Κυριακη 18 Μαϊου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Πρώτοι Γιατί Οι Πολίτες Αξιολογούν Το Έργο Μας» - Μεγάλη Συγκέντρωση Τζανακούλη Στη Φιλιππούπολη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της συνοικίας Φιλιππούπολης μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα

Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης στην αναμορφωμένη πλατεία της συνοικίας. 

 

Μιλώντας στους κατοίκους της Φιλιππούπολης ο κ. Τζανακούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο Συνδυασμός «Λάρισα Πόλη του Αύριο» θα είναι ο νικητής των εκλογών, αφού – όπως είπε χαρακτηριστικά – στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, και από την επαφή μας με τους δημότες παίρνουμε το μήνυμα ότι οι Λαρισαίοι αξιολογούν και εκτιμούν το έργο μας και αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η Λάρισα να αλλάξει θεαματικά όψη και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. 

 

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στη συνοικία της Φιλιππούπολης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πλέον αναβαθμισμένες συνοικίες της πόλης. Αφού μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες η δημοτική αρχή κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με τα παλιά κτίσματα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την αναμόρφωση της πλατείας, «Έτσι σήμερα η Φιλιππούπολη διαθέτει μια πρότυπη πλατεία , όπου το 33% καλύπτεται από πράσινο φυσικής βλάστησης, υπάρχουν επίσης υποδομές πολιτισμού, χώροι άθλησης και πρότυπη παιδική χαρά. Το κόστος της αναμόρφωσης της πλατείας ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή του πάρκου Χατζηχαλάρ, που έλυσε ένα τεράστιο πρόβλημα αντικαθιστώντας την παλιά τάφρο ένα υπερσύγχρονο χώρο πρασίνου, αναψυχής, περιπάτου που άλλαξε τη φυσιογνωμία της συνοικίας.

 

Στα μεγάλα έργα που έγιναν στη συνοικία συμπεριλαμβάνεται επίσης το κτίριο πολλαπλών χρήσεων «Ι. Κράγια» που πήρε το όνομα του ηρωικού Λαρισαίου πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον. Το κτίριο φιλοξενεί Παιδικό Σταθμό, την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, και δραστηριότητες των λεσχών πολιτισμού (χορός, μουσική, εικαστικά κλπ.) και στην ουσία αποτελεί το «κέντρο» της κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της συνοικίας. 

Μετά από επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Κ. Τζανακούλη έγινε δυνατό να παραχωρηθούν εκτάσεις από το στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς προκειμένου να διαπλατυνθεί η οδός Ιωαννίνων, ενώ ταυτόχρονα αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια, με την κατασκευή σύγχρονου ποδηλατόδρομου και κατέστη επίσης δυνατό να αναμορφωθεί ο κόμβος της οδού Ιωαννίνων με την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου. Από την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών τέλος δόθηκε λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου και των συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων με την κατασκευή κτιρίου στην οδό Αλεβαδών. 

 

Ήδη λειτουργεί στέκι ΚΑΠΗ στην οδό Ρίζου, ολοκληρώθηκε ευρύ πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού δεκάδων οδών της συνοικίας 

 

«Αυτό το έργο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς – είπε ο κ. Τζανακούλης – όσο κι αν κάποιοι κάνουν προσπάθειες με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Οι Λαρισαίοι το βλέπου, το αξιολογούν και καταλαβαίνουν ποιος μπορεί να εγγυηθεί την περαιτέρω ανάπτυξη της συνοικίας. 

 

Ετικέτες Τζανακούλης    φιλιππουπολη    ομιλία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 23:43

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

filippou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

"Υποσιτισμένος Ιστορικά Ο Κ. Θεόδωρος Πάγκαλος" Του Γιώργου Παναγιωτάκη, Συγγραφέα - Ιστορικού Ερευνητή
Ανεργία Και Αγροτικά Προβλήματα Στο Δήμο Λαρισαίων Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός – Ουρολόγος Και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Λάρισα…
Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Πρώτοι Γιατί Οι Πολίτες Αξιολογούν Το Έργο Μας» - Μεγάλη Συγκέντρωση Τζανακούλη Στη Φιλιππούπολη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων