Κυριακη 13 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ο Γελαλής Στην Εκδήλωση Του Δήμου Τεμπών Για Τις Τελευταίες Εξελίξεις Με Το ΤΑΙΠΕΔ

Ιουλ 12
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση στον Πυργετό, το βράδυ της Παρασκευής, σχετικά με τα ακίνητα και τις παραλίες που διατίθενται αυτή τη στιγμή

συνολικά από το ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση, στην περιοχή, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ολοκληρώθηκε το «πέρασμα» 1000 και πάνω ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ ως μνημονιακή υποχρέωση ενώ συνεχίζουν να περνούν και άλλα ακίνητα με στόχο την εκποίησή τους με χαμηλό τίμημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα. 

Πρόκειται για ένα οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο που είναι σε εξέλιξη. Για να γίνει αυτό κατανοητό πρέπει να σημειώσουμε ότι:

Στα εν λόγω ακίνητα περιλαμβάνονται τόσο μικρά οικόπεδα ενταγμένα στον πολεοδομικό ιστό, όσο και μεγάλες εκτάσεις εκτός σχεδίου. Περιλαμβάνονται επίσης ακίνητα ενταγμένα σε προστατευόμενες περιοχές με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Περιλαμβάνει ακόμα παραλίες και κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, οι επίδοξοι επενδυτές δεν πληρώνουν φόρους μεταβίβασης και απαλλάσσονται και από την γραφειοκρατία.

Η παραχώρηση αυτών των περιοχών είναι δυνατό να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη διαχείριση του δημόσιου χώρου και να αποκλείσει από τη χρήση αυτού του τμήματος, το σύνολο σχεδόν των κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών της περιοχής.

Σε άλλες περιπτώσεις, εκτάσεις που εκχωρήθηκαν σε ιδιώτες, θα έχουν ως αποτέλεσμα να στερηθούν την πρόσβαση στην θάλασσα ολόκληρη η περιοχή αλλά και οι εργαζόμενοι. Σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή, όταν πρόκειται για περιοχές NATURA. 

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί ανήκουν σε όλους τους πολίτες ως δημόσιοι χώροι και εκποιούνται μαζί με τα κοινωνικά αγαθά, όπως η ΔΕΗ, το Νερό, ο ΟΣΕ.  Το ξεπούλημα στρατηγικών υποδομών της χώρας θα στερήσουν την εθνική οικονομία από μια σταθερή και σημαντικού μεγέθους δημόσια επένδυση και το ελληνικό δημόσιο από έσοδα.

Βάσει μνημονίου, εκτός από τα ακίνητα που «πέρασαν» στο ΤΑΙΠΕΔ στους Δήμους  Λάρισας, Αγιάς, Κιλελέρ και Τεμπών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών από τα δημόσια αγαθά και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, θα συνεχιστεί το ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών και δεκάδες άλλα ακίνητα στη Θεσσαλία θα μεταφέρονται για «αξιοποίηση».

Μόνο με την λαϊκή αντίδραση μπορούν να ανατραπούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. Ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε το ξεπούλημα και μαζί με φορείς και τα κινήματα πολιτών, που αναπτύχθηκαν ή αναπτύσσονται, συμπορευόμαστε για την άμεση ακύρωση της μεταβίβαση των ακινήτων».

Ετικέτες Γελαλής    ΤΑΪΠΕΔ    δήμος Τεμπών    εκδηλωση   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟ Γελαλής Στην Εκδήλωση Του Δήμου Τεμπών Για Τις Τελευταίες Εξελίξεις Με Το ΤΑΙΠΕΔ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων