικής κοινής γνώμης στον τομέα της οδικής ασφάλειας ξεκινάει με τη συνεργασία φορέων

όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Νευροχειρουργική Κλινική Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Τροχαία Λάρισας. Τον συντονισμό της εκστρατείας ενημέρωσης θα έχει το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων σημαντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Χαράλαμπος Γάτος Επιμελητής Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος με βάση τα περιστατικά που εισάγονται για νοσηλεία διαπίστωσε ότι  «επιτέλους παρατηρείται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με ΙΧ αυτοκίνητα, παρατηρείται όμως αύξηση των ατυχημάτων που προκύπτουν κατά την διάρκεια αθλοπαιδιών, όπως επίσης και ατυχήματα που γίνονται με ποδήλατα». Μάλιστα, ο κ. Γάτος παρουσίασε το στοιχείο ότι «σε πανελλαδικό επίπεδο καταγράφονται 195 – 200 ατυχήματα που επιφέρουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα οποία σε ποσοστό 95% θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί».

Απ’ την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές». Παράλληλα, τόνισε  την ανάγκη «μέσω της σωστής ενημέρωσης να περάσει στο DNA των παιδιών το ζήτημα της οδικής ασφάλειας».

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «καθημερινά θρηνούμε θύματα καθώς οι οδηγοί δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας». Σε ότι αφορά  την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η κ. Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι πρόκειται «για μία τεράστια καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού».

Λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό έδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία και δήλωσε ότι «το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας ανοίγει νέο δρόμο μέσω του εταιρισμού και της συμμετοχής, ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας».

Στην εκστρατεία ενημέρωσης που θα αφορά κυρίως τους μαθητές, αλλά και τους νέους μετεφηβικής ηλικίας θα μετέχουν ομάδες δουλειάς με εθελοντές από όλους του συμμετέχοντες φορείς, οι οποίοι θα συλλέξουν στοιχεία που  θα παρουσιαστούν σε συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα του κάθε θεσσαλικού νομού. Στόχος είναι μετά την συμπλήρωση ερωτηματολογίων να δημιουργηθεί βάση δεδομένων με στοιχεία για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλίας, η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας κ. Σεραφείμ Καφετζής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η υπηρεσία για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και υπογράμμισε ότι «η πρόληψη παίζει σημαντικότερο ρόλο σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα παρά η καταστολή».

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πράξη Ευαισθησίας Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας αποφάσισε σήμερα να αναλάβει…
Στον Τουρισμό Μπορεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική να…
Ετοιμάζονται Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Μαρτίου…
Χωρίς Νικητή Μπορεί να έμειναν 30 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες της Θεσσαλίας αλλά…
Επιχείρηση… Σκούπα Όπως ήταν αναμενόμενο η παραμονή των διαμαρτυρόμενων αγροτών επί ένα μήνα στο…
Σχόλια
Ας Κάνουμε Έναν Εμφύλιο Να Ξεμπερδεύουμε Ξέρω… Είναι ένα οργισμένο κείμενο…
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Οι Επενδυτές Από Το Κατάρ Πολλές φορές νομίζω ότι γράφω…
Ανάπτυξη Και Δημοσιονομικές Προσαρμογές Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ Κρίση Έφερε Ατυχήματα Με Ποδήλατα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων