Κυριακη 13 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οι Παλιοί Έκαναν Στους Νέους Την …Καρδιά Περιβόλι (φωτο)

Ιουλ 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ημερίδα ενημέρωσης νέων αιρετών από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ

πραγματοποιείται σήμερα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στη Λάρισα και στο ξενοδοχείο Imperial.

Συγκεκριμένα στην ημερίδα συμμετέχουν νεοεκλεγέντες αιρετοί από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Τα θέματα αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 - 2020.

Μιλώντας οι …παλιοί στο ξεκίνημα δηλαδή ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Κώστας Τζανακούλης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζος Κομήτσας, αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που απεύθυνε χαιρετισμό κ. Κώστας Αγοραστός, επισήμαναν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι νεοεκλεγέντες λόγω της δυσκολίας που περνάει το ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι φρόντισαν να τους ενημερώσουν για το τι θα βρουν μπροστά τους, τονίζοντάς τους ότι δεν θα βρουν έναν δρόμο στρωμένο με …ροδοπέταλα, αλλά έναν δρόμο …κακοτράχαλο!


Τζανακούλης: «Δεν Θέλουμε Να Σας Μαυρίσουμε Την Ψυχή Αλλά…»

Ο κ. Τζανακούλης αρχικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα είναι από τις πλέον συγκεντρωτικές και γραφειοκρατικές χώρες. Στους δήμους στηριζόμαστε στους 11μηνίτες, 8μηνίτες και το χειρότερο και σε 2μηνίτες υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα αυτό που γίνεται στους παιδικούς σταθμούς, πως θα γίνει σωστή δουλειά έτσι; Αρχίζουμε λοιπόν με πολύ μεγάλα προβλήματα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν θέλουμε να σας μαυρίσουμε την ψυχή, αλλά έτσι είναι τα πράγμα. Βέβαια, θα πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και για να πας μπροστά στην αυτοδιοίκηση, χρειάζεται πολύ μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνεις».


Κομήτσας: «Οι Κυβερνώντες Να Μην Εκθέτουν Την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Από την πλευρά του ο κ. Κομήτσας ευχήθηκε να μην γίνουν άλλες μειώσεις και έριξε τα …βέλη του στους κυβερνώντες, τονίζοντας: «Οι κυβερνώντες δεν θα πρέπει να εκθέτουν τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως γίνεται για παράδειγμα με την αξιολόγηση… Δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν σαν ενδιάμεσα όργανα και επίσης όχι σαν όργανα είσπραξης φόρων».


Αγοραστός: «Τα Επόμενα 2 Χρόνια Θα Είναι Πολύ Δύσκολα Για 2 Λόγους…» 

Ο κ. Αγοραστός παίρνοντας τον λόγο επισήμανε: «Οι ημερίδες είναι χρήσιμες και εποικοδομητικές. Τα επόμενα πάντως δύο χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για δύο λόγους, πρώτον γιατί πάμε να κλείσουμε το ΕΣΠΑ και δεύτερον γιατί θα πρέπει να επανακινήσουμε το νέο ΕΣΠΑ που είναι το ΣΕΣ. Πάντως είναι δεδομένη η συνεργασία μας με τους δήμους και πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε πράγματα. Οι διαδικασίες θα είναι πιο δύσκολες με το νέο ΕΣΠΑ. Εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε το πρόγραμμα για τη Θεσσαλία, τα χρήματα ποτέ δεν φτάνουν…
Το νέο ΣΕΣ θα πρέπει να δώσει περισσότερους πόρους στην τοπική αυτοδιοίηση, μόνο ενωμένοι θα κερδίσουμε, δεν χωράει το ΕΓΩ μόνο το ΕΜΕΙΣ».

Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης.

Στην αίθουσα διακρίναμε τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον δήμαρχο Τεμπών για μια ακόμη θητεία κ. Κώστα Κολλάτο.

 

Το Πρόγραμμα



Το υπόλοιπο πρόγραμμα εργασιών της Ημερίδας στη Λάρισα:
 
 
Ομιλία Εκπροσώπου Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εσωτερικών
 
Εισαγωγική Ομιλία Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη
 
 
14:00 – 16:30Α’ Ενότητα
 
Οργάνωση και λειτουργία Δήμων και Νομικών τους Προσώπων
 
Όργανα Δήμου, Προσωπικό, Αιρετοί, Συνεργάτες
  Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος ΚΕΔΕ
  Δήμητρα Κουτσούρη, Σύμβουλος ΚΕΔΕ
 
Καταστατική Θέση Αιρετών - Αστική, Ποινική, Πειθαρχική Ευθύνη
       Παναγιώτης Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
       Γιώργος Δανόπουλος, Νομικός Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ
 
Εποπτεία, Έλεγχοι
       Παναγιώτης Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
 Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος ΚΕΔΕ
 
Ιδρύματα, ΝΠΔΔ, Επιχειρήσεις, ΟΕΥ Δήμων
      Γιάννης Γούπιος, Διευθυντής Ανάπτυξης & Οικονομικών ΤΑ -  ΕΕΤΑΑ
      Ηλίας Λίτσος, Στέλεχος ΕΕΤΑΑ

Ετικέτες ΚΕΔΕ    ημερίδα    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 15:22

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Παλιοί Έκαναν Στους Νέους Την …Καρδιά Περιβόλι (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων