Παρασκευη 25 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

"Νέα Και Παλιά Δημοτική Αρχή Κοροϊδεύουν Τους Εργαζόμενους" - Τι Λέει Η Λαϊκή Συσπείρωση Για Την Αξιολόγηση

Ιουλ 01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λαρισαίων «για την "δια περιφοράς" απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας που αφορούσε

την αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων και δομών» , όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση.  Αναλυτικά:

"Στις 19 Ιούνη είχαμε ζητήσει με αίτηση μας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την έκτακτη σύγκλισή του για να συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης και των σχετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος 4250/2014 για το προσωπικό και τις δομές του Δήμου Λάρισας. Ύστερα από μια εβδομάδα και αφού στην επανειλημμένη αίτηση μας να διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση για να τοποθετούν όλες οι δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου ανοιχτά, η παλιά δημοτική αρχή (ΝΔ) του κ. Τζανακούλη προφασιζόμενη την απουσία του Δημάρχου, και συνεπικουρούμενη από τη νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ (κ. Καλογιάννη) αποφάσισαν αφού άφησαν να περάσει πολύτιμος χρόνος και λόγο της πίεσης των προθεσμιών για την αποστολή των ποσοστώσεων (έληγε στις 30/6/2014) και σε πλήρη σύμπλευση με την νέα πλειοψηφία στο Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, να δρομολογήσουν την ‘’δια περιφοράς ‘’ απόφαση αποφεύγοντας την κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι φανερό ότι δεν ήθελαν και δεν θέλουν και η παλιά δημοτική αρχή αλλά και πολύ περισσότερο η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλυφθεί η στρατηγική τους σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική,  που εκφράζεται και μέσα από τις αποφάσεις στην ΚΕΔΕ και που στην ουσία συμφωνούν με την αξιολόγηση, προβάλλοντας μια διαφορετική διαδικασία. Όσο όμως και αν προσπάθησαν να κρυφτούν το σκεπτικό της απόφασης και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του δημοτικού συμβουλίου (έστω και δια περιφοράς) δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια.
Γιατί στην απόφαση που συνέταξαν από κοινού η παλιά δημοτική αρχή της ΝΔ κ. Τζανακούλης, όσο και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογιάννης και συμφώνησαν ο κ. Μπαρτζώκης αλλά και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, αποτυπώνεται η πλήρης σύμπλευσή τους με την ΚΕΔΕ που αποδέχεται την αξιολόγηση με άλλο σύστημα όπως λέει, παραπέμπει τον επιμερισμό των ποσοστώσεων στα δικαστήρια και στην συνταγματικότητα του νόμου και στην τύχη των εργαζομένων στις προσφυγές που έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας  προβάλλοντας ένα άλλο σύστημα αξιολόγησης πιο δίκαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Δηλαδή παραπέμπει τον αγώνα για πολιτική δικαίωση όσων βρίσκονται υπ’ατμών στις δικαστικές αίθουσες, σαν να έχουν ξεχάσει τι συνέβη πρόσφατα και με άλλες παρόμοιες υποθέσεις (καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ) και «οραματίζονται» μια άλλη πιο δίκαιη διαδικασία μέσα στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας των μονοπωλίων δίχως να την αμφισβητούν. ‘’Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι ‘’ λένε και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους νέα και παλιά δημοτική αρχή αλλά και η «νεόκοπη» πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου Λάρισας. 
Η απόφαση αποκαλύπτει την πλήρη συμφωνία τους στις βασικές κατευθύνσεις και επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και της Ε.Ε. που στοχεύει στην δημιουργία ενός ευέλικτου και επιτελικού κράτους – υπηρεσιών, που θα διευκολύνει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, το άνοιγμα «φιλέτων» για επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, πχ διαχείριση του νερού, απορριμμάτων, άλλων υπηρεσιών πρόνοιας κτλ, με νέους φόρους στις πλάτες του λαού. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους παραπάνω λόγους καταψήφισε την απόφαση και προέβαλε για ακόμη μια φορά τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους πρέπει κατά την γνώμη μας να κινηθεί η απόφαση και που είναι οι εξής. 1ον Κατάργηση του νόμου 4250/2014 που προβλέπει την αξιολόγηση σε προσωπικό και υπηρεσίες και μέσω αυτών προβλέπεται ο επιμερισμός των ποσοστώσεων που θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου. 2ον Να δεσμευτούν η παλιά αλλά και η νέα δημοτική αρχή ότι δεν θα αποσταλεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο επιμερισμός των ποσοστώσεων ποτέ και όχι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια όπως ψήφισαν στην απόφαση. 3ον Καλούμε τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς υπαλλήλους να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε «αξιολογήσεις» που θα οδηγήσουν σε απολύσεις συναδέλφων τους. Να μην συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Λαμπρούλης Γιώργος
Ούντρια Λίτσα
Κρίκης Πέτρος"
 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 17:25

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα"Νέα Και Παλιά Δημοτική Αρχή Κοροϊδεύουν Τους Εργαζόμενους" - Τι Λέει Η Λαϊκή Συσπείρωση Για Την Αξιολόγηση Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων