Παρασκευη 25 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έγινε Της… Τέντας Στη Λάρισα! (φωτο)

Ιουλ 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δυσάρεστα εξέπληξε πρωί πρωί σήμερα ο δήμος Λαρισαίων και συγκεκριμένα η Πολεοδομία, τους Λαρισαίους

καταστηματάρχες, καθώς κλιμάκιο κυκλοφορεί και ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων πως θα πρέπει να αλλάξουν τις ...τέντες τους.

Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε από χθες στη Λάρισα και μάλιστα σε περιοχές όπως η Φιλιππούπολη, ενώ σήμερα οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί σε όλη τη Λάρισα.


Όπως ισχυρίζονται στην press-a.gr αναγνώστες που είναι ιδιοκτήτες μαγαζιών οι υπεύθυνοι από τον δήμο Λαρισαίων τους έχουν πει ότι αν οι τέντες που έχουν έξω από το κατάστημά τους έχουν κάτω από 3 μέτρα ύψος, (καθώς συνήθως οι κατασκευές είναι από 1,80  έως 2 μέτρα) τότε θα πρέπει να ξηλώσουν την κατασκευή φτιάχνοντας νέα η οποία θα τηρεί τις προδιαγραφές σύμφωνα με το δήμο Λαρισαίων. Βέβαια, να σημειώσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει απλά οι καταστηματάρχες να  σηκώσουν τις τέντες τους αποφεύγοντας τα έξοδα κατασκευής.

Πάντως όταν ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι της Πολεοδομίας από τους ιδιοκτήτες μαγαζιών γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση ήρθε να τους ...αποστομώσει. ότι δηλαδή θα πρέπει να γίνει έτσι, για να μπορούν τα καταστήματα να είναι ορατά από τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.


Δηλαδή για να καταλάβουμε, εκεί στο δήμο σκέφτονται τους καταστηματάρχες και το πως θα αυξηθεί ο τζίρος τους; Σκέφτονται πριν από αυτούς για αυτούς; Σου λέει ο οδηγός θα πρέπει να βλέπει καθαρά τι πουλάει το κάθε μαγαζί για να μπορέσει να σταματήσει και να κάνει τα ψώνια του. Βρε πόσο μπροστά είναι ο δήμος μας; Α, και φυσικά για όσους δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο του δήμου, θα πληρώσουν πρόστιμο, από 500 μέχρι 1000 ευρώ.

Επίσης, διερωτόμαστε, αν οι τέντες είναι τόσο ψηλά, 3 μέτρα δηλαδή, πως θα προστατευτούν τα μαγαζιά από τον ήλιο; Ποιος ο λόγος υπαρξής τους τότε;

Πάντως επικοινωνώντας με τον δήμο μας είπαν πως υπάρχει εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη νομοθεσία και οι έλεγχοι σε όλη την Λάρισα γίνονται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Το ερώτημα όμως είναι ότι εφόσον υπάρχει χρόνια αυτή η νομοθεσία, γιατί τώρα μέσα στον Ιούλιο, τα κλιμάκια του δήμου «οργώνουν» τη Λάρισα για έλεγχο και δεν το έκαναν και νωρίτερα; Με τις… υγείες σας!

Ετικέτες Λάρισα    δήμος    καταστήματα    τεντα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 14:46

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΈγινε Της… Τέντας Στη Λάρισα! (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων