Δευτερα 15 Δεκεμβριου 2014

Ελευθέριος, Ανθή, Σύλβια

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έρχεται Λάρισα Ο Αλέξης Τσίπρας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί η περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, που θα διεξαχθεί στη Λάρισα με τη

συμμετοχή του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και όπου θα παρουσιαστεί το εξειδικευμένο πρόγραμμα του κόμματος για την περιοχή.

 

Οι περιφερειακές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τις δύο πρώτες να διεξάγονται σε Λαμία και Γιάννενα, για την Στερεά και την Ήπειρο, είναι ενταγμένες σε μια συνολική διαδικασία επεξεργασίας και παρουσίασης του προγράμματος που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Και, όπως ανακοινώθηκε, εξελίσσεται σε τρία επίπεδα:

 

Το πρώτο επίπεδο ήταν οι άμεσες εξαγγελίες, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο επίπεδο είναι οι περιφερειακές συσκέψεις που εξειδικεύουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και θα το συμπληρώσουν με τους βασικούς άξονες για την παραγωγική ανασυγκρότηση, εστιασμένες σε κάθε περιοχή με βάση και τα πλεονεκτήματα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιφέρεια. Και το τρίτο επίπεδο είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης του συνολικού εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα επιδιώκεται η συμμετοχή πολλών φορέων, Επιμελητηρίων, συνεταιρισμών, Εργατικών Κέντρων, κινημάτων, του περιφερειάρχη και των δημάρχων της περιοχής. Και επίσης-όπως επισήμως ειπώθηκε- και η συμμετοχή κομμάτων και βουλευτών που μέχρι σήμερα αντιδρούν στην πολιτική λιτότητας και καταστροφής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

 

Η συνδιάσκεψη οργανώνεται από τη νεοσύστατη περιφερειακή συντονιστική επιτροπή Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα συντονιστικό όργανο, που ενεργοποιείται καθώς προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος και συμμετέχουν σ΄ αυτό οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών, εκλεγμένοι από την κάθε νομαρχιακή συνδιάσκεψη, βουλευτές, μέλη Κεντρικής Επιτροπής και εκλεγμένα μέλη του κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η κεντρική εισήγηση στη συνδιάσκεψη της Λάρισας θα γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που προκύψει άλλη ανειλημμένη υποχρέωση του προέδρου από κάποιο κεντρικό στέλεχος, και η παρουσίαση για το περιφερειακό πρόγραμμα Θεσσαλίας θα γίνει από ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί.

 

Πρωτόγνωρη

 

Από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε χθες σχετικά με τις περιφερειακές συσκέψεις: «Η συνολική διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Δεν πιστεύουμε ότι έχει γίνει άλλη τέτοιας έκτασης ανοιχτή προγραμματική διαδικασία τα τελευταία χρόνια.

 

Μετά από τις βασικές παρουσιάσεις που θα γίνουν στα κέντρα των περιφερειών, θα ακολουθήσουν σε κάθε περιφέρεια θεματικές παρουσιάσεις αλλά και ειδικές παρουσιάσεις ανά νομό. Όλη αυτή η διαδικασία στόχο έχει με έναν συγκεκριμένο τρόπο να γίνει μια πολύ πλατιά διαβούλευση με φορείς, επιστήμονες, πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, όχι μόνο με όσους συμφωνούμε.

 

Δεν θέλουμε να απευθυνόμαστε στην κοινωνία αναφερόμενοι μόνο στους λόγους που πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να σταματήσει αυτή η καταστροφική πολιτική, αλλά ο κόσμος να εμπνευστεί και να στηρίξει από σήμερα τον στόχο της αλλαγής κυβέρνησης και την επόμενη μέρα να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς με βάση το πρόγραμμά της. Και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτές τις προγραμματικές διαδικασίες ως μια ανοικτή κοινωνική διαδικασία διαβούλευσης αλλά και ως μια δέσμευση από την πλευρά μας που θα αλλάξει το τι συνέβαινε μέχρι σήμερα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Δηλαδή δεν αποτελεί μια διαδικασία κάποιων εξαγγελιών που τελειώνουν τη στιγμή που γίνονται και κανένας δεν περιμένει να υλοποιηθούν, αλλά ζητάμε επί της ουσίας από τους πολίτες να μας στηρίξουν και να κριθούμε από την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και να συγκροτήσουμε μια υποδομή πολύ πλατιάς σύνδεσης με την κοινωνία, πραγματικής αμφίδρομης σύνδεσης, που θα κάνει πραγματικότητα τόσο τον στόχο να φύγει αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η πολιτική, όσο και το να έρθει η κυβέρνηση της αριστεράς και να στηριχτεί.

 

Για μας αυτή η διαδικασία, δεν είναι μια διαδικασία που μένει κλειστή στο εσωτερικό μας. Μέχρι σήμερα έχουν δουλέψει πολλές εκατοντάδες άνθρωποι για όσα έχουμε παρουσιάσει. Η Επιτροπή Προγράμματος κάνει μια επίπονη δουλειά και μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου, θα φέρει στα όργανα του κόμματος το συνολικό σχέδιο εκλογικού προγράμματος. Τμήματα και Επιτροπές Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου δουλεύουν ακατάπαυστα με πάρα πολλούς επιστήμονες, τόσο στην Αθήνα όσο και ανά την Ελλάδα, για τη στήριξη αυτής της δουλειάς».

 

Ανασυγκρότηση

 

Ειδική αναφορά έγινε στις περιφερειακές συσκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Αττική. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, αφού ολοκληρωθούν οι περιφερειακές συσκέψεις, να ολοκληρώσει τη διαδικασία παρουσιάζοντας το συνολικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικολογικού μετασχηματισμού στη Θεσσαλονίκη. Και στην Αθήνα με μια μεγάλη περιφερειακή σύσκεψη με θέμα την θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και του πολιτικού συστήματος και τη δημοκρατική τους εμβάθυνση. Βασικό περιεχόμενο αυτής της περιφερειακής στην Αττική θα είναι η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο κοινωνικός έλεγχος, η ανασυγκρότηση του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, η κατάργηση του Καλλικράτη και η κατάθεση πρότασης ενός νέου νόμου για την Τ.Α., οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη, για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Πηγή: Eφημερίδα Ελευθερία (Σ. Ζαχαριάς)

Ετικέτες τσίπρας    Συρία    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ρεαλισμός Και Αποφασιστικότητα Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Όλοι Είμαστε Εν Δυνάμει Ανάπηροι Του Γιώργου Μανώλη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών
Ποστάρεις Τα Παιδιά Σου Με Μαγιό Και Μετά Σου Φταίει Το Facebook; "Το ίντερνετ δεν σε παρακολουθεί κρυφά. Εσύ βγήκες στην ταράτσα και ξεφωνίζεις…
Ένα Νέο Αφήγημα Για Την Ε.Ε Του Χρήστου Κέλλα*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈρχεται Λάρισα Ο Αλέξης Τσίπρας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων